Windows 8 populiarumas krito, Windows 7 – padidėjo

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Radiant 2014-08-06 16:58
keista jog microsoftas dar nenusprende padaryti visa win8.1 interfeisa toki pat kaip per win7 garantuoju zmones is karto pasikeistu i win8.1 tokiu atveju, kadangi win 8.1 yra zymiai spartesni negu win 7
punktyras 2014-08-06 17:08
Ir vargu ar padarys, nes MS tikslas – padaryti vienodą vartotojo sąsają visiems įrenginiams. Bet aišku, būtų protingiau palikti galimybę pasirinkti norimą sąsają.
FtBall 2014-08-06 17:15
ar Mac'as. Pažįstu žmogų, kuris nežinojo, jog jam draugas ne Windowsus įrašė, sekmingai naudoja ir nemato tame problemų.
Simplicity 2014-08-06 17:20
Straipsnis tai toks šūdo vertas... Jei KLUBAS sprogdina seksualumo bombas, tai technologijos rašo apie 0,06% dydžio „kritimus“. Ar rugsėjo pradžioj sulauksim straipsnio apie Windows 8 0,1% dydžio „populiarumo šuolį“? Žinant, kad vos ne visi bankomatai, informacinių ekranų sistemos tebesisuka ant Windows XP Embedded, gamybinėse įmonėse gausu įrengimų, kurių programinė įranga rašyta Windows XP operacinei sistemai, būtų labai naivu tikėtis, kad Windows 8/8.1 (ar net 9) pasirodymas kaip nors įtakotų šių įrenginių užimamą rinkos dalį.
Radiant 2014-08-06 17:23
kalbu apie paprastus vartotojus, taip pilnai sutinku jog imones neprades keistis i win 8, nes xp serveriai su win 8 nera suderinami tad tektu viska iskarto pirkti. Bet esme tame kad dabar paprasti zmones i win 8.1 ziuri kaip i blogi, pamato jog laptope perkamam yra win 8.1 tai jo neperka o pasiima win 7 varianta kurio specifikacijos blogesnes nors kaina tapati
Simplicity 2014-08-06 18:29
. Rezultatas buvo toks, kad mano pigesnė sistema su AMD Athlon ir nForce2 čipsetu buvo juntamai spartesnė už jo Pentium 4 + VIA. (PCmark taškų skirtumas buvo ~+20% mano sistemos naudai.)
slawcka 2014-08-06 19:55
Ka reiskia grazintu win 7 interfeisa? Kas tai yra? persvieciamas taskbar? nes daugiau nezinau kuo jie skiriasi.. Ar norit to nepatogiojo start menu? juk win8 viskas paprasciau ir greiciau, tereikia pajudint uzpakali ir net paskyrus 8 minutes, daug suzinotum ir dziaugtumeis kaip win8 yra gerai. Plius gi gali nusistatyt kad to metro net akyse neregetum.
Xdmin 2014-08-06 20:16
Nepajauciau as kad ten kas nors man greiciau veiktu, kas tik patiko tai kopijuojant failus ta diagrama kuri rodo kopijavimo greiti. O daugiau tai vien minusai. W8 programos per full screen, pasidarai kad atidarinetu su normalia programa, bet kartais taip pist ir issoka vistiek per fullscreen (visos tos ne desktop programos failas totalus), nevisi zaidimai ar gelezis suderinami buvo (ir tai buvo siemet, o ne kazkada), smagu budavo jausti stipriai kritusi FPS, kai tikejausi kaip tik daugiau. O norint surasti koki nros nustatyma tenka mokytis is naujo ir visas sutaupytas laikas nes veikia "greiciau" issvaistoma su kaupu.
Creatium 2014-08-06 20:30
Tokie Windows 8 puikūs, kad krenta jų naudojimas. Simplicity kažin ir apie Vistą tą patį porino?
Sigitas.lk 2014-08-06 20:36
As ir meginau W8,1 bet nzn, ar as tieisog nemokejau, ar istiesu, visada prasydavo suvesdinet slaptazodi isijungiant kompa, prikeliant is miego ir panasiai. (Nors ir per nustatymus buvau tai atjunges) O man kaip tik namie naudojamam PC norejosi, kad jisai tiesiog iskart isijungtu be jokiu zaidimu. O ten buvo, kad butinai paleisdamas kompa turi prisijungt i kazkoki vartotoja.
1hitkillhack 2014-08-06 21:11
Sakai džiaugiuosi? Gal ir taip, nes matau, kad mano nuomonei pritariama ir kaip bebūtų nesu mažuma. Nemanau, kad esi visiškai teisus dėl žmonių, kurie perka naujus pc... Galėjai būti super pseudohakeris, bet būtum neįtikinęs, kad win xp, arba win7 bloga operacinė sistema... O dabar net neįtikinti pseudohakerių, žmonės perka išbandyti pc su win 8, nusivilia ir tas pc atsiduria pas mane... Tiesiog galim ginčytis, kad ir metus čia, bet tu nepripažinsi, kad win 8 interfeisas blogas, jis nepatinka didžiajai daugumai žmonių. Tik įdomu kodėl tu to nenori pripažinti? Dėl to, kad tau patinka? Mintis, kad reikia kurti bendrą OS skamba gerai, bet ms daro tą su atbulomis rankomis... Prieš metus ar prieš kiek su tavim ginčijausi dėl to pačio... Skirtumas yra tik tas, kad laikas praėjo o win8 rinkos dalis nepadidėjo.... Viskas būtų ramiai prasisukę, jeigu tik būtų leidę pasirinkti... o dabar parodė principus ir yra kaip yra... Gali bandyti pritempti rinkos vingrybes, mažėjančius pc pardavimus, bet esmė tikrai ne čia. Jeigu išleis win9 su normaliu inerfeisu (tai yra be metro), "startas" bus panašus į win7, tai garantuoju, kad naujoji OS, win8 pagal rinkos dalį aplenks per ~3 mėnesius nuo išleidimo.
GM 2014-08-06 23:12
Jau kurį laiką naudoju 8.1, tai galiu pasakyt, kad metro įjungiu gana retai , dažniausiai tai failų paieškai. Pirmame metro lape esu susimetęs kai kurias programas, kurias naudoju retai ir nenoriu laikyti ant desktop (čia kaip seniau prie start menu prisisegdavau), o antrame metro lape susirikiavęs programas pagal naudojimo dažnumą. Tik instaliavęs windowsus, iškart išsitryniau praktiškai visus appsus (kurių beje dauguma net nepasileisdavo kažkodėl), bei atjungiau skydrive/onedrive nesąmonę. App store net įjungęs nebuvau. Taipogi supratau, kad start menu man niekad per daug ir nereikėjo . Bent man, w8.1 nėra ta OS, kuria įdiegi ir pamiršti. Reik šiek tiek šūdo apkuopti pradžioj, bet visgi verta, nes ir veikia sparčiau (šiek tiek), ir užsikrauna sparčiau (pastebimai) nei w7.
FtBall 2014-08-07 09:36
O kaip su Windowsų atnaujinimais? Iš 7 į 8, iš 8 į 8.1? Tiesiog paspaudi mygtuką ir už pusvalandžio atnaujinta? Tavo ~3 mėnesiai yra neįmanomas dalykas. Žmonės ką gauna su kompu, tą ir palieka. Pas sesę atėjo laptopas su Vista, po kiek laiko įrašiau 7. Nepatiko, liepė rašyt Vista. Tas pats ir pusseserei - matgi jai programos kažkokios neveikė, tai liepė Vista įrašyt. Manau ~90% kompų su kokia OS ateina, su tokia ir miršta, neskaitant tų, kur su DOS būna.