Intel pademonstravo SSD kaupiklių spartinimo galimybę  (0)

Dar rugpjūčio mėnesį paaiškėjo, jog kompanija Intel rugsėjį įvyksiančiame renginyje IDF 2013 parodys, kaip galima spartinti SSD kaupiklius.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Vis tik procesorių gigantas nesusilaikė ir viską pademonstravo parodoje PAX Prime 2013, rašo puslapis Legit Reviews.

Teigiama, kad Intel planuoja išleisti specialią SSD diskų seriją su indeksu „K“ (analogiškai kaip ir procesorių segmente). Vartotojai galės rankiniu būdu nustatyti SSD kontrolerio ir NAND Flash atminties taktinį dažnį, pasinaudodami tam skirta programa Intel Extreme Tuning Utility (XTU).

Demonstracijai buvo pasirinktas kaupiklis Intel SSD DC S3500. Pastarojo kontroleris dirba 400 MHz dažniu, o jį paspartinti galima iki 625 MHz. NAND Flash atmintis veikia 83 MHz dažniu, kurį galima padidinti iki 100 MHz.

Su baziniais nustatymais Intel SSD duomenų skaitymo sparta siekė 474 MB/s, įrašymo – 400 MB/s. Atminties mikroschemų darbinio dažnio padidinimas iki 625 MHz leido spartą padidinti maždaug 14%. Savo ruožtu, kontrolerio dažnio padidinimas nuo 83 iki 100 MHz spartą padidina apie 16%. IOPS rodiklio atveju skaitymo sparta padidėjo 19%, įrašymo – 22%.

Iš karto reikėtų pabrėžti, kad SSD kaupiklių spartinimas yra gana rizikingas dalykas, kadangi didėja tikimybė prarasti duomenis, ypač jei sugestų SSD kontroleris – pastarųjų gedimai yra bene dažniausia NAND Flash kaupiklių darbingumo praradimo priežastis.

FACEIT.LT – IT Naujienos

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(3)
(0)
(0)

Komentarai (0)

Susijusios žymos: