Intel Haswell-E procesoriai sėkmingai veikia 3.0 GHz dažniu  (4)

Kaip jau žinome, kitų metų antroje pusėje kompanija Intel pristatys savo ekstremalių procesorių Ivy Bridge-E pamainą, kuri žinoma kaip Haswell-E. Paruošiamieji darbai vyksta jau dabar: buvo publikuota procesoriaus Intel Core i7 HEDT (high-end desktop) nuotrauka. Pastarasis egzempliorius, kaip galima matyti iš nuotraukos, sėkmingai veikia 3 GHz taktiniu dažniu.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Nuotraukoje matomas procesorius turi 8 skaičiavimų branduolius, o kartu taps pirmuoju vartotojams skirtu stacionariu procesoriumi, kuris palaikys DDR4 tipo operatyviąją atmintį. Įdomi detalė: demonstruojamas procesorius pagamintas JAV, nors įprasta matyti tokias šalis, kaip Kosta Rika arba Malaizija. Taip pat bus išleista Haswell-E modifikacijų su 6 branduoliais. Naujokų TDP lygis neviršys 140 W, jie bus gaminami, naudojant 22 nm technologinį procesą. Procesorius turės net tik integruotą keturių kanalų DDR4-2133 atminties kontrolerį; jame bus galima rasti pilnavertį PCI-Express 3.0 su 40 linijų ir DMI 2.0 sąsają.

Haswell-E turės modifikuotą LGA 2011 lizdą (LGA2011-3), o tai reiškia, kad jis nebus suderinamas su dabartinėmis LGA 2011 motininėmis plokštėmis, galinčiomis veikti su Sandy Bridge-E ir Ivy Bridge-E atstovais.

Kartu su naujais procesoriais kompanija Intel pasiūlys ir X99 Express (Wellsburg-X) mikroschemų rinkinį, kuris turės SATA-III 6.0 Gbps ir USB 3.0 sąsajas.

FACEIT.LT – IT Naujienos

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(3)
(0)
(0)

Komentarai (4)

Susijusios žymos: