HTC išleis savo flagmaną su Windows Phone

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Kadras 2014-07-31 21:00
Idomu kiek M$ sumokes HTC, kad isleistu toki telefona
Eidumukas 2014-07-31 21:37
Didesnis pasirinkimas tik į naudą vartotojams.
Splius 2014-08-01 03:19
Tavo ziniai tai HTC mokes Microsoftui uz licenzija pardavineti telefonus su WP lygiai taip pat kaip visokie Samsungai,sony ir t.t moka Googlei uz leidima naudoti ju Android'a. Kas liecia Windows Phone tai tobula operacine sistema paprastam telefono vartotojui.
w00xer 2014-08-01 09:36
Gal mano zinios pasenusios, bet kiek zinau, tai androidas nemokamas... Pataisykit mane jei klystu.
FtBall 2014-08-01 09:36
Hmm... kažkaip negirdėjau, kad už Androidą mokėt reiktų. GPL nedraudžia pardavinėt produkto už pinigus, tačiau source kodas turi būt viešas, tai bet kokiu atveju galima nemokamai parsisiųst Androidą. Dėl Windows Phone, tai visai norėčiau įsirašyt jį į savo telefoną. Kiek domėjausi, WP8.1 prisitaiko prie Androido - atsisako fizinių mygtukų. XDA buvau akį užmetęs pusvalandžiui, bet per tiek laiko neradau WP ROMo Nexus 5 telefonui. Gal kam nors teko domėtis WP Android dual boot?
ra2 2014-08-01 10:03
Laikas nuo laiko tenka ką nors paprogramuoti, taigi iš iOS, Android, WinMobile geriausia programuotojui yra WinMobile. Neprogramuojančiam vartotojui gal geriausia būtų iOS, o Android geriausia būtų tik ubagams be pinigų (mafijos užguitiems lietuviams?).
raimism 2014-08-01 11:59
to Splus, w00xer, FtBall: Android nėra ir niekada nebuvo nemokamas telefonų gamintojams. Android'e naudojama krūva MS patentuotų dalykų, todėl MS yra "nuskausminęs" praktiškai visus didesnius Android telefonų gamintojus, įskaitant tuos pačius Samsung ir HTC. Lygiai tas pats su Nokia ir Oracle - jiems irgi mokamos licencinės išmokos. Tik tiek, kad Nokia ir Oracle patentai yra pripažinti kaip "būtini" rinkai, todėl išmokos už juos mažesnės nei už MS patentus. MS vien per 2013 gavo daugiau nei 3 mlrd. usd licencinių pajamų vien iš Android'o telefonų gamintojų... Gamintojai tiesiogiai Google nemoka, bet turi skirti tam tikrus resursus bendradarbiavimui ir Android tobulinimui - tai irgi nemaži kaštai. HTC oficialiose ataskaitose yra aiškios sumos kiek yra mokama MS, Oracle, Nokia, kitiems patentų turėtojams, kurių patentuotos technologijos naudojamos Android'e. Kadangi HTC yra finansinėje duobėje - jiems būtinai reikia mažinti šias išmokas. WM telefono kūrimas greičiausiai yra vienas iš šių kelių - Microsoft neseniai pakeitė WM licencijavimo kaštus ir nustatė berods 200 USD ribą (mažmeninė kaina), nuo kurios WM iš viso nieko nekainuoja. Greičiausiai tokio telefono (flagmano klonas su WM) kūrimas turi kažkokių kitų papildomų susitarimų mažinančių mokamas išmokas nuo Android'o... Taip, kad čia greičiausiai matematinis / finansinis verslo sprendimas, o ne bandymas sužavėti rinką tikintis aukštų pardavimų...