"Pogūglis": olandai sukūrė interaktyviąją "Google Maps" parodiją  (0)

Olandai sukūrė svetainę "Google Naps", kuri yra nepikta unikalaus projekto "Google Maps" parodija. Jos lankytojai interaktyviame žemėlapyje žymi tam tikras vietas ir dalijasi informacija apie jas. "Google Naps" spėjo išpopuliarėti visuose žemynuose.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kitaip tariant, humoro jausmo nestokojantys piliečiai "Google Naps" žemėlapyje pažymi miestų ar didmiesčių vietas, kuriose galima skaniai nusnūsti. Kam nėra to nutikę viešoje vietoje? Viešajame transporte, ant parko suoliuko, laiptų ar pievelės? Tokias snūstelėjimo vieteles "Google Maps" žemėlapiuose juokaudami pradėjo žymėti programos vartotojai iš Olandijos. Tačiau pokštas taip išpopuliarėjo, kad snūstelėjimo "punktais" sėte nusėta ne tik Europa, bet ir Šiaurės Amerika bei Azija. Spustelėjus ant tokio "punkto", pasirodo informacijos langelis, kuriame nurodomi trys kriterijai: 1) ant ko snausti? 2) jūsų vardas? 3) kodėl čia verta snausti? Svetainėje, kurioje parodijuojama "Google" logotipai ir ikonografija, naudojami "Google" žemėlapiai, tačiau pokštaujama nepiktai. Ką byloja ir humoristų kreipimasis į "Google" šulus: "Brangūs Sergejau ir Lari (bei kiti "gūgleriai"), labai prašome nesupykti. Tai – tik pokštas, parodija. Neketiname pakenkti nei jums, nei jūsų prekiniam ženklui - norime tik suteikti progą nusišypsoti visiems "Google" gerbėjams. Prašome jūsų nepradėti ir teisminių procesų: banko sąskaitoje turime tik kelis šimtus eurų. Ir į cypę sėsti nenorėtume, nes šiuo metu smarkiai plušame kituose projektuose. Bet jei kada viešėtumėte Olandijoje, labai džiaugtumėmės, jei panorėję užsuktumėte nusnūsti ant mūsų sofutės. Tokiu atveju brūkštelėkite el. paštu. Taip pat galėsime pavaišinti kava ir kiaušiniene (už simbolinę kainą)."
Lieka tikėtis, kad "Google" taip pat nestokoja humoro jausmo ir tokia savo pozicija įrodys, kad pasaulio didžiausieji nebūtinai vien žvėrys.

Beje, "Google Naps" galima aplankyti, spustelėjus šią nuorodą.
Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(9)
(0)
(0)

Komentarai (0)