Edwardas Snowdenas kunigus ir žurnalistus ragina užkoduoti pokalbius  (0)

Nacionalinės saugumo agentūros (National securoty agency – NSA) paslaptis atskleidęs Edwardas Snowdenas paragino žurnalistus, teisininkus, daktarus, kunigus ir kitų profesijų atstovus saugoti savo klientų privatumą ir nuolat atnaujinti saugos sistemas, kad šie nebūtų šnipinėjami. Visi jų kontaktai su klientais turi būti užkoduojami.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Praėjusiais metais atskleista informacija mums parodė, kad komunikacija internete daugiau nebėra saugi. Visi susirašinėjimai turi būti koduojami automatiškai“, – duodamas interviu „The Guardian“ sakė E.Snowdenas.

Pasak jo, šių profesijų atstovai turi būti atsargūs naudodami telefonus, atsiskaitinėdami banko kortelėmis ir susirašinėdami su šaltiniais el laiškais. Esą ypatingai atsargūs turi būti žurnalistai – užteka vieno nekoduoto pokalbio ar nešifruoto el. laiško, ir visas tolesnis bendravimas gali būti stebimas saugos agentūrų.

E.Snowdenas taip pat pasakojo, kad NSA agentai JAV stebėdami žmones pridaro „kompromituojančių seksualinių“ nuotraukų ir jomis tarpusavyje dalinasi.

Buvęs NSA ir Centrinės žvalgybos valdybos kompiuterių specialistas E.Snowdenas, gavęs prieglobstį Rusijoje ir kurio ieško JAV, patikino, kad nedirba jokiai Rusijos organizacijai ir gyvena iš santaupų bei už internetu transliuotas jo kalbas gautų pinigų.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: 15min.lt
(9)
(0)
(9)

Komentarai (0)