"Unstealable Bike": Čilės studentai išrado nepavagiamą dviratį (Video)  (16)

Dviratį, pasirodo, vis dar galima išrasti. Na, bent jau įdomių dviračio konstrukcijos modifikacijų. Štai Čilės studentai išrado dviratį, kurį pavogti bus labai keblu, o jei vis dėlto jį ir pavyks nugvelbti, naudos iš tokio dviračio bus apskirtas nulis.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Dviračiai kaip alternatyvi transporto priemonė vis populiarėja. Deja, kartu daugėja ir dviračių vagysčių. Spynelės ilgapirščiams – gana nesunkiai įveikiama kliūtis.

Todėl trys būsimieji inžinieriai iš Čilės nusprendė sukurti neįprastos konstrukcijos dviratį "Unstealable Bike". Esminis jo privalumas – dviratis pats virsta spyna. Dalis dviračio transformuojasi į užraktą, tačiau kartu yra neatsiejama visos dviračio konstrukcijos dalis. Jei vagis mėgins užraktą sugadinti, sulaužys ir dviratį. Vogti sulaužytą dviratį – beprasmiška.

Pats išradimas gana nesudėtingas: norint "prirakinti" dviratį prie stulpo, reikia atlaisvinti apatinės rėmo dalies vamzdžio fiksatorių – tada vamzdis pasidalija į dvi dalis ir "išsiardo". Tada keliais judesiais ištraukiama sėdynė: jos vamzdis dvejose vietose perkišamas per padalintą rėmo vamzdį (žr. vaizdo siužetą) ir užfiksuojamas (užrakinamas). Rakto funkciją atlieka rėmo komponentas, kurį dviračio savininkas pasiima. Dviračio prirakinimo ir atrakinimo procedūra trunka keliolika sekundžių.

Kol kas "Unstealable Bike" – prototipas. Nieko nėra skelbiama nei apie šio gaminio kainą, nei apie pasirodymą prekyboje. Ar toks išradimas bus komerciškai sėkmingas, parodys laikas.


Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(28)
(17)
(11)

Komentarai (16)