STEC žada padidinti SSD ilgaamžiškumą net 13 kartų (Video)  (0)

Kompanija STEC, kuri viena iš pirmaujančių SSD kaupikių gamintojų, vakar anonsavo savo naująją technologiją, pavadintą „CellCare“. Gamintojo teigimu, ji maždaug 13 kartų padidina perrašymo ciklų į 24 nm MLC NAND Flash atminties celių skaičių. Tokiu būdu techninis resursas nuo 3000 ciklų padidinamas net iki maždaug 40 000.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„CellCare“ technologija – programinės ir aparatinės įrangos sąveikos rezultatas, kuris skirtas pailginti MLC mikroschemų produktyvumą ir gyvenimo ciklą. Naujos technologijos esmė – sekti atminties celių parametrus – tai leidžia mažiau eikvoti jos resursus ir labiau valdyti jos susidėvėjimą; patobulintas valdymo mechanizmas leidžia kontroliuoti ir padidinti produktyvumą bei sumažinti duomenų įrašymo/skaitymo atsako laiką; patobulintas klaidų korekcijų mechanizmas kartu su skaitmeniniu signalo apdorojimu padidina informacijos patikimumą ir taip sumažina celių perrašymo ciklų skaičių. „CellCare“ technologija turėtų leisti kompanijai STEC sukurti naujus pramoninės klasės SSD kaupiklius su daug pigesnėmis MLC NAND Flash mikroschemomis. Tokie diskai galės atlaikyti 10 pilno perrašymo ciklų per dieną, ir taip ištisus penkerius metus, kartu teigiama, jog esant 40 laipsnių temperatūrai, tokie SSD galės tris mėnesius saugoti duomenis be rizikos juos prarasti. Tokiu būdu, jei paimtume 400 GB talpos kaupiklį su nauja STEC sukurta technologija, jame bus galima perrašyti net 7,3 PB duomenų.

STEC inžinieriai atliko daug bandymų su „CellCare“ technologija ir ketvirtos kartos ASIC valdiklius naudojančiais SSD diskais, pasinaudodami JEDEC standartus atitinkančiais testais, kuriais siekiama išmatuoti galimą perrašymo ciklų skaičių, saugomų duomenų vientisumą, kai SSD eksploatuojamas „streso“ sąlygomis, taip pat matuojama mikroschemų kokybė.

Trumpai reziumuodami testų rezultatus, STEC atstovai juos traktuoja kaip galimybę geriausius pramonės klasės įrenginių bruožus perkelti į vartotojams skirtus SSD kaupiklius. „CellCare“ technologija bus panaudota visų kompanijos produktų su MLC NAND Flash mikroschemomis serijose: turinčiuose PCIe sąsają, taip pat ZeusIOPS SAS SSD ir MACH16 SATA SSD. Pastarųjų pasirodymas rinkoje įvyks 2012 metų pabaigoje.

Daugiau apie naująją technologiją žiūrėkite tolesniame video:

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (0)

Susijusios žymos: