Mobilieji telefonai nejuokais įpykdė Didžiosios Britanijos policininkus

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

sub 2014-08-04 09:16
Manau, kad į Lietuvą turi grįžti baudos taškai. Tada realiai būtų daugiau baimės vairuoti girtam, kalbėti, važinėti nekreipiant dėmesio į ženklus, ir šiaip tų kelių erelių žymiai sumažėtų. Vairuoti automobilį ir kalbėti (naršyti, rašyti) telefonu - tai du nesuderinami dalykai. Automobiliui skirtos laisvos rankos, ar per bluetooth veikianti ausinė. Kas jais nesinaudoja automobilyje - tie kvailiai. Kalbėti su automobilio keleiviu, ar naudotis laisvų rankų įranga - visai saugu. Gali dėmesį sutelkti į kelią ir bendrauti nežiūrėdamas į pašnekovą. Deja bendrauti telefonu, dažnai tenka nuimant vieną ranką nuo vairo, prie to pačio ir nukreipiant žvilgsnį. O vairuoti reikia pilnai sutelkus dėmesį į trasą bei abiem rankom. Shinigami, autopilotas neišgelbės šioje situacijoje, nes jis tik laiko pastovų greitį, o vairuoti vistiek reikia pačiam. Lieka kojos laisvos, bet jomis nei sms parašysi, nei paskambinsi. Punktyras - kažkaip neįtikino tas staipsnis. Gal kalbant laisvų rankų įranga - dėmesys keliui sumažėja dėl suprantamų priežasčių, reikia sugalvoti ką pasakyti, įsidėmėti tam tikrus pokalbio momentus, todėl mažėja dėmesys keliui, bet tai dauk geriau nei važiuoti dar ir ranką pakėlus ar žvilgsnį vis nukreipiant. Tame ir skirtumas. Vairuokite atsargiai. Gerbkite kitus eismo dalyvius.
ra2 2014-08-04 09:30
sub 2014-08-04 14:28
Taip, gal yra naujausiuose modeliuose. O autopilotas ir pakankamai senesniuose.
TLas 2014-08-04 23:34
Jau nekalbant apie iprasta laisvu ranku yranga yra tokie bajeriai kaip kad Siri ar Google tau perskaito zinute ar issiuncia, o jei visa tai sujungta taip kad nereikia telefono maigyt. Tai ka patikrins telefona ir turesi jiem aiskinti kad cia zinute buvo siusta per laisvu ranku iranga? Ar tiesiog baus? Kazkaip neisbaigta atrodo...
immortallt 2014-08-04 23:43
Baudos taškai jau bus. Nuo sausio 1 berods. Tad sek naujienas. Bet jie mažai ką keičia prieš piktybinius. Pvz girtas, atimtos teisės už tai, kad pagavo vairuojant girtą 2 kartus per kelis metus. Pirmąkart pagavus turėtų atimti mašiną ir ją parduoti per savaitę. Teises atimti dešimtmečiui. Jei pagaus per tą laiką dar kartą vairuojant ir dar girtam likusiam laikui į kalėjimą uždarai, nes nesugeba nevairuot, kai jam druadžiama ir dar girtas. Jei tiesiog su atimtom teisėm - vėl atimi automobilį.
punktyras 2014-08-04 23:51
Straipsnio tikslas nėra įtikinti – ne religinis raštas ten, o tiesiog pateikiami faktai ir tyrimai.