IBM užpatentavo kintamos talpos SSD diskų technologiją  (5)

IBM įregistravo patentą, pagal kurį ateityje gali būti gaminami savo talpą (ir tuo pačiu darbo be gedimų trukmę) galintys reguliuoti SSD diskai. Principas remiasi idėja, jog vartotojai galės pasirinkti iš dviejų variantų: arba išnaudoti visą disko talpą, arba dalį SSD atminties celių rezervuoti kaip „atsargines“, kurios bus aktyvuojamos tuo atveju, kai sugenda kuris nors SSD disko sektorius.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

IBM savo planuose numato galimybę vartotojams reguliuoti pageidautiną tikėtiną disko veikimo be gedimo laiką, derinant šį parametrą su jiems prieinama disko talpa. Tokį veiksmą būtų galima atlikti atnaujinant įrenginį valdančią programą (angl. firmware). „Atsižvelgiant į vartotojo parinktus nustatymus ir disko panaudojimo intensyvumą, dalis SSD įrenginių atminties būtų priskiriama vartotojui prieinamiems atminties ištekliams, o kita dalis rezervuojama. Šis rezervas būtų naudojamas kaip pakaitinė atmintis tuo atveju, kai įrenginio atminties komponentai pasiekia savo susidėvėjimo ribą“, – rašoma patento tekste.

Naudojimo metu diskas galėtų veikti kartu su savaiminės stebėsenos įrankiais ir savo talpą reguliuotų dinamiškai, atsižvelgiant į tai, kaip intensyviai vartotojas naudojasi konkrečiu SSD įrenginiu. „Vartotojui pasiekiamos ir rezervuotos atminties proporcija galėtų būti keičiama automatiškai, pakitus disko panaudojimo pobūdžiui; pasikeitus SSD apkrovai, valdiklis gali padidinti arba sumažinti rezervinės atminties dydį, taip užtikrinant pageidaujamą gaminio ilgaamžiškumą. Tokiu būdu būtu galima prognozuoti ir reguliuoti SSD disko veikimo be gedimų trukmę“, – rašoma toliau tekste.

Toks atminties įrenginių funkcionalumas neabejotinai praverstų įmonėse, kur svarbu užtikrinti atminties įrenginių patikimumą ir informacijos pasiekiamumą bet kuriuo laiku. Ypač tai svarbu aptarnaujant įvairias duomenų bazes. Kada naujoji technologija bus įdiegta praktiškai, kol kas nėra žinoma.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (5)

Susijusios žymos: