Lietuvoje šiek tiek leidžiama viršyti greitį, tačiau tai ne visada saugu

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

FtBall 2014-08-18 10:21
Saugus greitis padidėjo. O kaip pasikeitė maksimalus leistinas greitis?
Shinigami 2014-08-18 11:47
Saugus greitis ne padidėjo, nes dar pilna keliuose senoviniu kledarų kuriems nesaugu važiuoti dideliu greičiu.
Arns 2014-08-18 12:05
. Reiškiasi didesnis greitis gali sukelti daugiau avarijų, tik jų pasekmės mažiau skaudžios negu seniau.
FtBall 2014-08-18 12:20
, kad, kol sureaguojama, nuvažiuojama 14m, +19m stabdymo. Tokiu greičiu, reakcija sudaro beveik 50% laiko, tuo tarpu, ten pat rašo, kad prie 200km/h jau vos 1/7 stabdymo sudaro reakcijos laikas.
MindaugasV85 2014-08-18 20:53
a) (ne)pabandyk važiuodamas 30km/h partrenkti žmogų su volga ir su šiuolaikiniu automobiliu. Bijau, kad nuo volgos metalinio buferio kojų kaulai bus ne sulaužyti, o susmulkinti, kapotas išdaužys klubus ir šonkaulius, o stiklas sutrupins kaukolę. O volga sveikut sveikutėlė b) be stabdžių dar yra ir vairas, ir "gazas": išmok naudotis jei jau sėdat vairuot! c) jei priekyje esantis automobilis stabdo, daugeliu atveju tu turėjai žinoti, kad jis pradės stabdyti. d) kritinėse situacijose nestabdykite tiesiai - nesvarbu, kad auto su abs, stabdydamas vingiuodamas sutrumpinsi stabdymo kelią. e) jei jau velkiesi leistinu greičiu, bent jau man nesimaišyk, nes man čia ne maximos aikštelė, o gatvė
Sigitas.lk 2014-08-18 21:24
Jeigu imti pagrindini greitkeli Vilnius - Kaunas, tai pesciuju saugumas gerokai padidintas, nes visur aptverta ir t.t. Kitur nevazineju tai nezinau. O kalbant apie miesta, tai pvz volvose montuojama ir pesciuosius stebinti sistema, ir avariniu atveju stabdanti. O ir apskritai, saugus greitis Mieste niekada nemanau kad padides. O vat greitkeliuose tai jau dabar tikrai didesnis galetu but, negu dabar yra leistinas.
FtBall 2014-08-18 22:45
a) Esmė yra įvykio išvengimas. O nesvarbu auto naujas ar senas, laikas nuo pamatymo iki pedalo paspaudimo nesikeičia, nors atsiranda po truputi tokios tdchnologijos. b) 99%+ vairuotojų nėra profesionalai, 98% vairuotojų naudoja efektyvesnes priemones įvykiui išvengti - važiuoja saugiu greičiu(nebūtinai leistinu). c) Taip, nesigynčysiu. Net neaišku, kodėl paminėjai prie mano citatos. d) Blogai blogai. Savo kolegoms vairuotojams aiškink taip, bet ne viešai. Netyčia sugalvos kas nors, kad čia absoliuti tiesa. Labai retai pasitaiko atvejai, kai tavo stabdymo būdą įmanoma pritaikyt. Prarandamas stabilumas, kuris dažnai svarbiau už papildomą metrą stabdymo. e) Dažnai leistinas greitis didesnis už saugų, tai dar netgi pamirsėčiau kairiu posūkiu. Situacijos: naktį miške, naktį žiemą miške.