„Google Street View“ automobiliai vėl Lietuvoje  (2)

Paranojikams, kurie taip bijo patekti į „Google“ gatvių žemėlapius vėl reikia slėptis namuose ar bent mokytis gatvėje elgtis kultūringai. Estijos kompanija „Regio“ pradėjo atnaujinti „Google Street View“ internetinių žemėlapių duomenų bazę trijose Baltijos šalyse. Tiesa, „err.ee“ praneša, kad šįkart bus atnaujinami didesnių miestų, kelių, svarbių turistinių objektų žemėlapiai, tad ir automobilius matysime tik ten.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pirmą kartą „Google“ kompanija Lietuvos gatves, kelius ir lankomus objektus fotografavo 2012-ųjų birželį ir liepą. Programa „Google Street View“, visiems interneto vartotojams leidžianti virtualiai keliauti po Lietuvą, iš visų pusių apžiūrėti panoraminius Lietuvos miestų vaizdus ir svarbiausius turistinius objektus taip, kaip jie būtų matomi realiai stovint šalia jų,. Lietuvoje pradėjo veikti pernai sausį.

Valstybinė duomenų apsaugos inspekcija prieš tai buvo nutarusi, jog šis projektas kelia grėsmę žmogaus teisei į privataus gyvenimo neliečiamumą. Tačiau Teisingumo ministerijai tarpininkaujant Valstybinės duomenų apsaugos inspekcijos ir bendrovės „Google“ teisinėse diskusijose rastas sutarimas dėl „Google Street View“ projekto įgyvendinimo.

Šį kartą projekto automobiliai regione dirbs iki rugpjūčio pabaigos, tad norintys dar gali spėti patekti į gatvių vaizdą, o tuo pačiu ir į istoriją.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Lrytas.lt
Lrytas.lt
(40)
(3)
(37)

Komentarai (2)

Susijusios žymos: