Apple Watch: anonso metu nutylėta tiesa (Video)

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

sigun 2014-09-14 23:01
Vieno pasaulinio žinomumo komunikacijų rinkos analitiko žodžiais: ko gero tai bus pirmas gaminys, kuriam labiau tiks iFlop pavadinimas ir su juo apple aura jei ne sunyks, tai bent jau stipriai sumažės. Jis savo nuomonę grindžia: 1. Įvairūs "išmanūs" laikrodžiai jau seniai buvo bandomi gaminami. Ypatingai Japonijoje. Ir net ten jie nepritapdavo, tad dar mažiau šansų, jog tai įvyks kitur. 2. Laikrodžiai yra mirštanti rinka ir laikrodis dabar labiau aksesuaras pabrėžiantis jo dėvėtojo finansines galimybes (rolex, omega), nei dirbantis pagal pradinę paskirtį. Apple gaminys per brangus žaisliukui, bet stipriai per pigus, kad pretenduotų į turtingųjų aksesuarą. 3. Laikrodžio turėtojui jis neatneša esminės naudos. Daugumą dalykų būsimas laikrodžio savininkas jau turi telefone. Skirtingai nei su kompiuteriu čia netinka palyginimas, jog kompiuteris irgi turi beveik viską ką mobilus, nes iwatch negali dirbti be mobilaus tel. 4. Dar blogiau tai, jog, tas mobilus kurio reikalauja laikrodis yra tik keli naujesni iphone modeliai, tuo dar labiau susiaurinantis tikslinę auditoriją. 5. Baterijos darbo laikas. Laikrodis visiems buvo tapęs daiktu, kuris tiesiog veikia ir jam skirti dėmesio reikia rečiau nei kartą per metus ar net kelis. Šiuo atveju jis yra didelis ir nepatogus tiek, kad jį reikės kas nakt nusiiminėti ir dar prie to nepamiršt pakrauti. Net mobilus telefonas reikalauja mažiau dėmesio. Na nebent kažkam norisi prisimint tamagočius. Tad tikslinė auditorija lieka: a) senyvi žmonės nesugebantys savimi pasirūpinti, bet kažkokiu būdu sugebantys (ir norintys!) naudotis iphone ir iWatch ir nepamirštantys jų pakrauti b) sportavimo entuziastai nusprendę pakeisti turimus pulsomačius, trakerius ir kt vienu įrenginiu už brangiai bei jau turinčius iphone c) ir aišku kaip visuomet tech. naujovių gaudytojai bei fanai. Analitiko spėjimu laikrodis vargiai perkops milijoną, bet neviršys dviejų ir jau tikrai niekad nepasieks planuojamų 10-15 mln. parduotų vnt.
Vytautas__ 2014-09-15 10:45
O man patiko, gaila man per brangus... O šiaip nesutinku kad nevykęs produktas. Visi išdėstyti demotyvaciniai komentarai gali būti paneigti, ką Apple jau padarė sukurdami muzikos grotuvą, telefoną ir planšetą. Kaip pvz: 1. Telefonus jau labai seniai gamino daugybė gamintojų, dabar beveik visi kopijuoja Apple. 2-3. Išeikit į miestą retas žmogus bus be laikrodžio. Nors man dar trūksta pataupyti iki rolexo (taip kokį 1k metų) bet laikrodį turiu, nešioju kasdien, telefonas jo nepakeitė. 4. Jeigu tai būtų tiesa visi gamintojai leistų naujus telefonus bent 2x rečiau nei dabar. 5. Su laikrodžiu niekas nemiega ar tai būtų rolex ar apple ar noname... Pakrovimo būdas tikrai atrodo nesudėtingas ir ateityje manau tik paprastės. Būtų labai patogu tiesiog padėti tokį prietaisą ant spec padėklo ir leisti technologijoms dirbti savo darbą. ps kiek analitikų prognozavo apple muzikos grotuvo, telefono, planšeto fiasko? Man tik šiaip smalsu, jeigu tiems analitikams dabar priminti jų teiginius
moo 2014-09-15 11:25
O ką manot apie dizainą?
obuglas 2014-09-15 12:00
Kaip iš apple dėl dizaino tikėjausi tikrai kažko "WOW". O dabar tiesiog "hmm". Man asmeniškai Asus išmaniojo laikrodžio išvaizda atrodo priimtinesnė.
Creatium 2014-09-15 12:12
Pritariu nebent dėl to, kad rinka tikrai tikėjosi kažko "wow". Aš asmeniškai - taip pat. Mažų mažiausiai plono korpuso ir apvalaus ekrano. Geriausiu atveju - lankstomo ar bent jau išlenkto ekrano/korpuso. Taip pat ir dėl daviklių gausos. Mano supratimu trūksta keletos sudėtingesnių matavimo prietaisų, pvz. deguonies kiekio kraujyje, kas būtų labai pravartu profesionaliems sportininkams.
moo 2014-09-15 12:19
Va va, Moto360 atrodo labiau Apple nei Apple laikrodis.
Creatium 2014-09-15 13:24
Beje, Apple Watch turi paspaudimų gylį ir trukmę matuojantį ekraną - o tai jau tikrai yra inovacija ir Apple patentas.
immortallt 2014-09-15 19:19
Creatium, jei teisingai supratau, tai ant mano touchpad'o ant ASUS kompo, kuriam jau kokie 7 metai tokią funkciją turėjo. Neįsivaizduoju, kodėl ant ekrano turėtų būt kitaip. Gal ir yra, nežinau. Laikrodis yra aksesuaras. Bėgimui naudoti gal ir nieko, bet specializuoti kainuoja ne brangiau, veikia puikiai ir akumas laiko gerokai ilgiau. Jei kas skambina - tai vis tiek trauksi telefoną. Jei sms rašo - trauksi atrašinėti. Vat būtent, ką gali "meilė". Jei akumas laikytų bent savaitėmis, būtų lankstus ekranas ir šiaip gerokai mandresnis bei atrodytų daug geriau, tada gal ir kažkas, bet dabar tai ne ką geriau nei Samsung'o. Tik šįkart jau Apple kopijuoja keturkampį su suapvalintais kampais. Deguonies kiekis kraujyje, tai algoritmas, o ne daviklis. Skaičiuoja pagal pulsą ir fizinį krūvį. Na nebent kažkas labai mandro ir dar negirdėto.
lponline 2014-09-15 19:29
Praktiskai neabejoju, kad ismanieji laikrodziai pritaps, tai ka matome yra tik ankstyvi prototipai. Taip tai manau niekad nebus prabangos preke (iskyrus paturbintus auksu arabu seichu modelius) bet palyginus su paprastais laikrodziais, jie atrodo isties patraukliai, kolkas vienintelis moto 360 is isvaizdos atrodo gerai, bet po kiek laiko jie pasidaris mazesni, elegantiskesni ir three daugiau funkciju. Siaip jie turetu labiausiai prilipti verslo sektoriuje, sakykime susitikime galima butu nekaltai paziureti zinute, juo patogu naudotis automobilyje ir t.t. Kolkasreikia palaukti ka pasiulys developeriai, tada atsiras tikrai idomiu appsu ir ir jie is ties pereis I mainstreama. Nors jau dabar Motorola nespeja patenkinti paklausos. Idomu kaip seksis apple pardavineti savo 350$ laikroduka.
Creatium 2014-09-15 23:21
Paspaudimo gylis - tai visai kitas interaktyvumas. Jį kiek žinau fiksuodavo iki šiol tik naudojant visokius "pieštukus" liečiamiems ekranams, taip pat grafinės planšetės - ten iki 2000 lygių yra fiksuojama. Tačiau vėl gi, ekranai patys to nefiksuodavo kiek žinau.
AP0323 2014-09-16 11:00
http://www.mobili.lt/lt/telefonai/zgpax ... s_s18.html http://www.mobili.lt/lt/telefonai/zgpax ... fonas.html 200-500 lituku ir ne papildinys telefonas o su SIM korta, brangesnis uz 500 lt su 3G, youtube.com galima paziureti veikima, pazaidi uz 200, atsibos atiduosi vaikui, apple prieda pirkti beveik uz 1000 litu lietuvoje gali tik technologinis profanas, marketingo auka ar pinigu kur deti neturintis zmogus, kuris dar ir pas patruskeviciu lankosi stiliaus klausimais...
AP0323 2014-09-16 11:08
http://www.emopulse.com/new-index.html