JAV palydovo nuotraukos: iš Rusijos teritorijos į Ukrainą skriejančios raketos (Video)

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

bahuriux 2014-07-30 14:05
Nu naciali voinu ta ne my..... cia gale video isvis stebuklas, kad tokios naujienos isejo. Ekspertas ir ziniu vedeja jau supakuoti (speju).
Arns 2014-07-30 14:18
http://edition.cnn.com/video/?/video/wo ... cnn.com%2F pasikartojam. Kodėl tokių žinių nerandam Lietuvoje? Gal kad delfi, cituodami unian.net, nesiteikia informuoti?
Eidumukas 2014-07-30 18:06
Ukrainiečiai kovoja su teroristais savo teritorijoje. O Rusijos paleidžia raketą Į KITOS VALSTYBĖS TERITORIJA.
Arns 2014-07-30 18:39
Visų pirma yra proporcinga atsakomoji jėga, nes balistinės raketos, sveriančios virš pusės tonos, sprogstamoji galia visa griaunanti. Tas prieštarauja teiginiams, kad ukrainiečiai saugo civilius. Ar ten rusai, dar klausimas. Prieš kelias dienas, buvo bandoma prastumti atseit vkontakte pačių karių paskelbtas nuotraukas. Bet jose akivaizdžiai ne raketinės sistemos ant kurių užrašai "į ukrainą" ir pan. O dabar pasikeitė plokštelė į tai, kad apšaudoma iš raketinių sistemų. (panašiai kaip su šiandien atseit (ne)numuštu ukrainiečių lėktuvu. Na numušė ar ne, tai jų pačių reikalas, bet pažymėjimas jog sėkmingai išsisuko nuo BUK radaro daugiau nei keistas. Jei pačių, tai klausimas kam tai minėti. Jei separatistų, tai kodėl tada net žvalgyba jau sutinka, kad jei ir turėjo, išgabentos jau tos sistemos. Faktas prie fakto, ir labai nerišli istorija gaunasi.)
cluendo 2014-07-30 21:53
Arns: Faktas prie fakto yra tai kad: * Rusija ateme Kryma * Rusija uzokupavo rytine ukraina * Rusija priveze ginklu ir kariu i ukraina * Rusija pazeide tarptautines normas (ivairias) * Rusai prisidejo prie lektuvo numusimo * Rusai dabar bando apkaltinti Ukraina tam kad sumaisytu tikrus faktus, del to neva "Ukraina apsaudo separatistus" Rusijos nuspejamas tesinys: * Ives savo neva "taikdarius" kad "sutvarkytu" esancia netvarka ukrainoje, nes teritorija neva darosi neva "pavojinga". Ir Toliau jau aiskus dalykai manau. Apie ka tu dar bandai kleideti as nebesuvokiu. Suprask, kad tavoji meile rusijai turi ribas (gal tai netikra meile ? )
kestutisz 2014-07-30 21:58
Faktas yra toks - visiškai nesvarbu ką kremlinai sako, bet kokie jų "faktai" lygiaverčiai Bermudų trikampio persikėlimui, žalių žmogeliukų iš Marso invazijai (klaidžioja ir tokia idėja jog rusai bandė numušti NSO, kuris kabėjo ten ir rodė špygą putinui, bet pataikė į lainerį) ir pan. Oficialūs jų tv == jų REN tv (humoristinės pakraipos tv apie marsiečius ir kitokius aiškiaregius) - temos skirtingos, bet auditorija ta pati.
Ernestass 2014-07-31 00:26
O man tiesiog juokinga kartais darosi, kai jūs už gryną pinigą perkate tai kas jums yra sakoma iš kitos barikados pusės. Vietoje to, kad susirinktumėte savo šaltinius taip, kad gautumėte pusiausvyrą, matytumėte skirtumą bei įvairius problemos puses, jūs įstringate skaitydami vieną bei to pačio požiūrio šaltinį. Taip ir po to gaunasi, kad niekaip nesuprantate kodėl vakarai taip kritikuojami bei kodėl Rusija yra tiek viešai palaikoma. Tačiau jums visados buvo ir visados bus visi jie papirkti Rusijos šnipai... Be to, dar nežinia kiek šios nuotraukos yra patikimos. Rusija pati neseniai atvirai šaipėsi iš tų įrodymų ir kol kas, netgi kai vakarai ''turi nenuginčijamus įrodymus'', jų jie ne tik negina viešai, bet dar apie tai ir nėra kalbama. Asmeniškai aš lieku neutralus mh17 klausimu kol bendri ekspertai nepraneš savo išvadų, tačiau vakarų žinasklaidai matomai įrodymų nereikia. Dauguma jų yra šventai įsitikine savo absoliučiu neklystamumu.
vanduo4 2014-07-31 03:22
_ Is nuotrauku matosi, kad raketu tikslumas 1 is 10, t.y. labai prastas. Bet ar tikrai siais laikais, kai ant peties nesiojamos "issovei ir pamirsai" tipo raketas, Rusija nesugeba netgi atsivezti? - Sakyciau cia jie tik: a) provokuoja pasaudyti y Rusijos puse, kad si turetu preteksta uzpilti raketu krusa ir sunaikinti Ukrainos karine infrastruktura kaip Gruzijoje; b) dirbtinai demonstruoja technologiny atsilikima toje srityje, kurioje Rusija pazengusi daugiausiai. Raketines technologijos buvo tiek TSRS prioritetas, tiek yra dabar (nebereikalo Rusija pirmoji issilaipino kosmose). Nes tai vienintelis budas kaip Rusija pajegi kovoti su Vakaru technologijomis. - Sakykim, ju raketos - tai masinio naikinimo kovos dronai. Dronai sunaikinami, taciau gyvoji jega islieka. c) o gal Rusija tiesiog blefuoja pildama zibalo y ugny, kad si neuzgestu? d) o gal Rusija tikrina vakaru zvalgybinius pajegumus? Numusus keleiviny lektuva, Rusija paprase JAV yrodymu, taciau sie atsisake juos pateikti. Tad dabar pasaude provokuodama istraukti zvalgybine informacija. Juk sklando gandai, kad tas regionas skanuojamas diena nakty, o NATO zvlagybiniai lektuvai virs Europos nuo konflikto pradzios skraido 24 val. per para. Tad, pagaliau, ko Putinas siekia? Gal paleis koky virusa, kaip tai buvo 2008 m. prasidejus Pasaulinei ekonominei krizei? Gal tas virusas tebuvo tik kazkieno testas, kaip reaguos visuomene?!.....
lucy 2014-07-31 03:40
Po 50 metų jei vis dar gyvi būsim ir vis dar rūpės tiesa bus išslaptinta ir galėsim sužinoti kas iš tikrųjų vyksta dabar. Liūdna, bet visais laikais taip buvo, jog paprasti žmonės tikslių esamų įvykių priežasčių ir aplamai tiesos niekada nežinojo, visada yra propaganda iš vienos ir kitos pusės, kurioje tiesos dažnai ir nebūna. Dabar galima tik spėlioti.
sub 2014-07-31 09:24
Matai ir Rusijos žiniasklaidai įrodymų nereikia, versijų ne vieną ir ne dvi prikūrė, ir visose versijose kaltė ne jų pusėje. Kas Rusiją taip viešai palaiko? Ir kas vakarus taip viešai kritikuoja? Konkrečiai prašyčiau. Tų Rusijos šnipų nėra ko pirkti, jie nemokamai skleidžia tą demagogiją apie Rusijos grožį, gerumą ir nekaltumą. Tik kažkodėl neįtikina manęs jų teiginiai. JAV įrodymais nepasitikiu, bet tikiu kad Rusijos remiami separatistai galėjo numušti MH17, belaukiu Anglų specialistų patvirtinimo. Visai tikėtina, kad šiame straipsnyje pateiktos JAV nuotraukos irgi nėra falsifikatai. Vakarų žiniasklaidai mėtai tokius epitetus, o siūlai geriau tikėti Rusijos žiniasklaida? Pas anuos ir visam pasauliui ir savo tautai pastoviai meluojama ir nemažai metų. Kaip kitaip Putinas turėtų tokius nerealiai aukštus reitingus?
Arns 2014-07-31 09:42
sub, nieko anglai nepasakys, nes ne jie atsakingi už nuolaužų tyrimą. Jiems perduotos tirti tik juodosios dėžės, kuriose skrydžio parametrai bei kabinos pokalbiai tarpusavy ir su skrydžiu kontrole. Tad jie gali iš to tik patikrinti 1) ar nebuvo nustebimo kad skrenda ten 2) kodėl pasirinktas toks aukštis 3) pasitikrinti ar negalėjo nukristi dėl kokio paties lėktuvo gedimo 4) ar tai nebuvo pilotų klaida 5) iškart po nelaimės pradžios, kas vyko kabinoje. Tikrieji nuolaužų tyrėjai, kurių išvados visados būna galutinės, turi dirbti Ukrainoje. Tačiau kaip žinom, daugiausia dėl ukrainiečių puolamųjų veiksmų tame regione, jau kelios dienos, įvardindami saugumo garantijų trūkumu, neišvyksta arba išvykę apsisuka ir grįžta tyrėjai. O juk galutiniam rezultatui reik ne tik apžiūrėti, bet ir surinkti visas nuolaužas. Nustatyti konkrečias vietas kur įvyko smūgis (jei nukrito dėl numušimo) ir t.t. Tik po viso šito galima skelbti oficialią katastrofos ataskaitą.
kestutisz 2014-07-31 10:08
Taigi, prašom konkrečiais pavyzdžiais - kokie tie patikimu šaltiniai, ne rusiški, galintys pagrįsti oficialias putino fantazijas? Ir net ne kokios Š. Korėjos, net jei paaiškėtų jog jų vadas savo rankom buvo surinkęs ir paleidęs žvalgybinį palydovą kuris surinko įrodymus palankius kremliui.
obuglas 2014-07-31 10:44
Tai, kad tyrėjai apsisuko, nes kelias buvo užblokuotas separatistų. Taip pat, yra bijoma, kad yra užminuota avarijos vieta. Visas nuolaužas surinkti neįmanoma, nes nemaža dalis jų buvo išvežta tų pačių separatistų.
Arns 2014-07-31 10:52
Pirmas kelias dienas, būtent dėl karo veiksmų apsisuko. Ar vakar kas nepasikeitė, tiksliai negaliu pasakyti, nepasidomėjau ką sakė. Ukrainiečių propaganda labai gaji Lietuvoje. Buvo sakoma, kad pakeitė pačias juodąsias dėžes ar net pakoregavo jų duomenis. Šitą autoritetingi ekspertai iš Malaizijos bei Didžiosios Britanijos jau paneigė, tiek perimdami jas, tiek perkeldami duomenis analizei. Tad ar čia su tuo užminavimu nebus eilinė antis, sužinosim kai nuvyks ekspertai. Dalys... na čia vėl ukrainietiška žiniasklaida. Ekspertai nenuvyko ir nieko nepasakė ar ko trūksta (juk buvo versijų, jog net plauna sukilėliai tas dalis, kad tik neliktu sprogimo pėdsakų ). Buvo išreikštas susirūpinimas tik tuo, kad lėktuvo dalys judinamos kranais, tačiau tuo pat metu piktinosi jog nesurenkami visi aukų kūnai. O tai savaime vienas kitam prieštaraujantys veiksmai. Aukų neįmanoma surinkti nenaršant po nuolaužas, reikia apsispręsti, svarbiau aukų likučiai ar nepajudinta katastrofos vieta.
sub 2014-07-31 12:20
Tą patį norėjau jam atsakyti, kad ten teroristų valdoma teritorija. Savaime suprantama ton pusėn ir Ukrainos karių atakos skrieja.
Arns 2014-07-31 12:47
O tai kur Porošenkos pažadėjimas, kad aplink tą teritoriją bus paliaubos? Pažadėta ir pamiršta? Juo labiau, kad ten buvę ESBO nariai nepranešė apie sukilėlių telkiamą sunkiąją ginkluotę, kad būtu šituo galima pateisinti Ukrainos puolamuosius veiksmus tame rajone, trukdančius tirti katastrofą. Gi ne vienintelė vieta, kur gali šiandien šaudyti, jei jau taip skubu.
Ernestass 2014-07-31 19:37
vanduo4: precižiška artilerija dar retai yra naudojama kaip bombardavimo įrankis. Tos galvutės tiesiog kainuoja per daug ir neša per mažai sprogmenų tam, kad galėtų pakeisti įprastą artileriją. Šiaip tai nežinau ar Rusai turėtų precizinės ginkluotės tokios kaip Tomahawk, tačiau bet kokiu atveju, šiais laikais tokia ginkluotė te sudaro mažą karybos dalį. sub: Rusijos žinasklaida pasinaudojo tuo, kad vakarai nieko neturi. Jie atvirai šaiposi iš šios situacijos, tyčiojasi iš Amerikiečkių prižadėtų pradingusių įrodymų bei patys atakuoja Ukrainą su savo versija. Nežinau kaip dabar tačiau Rusija buvo vienintelė pusė kuri parengė tikslingas atakas prieš savo opoziciją, užduodama tikslius klausimus bei gerai pagrindė Ukrainos įsivėlimą ten. Vakarai oficialios Maskvos kritikos taip ir nesugebėjo paneigti. Šiuo klausimu yra netgi geriau skaityti jų šaltinius, nes jie išlieka daug profesionalesni ir nesižarsto tokiais rimtais kaltinimais kaip vakarų medija. Žinoma, ne visi šaltiniai lygūs vieni kitiems ir gal būt aš tiesiog skaitau objektyvesnius straipsnius. Pasitikėti aš nei viena puse nerekomenduoju. Ką rekomenduoju tai išlikti skeptiškais ir sekti naujienas iš bent dvejų barikadų pusių. Apie palaikymą, tai vertink kaip nori. Galime sakyti, kad Rusija laimi informacinį karą, nes netgi pro-vakarietiškuose naujienų laikraščiuose randu vis daugiau ir daugiau pro-rusiškų pasisakymų, nesvarbu ar tinklaraštis fobiškas Rusijai ar ne. O palaiko Rusija tai Voketija, t.y. jos gyventojai vis labiau simpatizuoja jiems. O vakarus kritikuoja šiais laikais visi kas netingi. Viskas priklauso nuo kokius šaltinius skaitai ir ką pats suvoki kaip kritiką. Ar tau Amerikiečių fiasco Irake yra kritika? Ar gal netgi Italų neefektyvi administracinė sistema verslui yra kaip kritika? Realybė yra tokia, kad Rusija šiandiena yra eilinis kraštas su sau unikaliomis bėdomis ir prieš kažką badant pirštais reiktų visų pirma į save atkreipti dėmesį. kestutisz, geresnis klausimas būtų: o kokie šaltiniai patvirtina vakarų fantazijas? Abi pusės sako savo tačiau vienai reikia nešti ''burden of truth'', t.y. įrodyti savo teiginius. Dėl to Rusija bei sukilėliai yra nekalti kol neįrodyta kitaip. Tačiau abejoju ar jums yra svarbus solidumas tarptautinioje diplomatijoje, nes daugumai ''mūsų lyderių'' ant jo yra visiškai nusispjauti.
Hmz 2014-07-31 20:46
Be abejo - eilinis kraštas su autoritarine valdžia, sosto paveldėjimu, nugesinta opozicija, "didžiojo brolio" ambicijomis ir balistinėmis raketomis.
Ernestass 2014-07-31 21:54
O USA netampa totalitarinė, oligarchinė valstybė? NSA šnipinėjimai, slapti kalėjimai, karteliniai gynybinio sektoriaus susitarimai labai dvokia Rusija. O Kinija? Ta pati totalitarinė valstybė, kuri masiškai cenzūruoja internetą, smarkiai ginkluojasi ir eskaluoja viso regiono konfliktus. Israelis nežiūri kur slepiasi tie teroristai, bombarduoja kur kariškiams reikia bei turi masine šauktinę karinę tarnybą bei yra įsivėlęs į nuolatinius karus. Graikija skendi skolose, dirbti tingi, o mokesčius slepia, bet kariuomenei skiria daug savo lėšų. Realybė tokia, kad Rusija kaip ir visos šalys turi savo bėdų ir tai ką ten matome nėra labai jau unikalu. Asmeniškai, aš pats būčiau daugiau susirūpinęs kaip prasiskolinusi Europa atiduos savo skolas bei įves EU globalią finansinę atsakomybę, nes dabar situacija tampa tiesiog tragikomedija. O dėl Ukrainos, ne Rusija jai sankcijas deda, o Europa Rusiją puola. Gerai, kad su Krymu viskas aišku buvo ir iš esmės vakarai neprašauna kaltindami Rusiją, tačiau čia juk labai pavojingas žaidimas kurį jie žaidžia. Amerikiečiai irgi įsismagino žaisti diplomatija be jokių įrodymų ir matote kas gavosi, užpuolę šalį ir po to purto galvas susiėmė. Labai lengvai gali paslysti jei vadovausiesi tik savo tikėjimu bei intuicija ypač jei ji dar yra paremta rusofobija. Mano manymu, tarptautinėje diplomatijoje vakarai turėtų elgtis daug solidžiau. Politikai turėtų laikyti prikande liežuvius ir nemėtyti skambių replikų, sprendimai turi būti gerai pasverti ir atlikti tik juos gerai apgalvojus ir bendrai, Europa turėtų susiimti ir pradėti spręsti ilgalaikes ją kamuojančias bėdas.