Piršto galiuko dydžio „Serial ATA“ jungtis galima naudoti ir išmaniuosiuose įrenginiuose  (1)

Mobilūs įrenginiai, kaip kad planšetiniai kompiuteriai ar išmanieji telefonai, paprastai naudoja eMMC jungtį vidinei talpai. Naudojami atminties lustai yra ypač maži, kaip ir jų jungtis, bet lėtumas - tiesiog per didelis. Štai 64GB talpos eMMC įrenginiai tegali informaciją įrašyti 50MB/s sparta.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Vis dėlto yra greitesnių sprendimų. Štai „Serial ATA“ sąsają plėtojanti organizacija pranešė apie µSSD sąsają, kuri galima naudoti su vieno lusto atmintimi, kuri ir yra naudojama išmaniuosiuose įrenginiuose. Kompanija „Innodisk“ pranešė, jog jau yra paruošusi tokią SSD atmintį.

Atminties sprendimas gavo „nanoSSD“ vardą, o jo didžiausia talpa gali būti iki 64GB. Viename sprendimo luste yra viskas, ko reikia, įskaitant valdiklį ir DRAM laikinąją atmintį. Toks atminties sprendimas idealus išmaniesiems įrenginiams bei „ultrabook‘ams“, o taip iš dalies yra ir dėl padidėjusios spartos.

Teigiama, jog „nanoSSD“ gali informaciją nuskaityti net 480MB/s greičiu, o ją įrašyti 175MB/s greičiu. Bet čia susiduriama su problemomis. Tik SLC atmintį naudojantys atminties lustai gali turėti 175MB/s įrašymo greitį, bet jie tėra 16GB talpos. MLC greitis mažėja iki 90MB/s, nors galima talpa - didesnė.

Rinkoje šiuo metu yra ir alternatyvų, ypač prakalbus apie „SanDisk iSSD“ liniją. Ji taip pat pagrįsta vieno lusto atmintimi, bet jos talpa gali siekti net iki 128GB. Įrašymo sparta yra ypač didelė, nes siekia 350MB/s, nors nuskaitymo sparta mažesnė už „Innodisk nanoSSD“ ir siekia 450MB/s. Tačiau tokie sprendimai yra ypač nepalankūs mobiliems įrenginiams. Taip yra dėl to, jog jie reikalauja 2.7W energijos, tris kartus daugiau, nei „nanoSSD“ su savo 0.8-1W. Dėl energijos labai nepergyvenantys „Western Digital“ būtent „SanDisk iSSD“ atminties lustus ir naudoja savo SSHD hibridiniuose kaupikliuose.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(4)
(0)
(0)

Komentarai (1)

Susijusios žymos: