BlackBerry siūlys ypač pažangią duomenų apsaugos sistemą  (2)

Finansines negandas kenčianti kanadiečių kompanija BlackBerry pranešė apie ketinimus įsigyti vokiečių firmą Secusmart, kuri turi technologijų, leidžiančių šifruoti balso skambučius ir tekstinius pranešimus, perduodamus per BlackBerry mobilius įrenginius, rašo puslapis Computerworld.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

BlackBerry vadovybės teigimu, iš Secusmart gauta technologija taps ypač smarkiai apsaugotos ekosistemos pagrindu. Ekspertų teigimu, BlackBerry ir anksčiau garsėjo panašiais sprendimais, tačiau dabar saugumas turėtų tapti tuo akcentu, kuris palaikys kompanijos finansinę gerovę.

Kanadiečių kompanijos atstovai įsitikinę, kad joks kitas sprendimas informacinio saugumo sferoje neprilygs jos turimam pasiūlymui. Mobilūs įrenginiai su iOS ir Android negali pasiūlyti tokio aukšto informacijos apsaugos lygio.

Akivaizdu, kad tokius pareiškimus BlackBerry priversta daryti po to, kai buvo paskelbta apie Apple ir IBM aljansą, kuris leis iOS įrenginius plačiau naudoti verslo sistemose. BlackBerry kontroliuoja ne tik savo operacinę sistemą, bet ir jos pagrindu veikiančius įrenginius – tai yra vienas iš konkurencinių pranašumų.

BlackBerry siūloma tarnyba Guardian gali skenuoti trečių šalių sukurtas programėles, kurios paleidžiamos mobiliuose įrenginiuose ir taip nustatyti galimus kenkėjiškus veiksmus. Secusmart technologijos gali pakelti BlackBerry saugumo sistemą į naują lygmenį, tačiau yra vienas „bet“.

Ekspertai teigia, kad dėl didėjančio BlackBerry ekosistemos saugumo lygio Android ir iOS įrenginių vartotojams nuo to geriau nebus. Verslo segmente gali būti paprasta tik tuomet, jei darbuotojams duodami naudoti BlackBerry mobilūs įrenginiai. Antra vertus, kanadiečių kompanija gali rinką išplėsti dėl paviešintų NSA ir kitų šalių spec. tarnybų sekimo programų bei kilusios visuotinės isterijos dėl asmeninių duomenų saugumo.

FACEIT.LT – IT Naujienos

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(2)
(0)
(2)

Komentarai (2)