Parodyta, kokius „kankinimus“ bandymų laboratorijoje patiria nauji HP kompiuteriai

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

sigun 2014-07-08 11:59
Ir nepaisant to vis tiek kažkodėl pastoviai pavyksta paleisti brudo. Kaip pvz. 2007 m gamintų serverių maitblokiai užsilenkinėjo masiškai dėl sutaupytų kelių juanių ir įdėtų 2 prastų kondensatorių. Nešiojamuose vėlgi užsilenkinėja tiek maitblokiai tiek akumuliatoriai gerokai dažniau nei konkurentų gaminiuose. Yra net papuolę egzempliorių, kuriame korpusas blogai uždėtas ir kabindavo įjungimo mygtuką. Jei tik yra galimybė konkursui parašyt specifikacijas, kad HP nepraeitų - būtinai pasinaudoju tokia galimybe, nes jau per daug buvo pamokų.
Arwis 2014-07-08 15:01
Turejau 2 HP laptopus pats, pazystama HP turejo ir bedos tos pacios bedeles. Modeliai skirtingi, bet bedos tos pacios. As del gaminimo sudeginau 2 vaizdo plokstes, tiksliau jos tiesiog atsilitavo, o pazystamai vaizdo plokste atsilitavo del intensyvaus darbo su AutoCad'ai 3d maxais ir t.t.. Pas ja isvis buvo high end HP laptopas su geru CPU ir GPU. Toliau baterijos numurie visiems laptomams ir labai greit nors jie pagrinde i tinkla ijungti buvo, taip pat pas pazystama, jai irgi suejo baterija greit. Vnz patys sau uzsitarnavo del prastos kokybes. Tuo tarpu pas draugus kas turejo Dell, ASUS ar Lenovo, tokiu bedu neiskilo nors taip pat zaidem.
bahuriux 2014-07-08 17:13
O HP del to ir turi finansiniu sunkumu, kad neissprende ausinimo problemos, susisiko savo varda dabar jau nezinau kas gali juos isgelbeti, gal nebent stebuklas.
BlackBird 2014-07-08 19:30
Kaip ir visiems taip ir man. Turejau dv4 serijos laptopa: - tragiskas ausinimas, galu gale perkaisdavo su po apacia esanciu ventiliatoriumi vos narsant internete - baisus surinkimo dizainas, norint prapusti dulkes ar pertepti termopasta reikia isrinkti visa laptopa - ekrano problemos, nusilanksto signalo laidas - silpna baterija Pazistamas sako, kad tai negalioja biznio klases laptopams, jie pagaminti kokybiskiau, bet as tuo abejoju.
Raimisz 2014-07-08 20:39
Noriu patikslinti, kad HP kaltas netiesiogiai, problemos yra su lustais, kuriuos HP ir kiti gamintojai deda į nešiojamų kompiuterių plokštes. Ir jie ne išsilituoja, o tiesiog patys miršta, labai retas atvejis, kad iš tikrųjų atšoka. Baterija greit numirė, o ji buvo visą laiką įstatyta kompiuteryje, kai kompiuteris buvo prie laido prijungtas? Jei taip, tai tada nieko nuostabaus. Kad ir nebuvo prijungta, tačiau ją vis tiek reik kažkiek eksploatuoti, kadangi gulėjimas nenaudojant jai irgi ne į sveikatą. Dauguma HP vartotojų šiuos gaminius keikia, kad prastai laiko, tačiau kodėl būtent visi HP pirkdami pasirinko? O gi dėl žemos kainos. Už atitinkamą kainą ir plokštėse sulituoti atitinkamos kokybės komponentai. O straipsnyje aprašyti eksperimentai visiškai nepadeda aptikti ir šalinti pagrindinių su HP gaminiais susijusių problemų.
kestutisz 2014-07-09 09:03
Kiek kainuoja pati grafikos mikroschema, palyginus su visa notebook verte, kad vertėtų rizikuoti ir dėti nepatikimas? Jei taip realiai daroma, sutaupant kelis $ tai tik minusas gamintojui. Stalinių videokortos nėra kažkaip kitokios, bet taip masiškai nemiršta - jas geriau prilituoja? Užtikrina normalų aušinimą? Tada vistiek minusas HP. O dėl nenaudojamos batareikos tai irgi tai problema ne vartotojų nesupratingume, problema gamintojo pusėje - jei negalima eksploatuoti "nemankštinant" batareikos tai galima programiškai organizuoti priverstinį jos naudojimą kas kažkiek laiko ją iškraunant/įkraunant, kad vartotojui nereikėtų nieko atjunginėti. Arba bent jau įrašyti instrukkcijoje didžiulėmis raidėmis kiek procentų darbo laiko gali būti dirbama tiesiai nuo tinklo.
Raimisz 2014-07-09 11:29
Turbūt teko girdėti apie legendinius HP nešiojamus kompiuterius DV6000, DV2000, Dv9000 ir panašiai. Jie pasižymėjo tuo, kad labai gesdavo jų grafiniai ir kiti lustai. Taip pat tokius pačius lustus dėjo ir kiti gamintojai, kaip Asus, Acer ir t.t. ir jie vienodai genda kaip HP. Šiuo atveju reiktų išskirti ne HP, o lustų gamintojus, kurie gamina nepatvarius lustus, pagrindiniai yra NVidia ir ATI (dabar AMD). Geriausia kokybe pasižymi Intel lustai, nors ir tų yra modelių, kurie mėgsta irgi sugesti. Kalbant apie stalinių kompiuterių vaizdo lustus, tai vizualiai jie yra kitokie, negu lituojami į nešiojamus kompiuterius. Kalbant aušinimo tema, tai stacionariems jį daug lengviau padaryti, yra daug vietos, ko nėra nešiojamuose kompiuteriuose. Taip pat atkreipkite dėmesį kaip elgiasi nešiojamų kompiuterių vartotojai. Nesakau, kad visi, bet tikrai nemažai sėdi su kompiuteriais lovose, panaudoję tiesiog joje jį palieka, kad anas sau kaistų. Žinoma aš neginu HP ir kitų gamintojų, nes jie irgi ,,gerai'' padaro, pavyzdžiui aušinimo sistemoje ant lustų dedamos šilumai laidžios kempinėlės vietoj to, kad būtų panaudota termo pasta ir tiesiogiai būtų prispaudžiamas radiatorius. Po kelių metų tos kempinėlės tiesiog sutrūnija, praranda savo savybes, pablogėja aušinimas ir didėja tikimybė lustui perkaisti. Apskritai reziumuojant niekas nesuinteresuotas daryt kokybiškų detalių, nebe tie laikai. Šiuo metu reikalingas kuo didesnis vartojimas, kad kuo greičiau sugestų ir pirktum kitą.
kestutisz 2014-07-09 11:51
Čia labiausiai panašu į tiesą. Problemos su grafiniais čipais ir neįmanoma rasti gero jų gamintojo (ne viena "legendinė" partija)? Padarykit keičiamus, tegu sau būna atskira minicpi videokorta, bet ne - jei daiktas statistiškai atlaiko garantiją tai čia jau puikus gaminys...