"Unstealable Bike": Čilės studentai išrado nepavagiamą dviratį (Video)

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

sabotan 2014-08-13 14:13
Nejuokinkit pasaulio
punktyras 2014-08-13 14:26
O kas blogai su pasaulio juokinimu? Kuo daugiau besijuokiančių, tuo linksmiau
Atk 2014-08-13 14:49
Čia nieko nepadarysi, tokia lygota visuomenė, tokie jos ligoti vaisiai, aš siūlyčiau nepirkti brangių dviračių ir jei pavogs tai pavogs, nupirksi naują, o vagis turės ir pasidžiaugs, palinkėsi jam malonių akimirkų, vis tiek jam reikės sumokėti Gyvenimui už neharmoningą poelgį, niekur jis nuo šito nedings.
Splius 2014-08-13 15:44
Ir kiek tas nedaug 10-50 litu? Rask tu man uz tokia kaina vaziuojanti dvirati nauja nupirkt...Snekat,kad tik sneket,tie patys pencininku dviraciai su kuriais normaliai niekur nepavazinesi kainos prasideda nuo kokiu tai 500 litu.
zet 2014-08-13 15:51
Niekas geru dviraciu niekur nepalikineja, ir namie net prie radiatoriu prirakina. Realiai si technologija ar isradimas niekinis. Daug darbo su rakinejimais. Plius matosi, kad korpusas ne vienalytis, tad kaip sakant yra daliu Nupjauni sedyne ar kita vieta, ir turi dvirati, o nupjauta dali lengvai pasikeiti nauja. Cia nebent tiktu grynai studentams ir nebrangiems dviraciams, kur tiesiu keliu iki studiju nuvaziuoti.
FtBall 2014-08-13 16:32
Pritariu. Brolis savo sportinio dviračio net rusy nepalikinėja, o štai į darbą važinėja ir be baimės palieka. Pats turėjau už 300 litų pirktą naują dviratį, tai prie universiteto pastatydavau, šalia rato spyna padėdavau ir paskui rasdavau tiek spyną, tiek dviratį. Dabar nusipirkęs devėtą už 500 litų, tai daug kartų ir prie VU palikęs buvau, prie Baltojo tilto per futbolo varžybas.
Atk 2014-08-13 16:55
Tas nedaug yra 200-400 litų. Kiti perka po 1000-2000 litų. Už 50 litų gero nenupirksi kaip ir, nebent kur naudotą surasi, bet naudoti dažniausiai turi visokio broko ir juos reikia remontuoti. Aš vieną maksmimoj pirkau už 100 litų, kitą turguje už 250 litų, jie kaip ir geri, nieko nesugedo, tik padangas teko keisti, jos subyrėjo galima sakyt. Ir myniklio ašį pakeisti vis tiek teks į kasetę, nes tikra nesąmonė yra ta standartinė ašis su guoliais, jie labai greit susidėvi, na nebent labai stipriai nespausi pedalų ir nevažinėsi su bėgiais, kada sunku minti. Todėl dar investuot reikės 100 apie litų, bet gal čia tik man pasitaikė tokie, kad padangos suiro, čia jau prieš kelis metus buvo, dabar gal kokybyškesnes padangas gamina. Jei tau gaila 200-400 litų... tada patylėsiu, tokių dviračių pigių neypač kas ir vogs, o pirma kol jam reikės pakeist kasėtę, galima dar kokį pusę metų pavažinėt, per tą laiką jjei pavogs tai ir investicijos bus mažesnės, bet aš su vaikiška spyna rakinu ir niekas nevogia, o kai priperka už 2000 litų, tada ir vagia ar už 500 litų. Bet kas kaip nori, tas taip daro, jei prižiūrėti, tada niekas ir nevogs, bet jau bus galbūt gaila kur nors prie parduotuvės palikti, o už 200 litų negaila, nes dviračiai irgi po truputi tobulėja, nupirksi kokį su amortizatoriais, įvairius išbandysi, man jei pavogtų aš nupirkčiau arba su abiem amortizatoriais arba su 28 colių ratais, ten jis jau surudijęs visas, žiemą važinėjau, nepatraukliai atrodo, niekas jo ir vogti nenori. Vairas truputi kliba, nelabai man jis ir patinka, jei pavogs man jo kaip ir negaila, nupirksiu geresnį gal arba su kitu važinėsiu aš turiu jų tris. Niekas nevyksta atsitiktinai, pavogs, galbūt, kad tu avarijos nepadarytum ir neužsimuštum, o kas brangius perka, tiems ir vagia.
Zebediejus 2014-08-13 17:16
O gatvėje girti ar išsižioję vairuotojai užmuša dviratininkus turbūt todėl, kad nepavogtų jiems dviračio?
andriulis 2014-08-13 18:28
Tikra niūrzgų tauta. Sumanymas tikrai šaunus, nes nereikia vežiotis papildomų grandinių, trosų.
Atk 2014-08-13 20:06
Nereikia jau taip visko iki komedijos privesti, buna žmogus jaučia, kad nereikia važiuoti, bet sėda ir žūna. Galvoji, kai skendo laivai, dužo autovarijose mašinos, krito lėktuvai, niekas nejautė pavojaus signalo? Visi iki vieno jautė, bet įrodė sau, kad viskas normalu ir gavo tai, ko ieškojo, jiems nevertingos jausmų vertybės. Arba atėjo laikas žmogui atsisveikinti su gyvenimu, nes jei toliau jis pradės gyventi vyks degradacija jo dvasinio vidinio pasaulio, kad tai sielai jo nekenktų, o siela nemirtinga, geriau palikti laikinai kūną, negu gyventi ir tęsti daryti klaidas, kurios daro žalą sielai. Bet jei žmogų reikia išgelbėti tarsi, tai gali įvykti jam visokie įvykiai, kurie tiesiog neleis jam atsisėsti ant dviračio, gali galvą pradėt skaudėt, kažkokie kiti įvykiai labai jam sumaišyt ir jis nesusitvarkys ir nesės ant dviračio ar lektuvo ir t. t.. Reikia būt už viską dėkingam, tai svarbus orientyras, pavogė, tai pavogė, būk dėkingas, nereikia rodyti savo susierzinimą, pyktį, nereikia į policiją skambinti. Tik galima kitą kartą labiau saugoti dviratį, reikia labiau pasitikėti Harmonija, jei tu teisus, nieko nevagei, nieko pikto nedarei, tai tu nenukentėsi ir į sielą tau niekas purvo neprikyš, gali į kišenes prikišti, bet į sielas niekas negali, tik pats žmogus sau gali prikyšti. Gali būt ne nuo avarijos išgelbėjo, o nuo kokio nors degradavimo dvasinio, kokių nors nemalonumų, gali būti, kad kerta priklausuomybę nuo materialių daiktų, gerą darbą daro iš tavo pusės žiūrint, jam tai taip nepasakyčiau, bet tau reikia taip žiūrėti ir net nepagalvoti apie jį negerai! Arba jei jauti, kad prie kokio nors daikto labai stipriai prisiryšęs ir gaila, skaudu su juo išsiskirti, tada gali labui vystymo dvasios savo atiduoti šitą daiktą kam nors.
Simplicity 2014-08-13 20:07
Atėjo pacanas su kapišonu, barkštelėjo per sėdynės vamzdį ir įkišęs sėdynę į vietą laimingas nuvažiavo. Nori sudėtingesnio „nuvarymo“ būdo? Paėmė dviratį už ratų ir pakėlęs apvertė. (Principas kaip šiame video— https://www.youtube.com/watch?v=NDOk3cnUKdY)
andriulis 2014-08-13 22:31
Ką tu tuo nori pasakyti?
manas 2014-08-13 23:57
Zodis nepavogiama, tai tikrai netinka, nes vistiek spyna kazkokia turi sis dviratis, ir jei ji prie dviracio pritvirtinta tai dar lengviau nusukt.
Simplicity 2014-08-14 00:41
Tik tai, kad tą „Unstealable“ galima pavogti per 10 sekundžių. (Mano pasiūlyta Youtube video žiūrėjai?) p.s. Gero dviračio vien priekinis ratas gali kainuoti kelis šimtus eurų, todėl dažniausiai lynu (pvz., Kryptonite) apipinamas visas dviračio rėmas ir abu ratai. „Unstealable“ variantas yra tinkamas nebent tik labai pigiems dviračiams, bet ir tai atsiras „pacukų“, kurie tokį dviratį pavogs tik tam, kad pasivažinėti.
i74s 2014-08-14 12:15
buvo nebuvo not sure, bet "Winner of Oregon Manifest’s 2014 Bike Design Project" http://vimeo.com/101883999
FtBall 2014-08-14 13:27
Sėdynės vamzdį nutrumpinus 5cm, važiuot tikrai netrūkdys.