Intel ir SGI siūlo serverius aušinti „sausu vandeniu“  (0)

Galingų skaičiavimų kompleksų turėjimas lemia nemažas išlaidas aušinimo įrangai. Šių išlaidų mažinimui neretai imamasi netradicinių priemonių, pavyzdžiui, naudojamas jūros vanduo. Kartais ištisas serveris yra nardinamas į mineralinę alyvą, ir tai leidžia atsisakyti daugybės ventiliatorių bei klimato reguliavimo sistemų.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Savo aušinimo variantą, numatantį pilną panardinimą, pasiūlė kompanijos Intel ir SGI, praneša puslapis Computerworld. Kompanijos šiuo metu išbando superkompiuterį Ice X, kurios sudėtinės dalys patalpinamos į „sauso vandens“ rezervuarą Novec, sukurtą firmos 3M specialistų. Įdomu tai, kad Novec yra dielektrikas ir naudojamas gaisro gesinimo sistemose (tame tarpe naudojamose ir serverių patalpose).

Projektuojant serveriams skirtas motines plokštes, kūrėjai priversti atsižvelgti į tokį faktorių, kaip efektyvus šilumos išsklaidymas. Naudojant panardinimo į skystį metodą, tokios priemonės nėra būtinos. Tai leidžia komponentus talpinti daug arčiau vienas kito. Kompanijos tikina, kad naujas sprendimas leis aušinimui skirtas išlaidas sumažinti iki 95%.

Nežiūrint į Intel ir SGI pasiūlyto metodo privalumą, projekto Ice X dalyviams dar teks įrodyti tokių sistemų gyvybingumą. Nemažai klausimų kyla tuomet, kai pradedama kalbėti apie tokių sistemų plėtrą bei su tuo susijusias išlaidas.

FACEIT.LT – IT Naujienos

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(1)
(0)
(0)

Komentarai (0)