Stop kadras: kaip sviedinys išlekia iš tanko vamzdžio? (Video)  (0)

Plika akimi tai nematoma. Tanko pabūklas nugriaudėja, iš vamzdžio siūbteli ugnis, o kitame šūvio trajektorijos gale sprogimo banga į orą išmeta taikinio fragmentus. Kas išskrido iš vamzdžio ir nuskrido? Kaip išskrido ir nuskrido? Pamatyti visa tai galima tik tanko šūvius nufilmavus ypač didelės spartos filmavimo kameromis. Ir pamatyti tikrai yra ką.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kiekvienas tanko šūvis prasideda žaibiškai besiplečiančiu smūginės bangos žiedu nuo tanko vamzdžio. Tą pačią akimirkos dalį iš vamzdžio viršgarsiniu greičiu išlekia užtaisas. Pasirodo, tai – beveik sparnuotoji raketa, skrodžianti orą tiksliai, tiesiai ir nesustabdomai, sukdamasi aplink savo ašį nelyginant grąžtas.

Kitas šūvis. Čia labiausiai į akis krinta raketos pavidalo sviedinį iš vamzdžio išstūmęs apskritas liepsnų debesis. Toliau – tas pats hipnotizuojantis žudančio užtaiso skrydis gręžiant orą. Filmavimo kameros darbas – išties įspūdingas: galima be pastangų įžiūrėti ant sviedinio šoninių briaunų esančius skaitmenis.

Ne mažiau įspūdingai atrodo ir į tūkstančius smulkių skeveldrų skrydžio metu virstantis sviedinys. Nuostabą kelia ir tai, kad tankas (tiksliau, jo važiuoklė) po tokių šūvių stovi it įkaltas vietoje.

Beje, kaip galima įsitikinti iliustracijoje, tankai sėkmingai šaudo ir skriedami oru – pašokę nuo tramplino.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(46)
(2)
(44)

Komentarai (0)