Ar žinote, kas yra NUC kompiuteriai ir kada juos verta rinktis? (Video)  (9)

NUC (Next Unit of Computing) — tai nedidelio dydžio kompiuteriai, sukurti kompanijos „Intel“. Visi šio tipo kompiuteriai yra itin nedideli, kompaktiški (maždaug 10.16 x 10.16 cm dydžio) ir lengvi, tačiau pakankamai galingi.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pirmosios kartos NUC kompiuteriai turėjo „Intel Sandy Bridge Celeron“ procesorius, antrosios kartos NUC kompiuteriai turėjo „Intel Ivy Bridge i3“ ir „i5“ procesorius, o naujausios kartos kompiuteriai turi „Haswell“ architektūros procesorius.

Kaip ir įprasti stacionarūs kompiuteriai, NUC‘ai turi USB 3.0, HDMI, DisplayPort ir Ethernet lizdų, todėl nerimauti nėra ko — tai tik mažesnis stacionarus kompiuteris, turintis visą įprastą funkcionalumą. Iš tiesų, jie tokie galingi, jog prie jų netgi galima prijungti 4K raiškos monitorių — tą sugeba netgi ne kiekvienas įprastas stacionarus kompiuteris.

NUC kompiuterių privalumai

  • Visų pirma, šie kompiuteriai yra itin nedideli, todėl jie tilps beveik bet kur, o perkelti juos iš vienos į kitą vietą nėra sudėtinga;
  • Jie veikia itin tyliai, todėl puikiai tinka bibliotekose ar kitose tylos reikalaujančiose vietose;
  • NUC kompiuteriai, turint omeny jų dydį, yra labai galingi. Už šių kompiuterių greitį yra atsakingas „Intel i5“ (arba „Intel i3“ kai kuriuose modeliuose) procesorius, todėl tai stebinti neturėtų.
  • NUC kompiuterį paruošti naudojimui nėra sunku.

NUC kompiuterių trūkumai

  • Renkantis NUC, reikia neapsigauti – dažnai standartiniai NUC modeliai neturi nei operatyviosios atminties, nei HDD arba SSD, nei OS. Žinoma, komplektuojant kompiuterį pagal savo poreikius galima įsidėti ir šiuos komponentus.
  • Dauguma modelių neturi daug jungčių, todėl dirbant dažnai pritrūksta laisvų USB jungčių. Tokiais atvejais tenka naudoti šakotuvus, kurie nėra labai patogūs.

Kainos ir kokybės santykis

Ar tikrai apsimoka pirkti NUC kompiuterį?

Atsakymas negali būti vienareikšmiškas. Jeigu jums reikia tiesiog galingo kompiuterio žaidimams ar darbui su grafika, rintis NUC kompiuterio neverta, kadangi jis, palyginus su kitais panašių charakteristikų įprastais stacionariais kompiuteriais, yra brangus.

Tačiau jeigu jums reikia labai kompaktiško ir tylaus stacionaraus kompiuterio ir jūs nesitaikote į biudžetinius įrenginius, NUC kompiuteris — idealus pasirinkimas!

All-In-One ar NUC – ką rinktis?

Labai geras klausimas, mat NUC kompiuteriai iš dalies panašūs į All-In-One. Tačiau yra ir akivaizdžių skirtumų.

Visų pirma, AIO kompiuteriai — šiek tiek brangesni. NUC kompiuteriui galite nusipirkti pigiausius komponentus ir viso kompiuterio kaina gali tesiekti apie 900 Lt, tuo tarpu pigiausias AIO kompiuteris dažniausiai kainuoja nuo 1 000 Lt.

Turėkite omeny ir tai, jog pigiausi NUC kompiuteriai yra galingesni, negu pigiausi AIO kompiuteriai.

Be to, NUC kompiuterius galima nesudėtingai modifikuoti ir taisyti, tuo tarpu AIO kompiuterių taisymas bei modifikavimas yra brangus ir nemalonus procesas.

Ko gero vienintelis AIO kompiuterių pliusas — dar daugiau sutaupytos vietos. Taigi, AIO kompiuterį verta rinktis tik tada, kai turite didžiulį biudžetą, bet jums reikia taupyti stalo vietą.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(41)
(6)
(35)

Komentarai (9)