Windows XP eros pabaiga garantuoja rekordines Intel pajamas  (5)

Kompanija Intel jau spėjo paskelbti apie rekordines procesorių tiekimo apimtis. Ir nors tikslių skaičių nepateikė, tačiau gana atvirai kalba apie sėkmės priežastis. Daugiausia buvo uždirbta iš verslo segmento – nesunku suprasti, kad tai lėmė Windows XP sistemų atsisakymas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tarp pagrindinių faktorių, kurie didina Intel procesorių pardavimus, kompanija įvardija gerėjančią makroekonominę situaciją, eilę kompiuterių atnaujinimo fazę, Windows XP palaikymo pabaigą ir naujo tipo kompiuterių atsiradimą.

Intel vertinimu, dabar pasaulyje yra ne mažiau 600 mln. kompiuterių, kurių amžius viršija 4 metus. Smulkusis ir vidutinis verslas pavargo laukti geresnių laikų, todėl pradėjo kompiuterių parko atnaujinimą.

Paprastų vartotojų segmente situacija prastesnė. Beje, dabar apie 60% pajamų Intel gauna būtent iš vartotojų segmento, tuo tarpu verslo segmentui tenka 40%. Prieš penkerius metus proporcija buvo kardinaliai priešinga.

Situacijos gerėjimo požymių Intel pastebi visuose rinkos segmentuose, tačiau labai gerai pasirodė stacionarus sektorius ir rinkos, kurios neturi tiesioginio santykio su eiliniais vartotojais. Besivystančių šalių rinkos vartotojų sektoriuje demonstravo ypač vangų augimą.

Intel mano, kad šių metų antra pusė bus daug gyvesnė vartotojų segmente. Kartu pabrėžta, kad Windows XP palaikymo pabaiga rinką stimuliuos mažiausiai iki 2014 m. pabaigos, o galbūt šiek tiek ilgiau. Toliau prognozuoti Intel vadovybė nesiryžo.

FACEIT.LT – IT Naujienos

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(4)
(3)
(1)

Komentarai (5)