"SviestuAukštyn": australai išrado unikalų peilį šaltam sviestui tepti (Video)  (13)

Yra toks liaudies priežodis "kaip sviestu patepta". O štai priežodžio "kaip sviestu užtepta" nėra. Nėra, ir viskas. Nes užtepti sviestą ant minkštos duonos riekelės (ypač jei sviestas – ką tik iš šaldytuvo) yra viena bjauriausių užduočių per pusryčius. Kantrybė trūko ir išradėjams iš Australijos – jie sugalvojo peilį, kuriuo labai lengvai galima užtepti ir akmens kietumo sviestą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Sviesto renesanso epochą virtuvėje galintis pradėti peilis iš pažiūros beveik niekuo nesiskiria nuo įprastinių peilių. Vienintelis į akis krintantis skirtumas – peilis "ButterUp" ("SviestuAukštyn") palei aštriąją briauną turi 21 trikampę skylutę. Peilio briauna braukiant per šaltą sviestą, pro skylutes išlenda plonos sviesto drožlelės, kurias užtepti net ir ant minkščiausios riekės visai paprasta.

Iš nerūdijančio plieno gaminamą peilį "ButterUp" sugalvojo bičiuliai Sacha Pantschenko (29), Normanas Oliveria (27) ir Craigas Andrewsas (48) iš Australijos.

"Efektyvesnis šalto sviesto užtepimo poreikis iš proto varė ne vieną iš mūsų trijulės namiškių ar artimųjų, - pasakoja Sidnėjuje gyvenantis S. Pantcshenko. – Nusprendėme jo imtis. Pamąstę supratome, kad tai yra šansas sukurti tikrai vertingą, paklausų ir šaunų įrankį. Mūsų sukurtas peilis sviestą paverčia į mažas juosteles, kurias užtepti gerokai lengviau. Beje, jau spėjome pastebėti, kad šis peilis geriau tepa šaltą sviestą – kambario temperatūros sviestas pro peilio trikampes skylutes lenda ne taip noriai."

"Peilį norėjome sukurti kuo paprastesnį ir lengviau naudojamą – kad juo galėtų naudotis net ir vaikai, - pridūrė virtuvės įrankio tobulintojas. – Šis įrankis leis sutaupyti ne tik laiko (nebereikės laukti, kol sviestas atšils), bet ir sveikų duonos riekelių bei nervų."

Svetainėje "Kickstarter" sumanymo autoriai viliasi surinkti 21 tūkst. svarų sumą, kurios reikia serijinės peilių gamybos pradžiai. Jei pinigėlius surinkti pavyks, tokių peilių bus galima įsigyti už 6-8 svarus (24-32 Lt).

Vaizdo siužetas


Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(7)
(1)
(6)

Komentarai (13)