Naujas Marvell valdiklis žada žymiai greitesnį kietųjų diskų darbą  (7)

Marvell CES 2011 parodoje pristatė 88SE9130 SATA 6.0 Gbps valdiklį, kurio pagalba naudojant HDD ir SSD diskus viename kompiuteryje, galima pasiekti informacijos perdavimo greitį, beveik prilygstantį SSD diskams, tačiau tuo pačiu leidžia duomenis laikyti pigesniame ir talpesniame HDD.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kompanija Marvell tvirtai įsitikinusi, jog ateitis priklauso hibridinėms technologijoms, apjungiančioms geriausias dabartinių SSD ir HDD diskų savybes. Tam ir bus skirtas valdiklis 88SE9130, kuris ne tik palaiko sąsają SATA 6.0 Gbps, bet ir turi technologiją HyperDuo. Ši technologija ypatinga tuo, jog leidžia patogiai organizuoti duomenų mainus tarp SSD ir HDD diskų vienoje sistemoje. Naudojant „protingus algoritmus“ Marvell lustas automatiškai perkelia darbines bylas ir direktorijas iš HDD į SSD diską, kurio duomenų skaitymo sparta yra nepalyginamai didesnė už HDD, tačiau tuo pačiu visa informacija ir toliau saugiai laikomi HDD diske. Po Marvell atliktų bandymų su jų naujuoju valdikliu, buvo pasiektas 80% įprastinio SATA SSD darbinis greitis, nors pati informacija ir buvo laikoma mechaniniame kietajame diske. „Mūsų naujojo valdiklio ir HyperDuo technologijos atradimas yra didelis žingsnis pirmyn SATA technologijoje. Dėka mūsų glaudaus bendradarbiavimo su partneriais, naujasis lustas įgalins iki šiol neregėtą greitį ir labai mažas energijos sąnaudas.“ – teigė Alan Armstrong, Marvell vice prezidentas.

Be to, Marvell 88SE9130 valdiklis palaiko du darbo režimus tarp SSD ir HDD diskų. Pirmasis vadinasi Safe Mode, antrasis Capacity Mode. Pirmuoju atveju prioritetu laikomas maksimalus sistemos darbo greitis ir saugumas, todėl SSD diske automatiškai kuriamos visų darbinių bylų veidrodinės kopijos iš HDD. Tačiau šis darbo režimas nėra efektyvus, kuomet dirbama su didelės apimties bylomis, todėl tam geriausia perjungti režimą Capacity Mode. Šiuo atveju didelė dalis užklausų iš karto nukreipiamos tiesiogiai į HDD diską, kuris turi didžiulius atminties išteklius.

Pranešama, jog tokie garsūs gamintojai kaip Asus, ASRock, MSI ir Gigabyte palaiko naująją Marvell technologiją ir ateityje į rinką pateiks motinines plokštes su naujuoju Marvell 88SE9130 valdikliu.

Kol kas neaišku, kaip tokį sprendimą įvertins patys vartotojai, tačiau potencialo pačioje idėjoje yra nemažai. Kietųjų diskų technologijos jau pasiekė ir 5 TB atminties ribą (jau ir Lietuvoje senokai prieinami 2 TB HDD diskai), tad pagrindinis klausimas iškyla dėl spartos. Čia nepralenkiami SDD diskai, tačiau jų didžiausia talpa vis dar yra šimtų GB ribose, o ir mažesnės talpos diskų kainos nėra mažos.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (7)