MH17 katastrofos ataskaita karo ekspertų akimis

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

ZmogZ 2014-09-12 23:13
http://www.youtube.com/watch?v=gWlAARb0 ... lUsTrN_C4Q
Ernestass 2014-09-13 01:12
Nesitikėjau tokio gero straipsnio. O taip Zmogz, nevark. Žmonės čia nelabai yra susirūpinę argumentais kai klausimas pasisuka ties Rusija. Daugumos forumo skaitytojų nuomonė jau yra susidaryta ir jos praktiškai neįmanoma pakeisti.
007 2014-09-13 09:48
Tie, kurie diskutuoja, susirūpinę argumentais. O į tuos, kurie ateina tik pabliauti, geriausia nekreipti jokio dėmesio.
Arns 2014-09-13 12:05
ir taip rašo žmogus, niekados nediskutuojantis argumentais, bet nevengiantis ant diskutuojančių, bet jam nepatinkančia linkme, pilti išrūgas Jei į temą, straipsnis toks pusėtinas. Tiems kas domisi, dar iki pirminės ataskaitos daug kas buvo aišku, o perskaičius kas joje rašoma, tik pasitvirtino dauguma teiginių. Ir net juokinga, kai kai kas vis kelia klausimą apie juodąsias dėžes, akivaizdžiai pervertina ką jos gali... Va pastariesiems gal ir naudingiau, kad šiek tiek sumažinus isteriją, logiškai paaiškinami elementarūs tyrimo pradmenys, kad nepradėtu vėl kažkokias sąmokslo teorijas kurti.
kestutisz 2014-09-13 20:28
Tiesiog nelabai įsivaizduojama, kad įvyktų kažkoks stebuklas ir sovieto-rusai-pirmą kartą žmonijos istorijoje būtų nuveikę ką nors teigiamo. Klausimas tik ką blogo ir kiek.
Ernestass 2014-09-13 20:53
Rusų tauta per visą savo gyvavimo istoriją nenuveikė nei vieno teigiamo dalyko? Ar jau visai nebesistengiate slėpti savo šališkumo ir fanatiškumo?
Simplicity 2014-09-13 21:12
Jei viena pusė neslepia savo šališkumo, tai kodėl ir kita pusė negali to paties daryti? p.s. Įdomumo dėlei, mestelk rusų tautos gerų darbų sąrašėlį.
Arns 2014-09-13 21:21
Sulaikyta Aukso orda, sunaikintas Napaleono mitas, išgelbėtas prancūzų kailis per I-ąjį pasaulinį karą, įveiktas Hitleris būtent dėka didelio ir rusų aukų indėliu. Čia vien iš karybos srities nuo trijų pasaulinių marų Europą išgelbėjo. Ką daugiau? Priklauso ką laikai kuo. Rusų kultūra pakankamai turtinga, ypač literatūros srityje daug pripažintų rašytojų. Tas pats Medelejevas su savo teorija vienas iš to laikmečio pasaulio šviesuolių, prie daugelio atradimų ir išradimų (net to paties televizoriaus) buvo ir rusų, pusiau rusų galime laikyti ir Sikorskį, sukonstravusį sraigtasparnį...
Simplicity 2014-09-13 21:33
Gerą humoro jausmą turi. (Juokingiausi apie sulaikytą Aukso Ordą ir įveiktą Hitlerį.)
Arns 2014-09-13 21:49
Na tai pons, prašom kokios Didžiosios Britanijos ar pan indėlį įvardyti. Tada bus matyti ką laikai kuo, nes net neaišku kuo konkrečiai išvardinti dalykai nepatiko. O taip, kaip lietuviai giriasi sustabdę pabaltijo kryžiaus žygius (net gi vieną berods Vytautas buvo pats suorganizavęs, bet gavo į kaulus ir daugiau nebebandė Europos riterių kviestis mūšiams į Rytus), kurie buvo ano laiko maras, taip rusai neleido nuo Aleksandro Makedoniečio laikų didžiausiai vieno žmogaus vadovaujamam užkariavimui įžengti į Europą. Ir Hitleris užstrigo būtent Rusijoje, ne pabaltijyje ar kitose TSRS vietose. Būtu kapituliacija, kaip padarė prancūzai... Tikrai niekas nebūtu išgelbėjęs Didžiosios Britanijos, paskutinės Europoje antihitlerinio pasipriešinimo valstybės. Kas žino kuo būtu baigiasi. Taip, ne vieni rusai laimėjo, kaip ir bet kuriuo atveju, susidėjo visas komplektas priežasčių. Tačiau indėlį reikia skaičiuoti būtent padarytais darbais, o ne visiem po lygiai dalinti. Perlaužiamąjame etape, be rusų kovingumo, gal neturėtume tokios Europos kokią turime, ir gal nė iš viso mūsų čia nebūtu.
kestutisz 2014-09-13 23:01
O taip, Sikorskis, buvęs žinomas žmogus dar carinės Rusijos veikėjas būtų daug nuveikęs prie bolševikų, nebent čia ir bus didžiausias jų nuopelnas, kad išvijo :) Protingų žmonių visus pasitaiko, bet būtent sovietinės politikos "dėka" toje teritorijoje turime skylę žmonijos vystymosi istorijoje - mokslininkų trėmimai/sušaudymai tai čia kaip raganų ir kitokių mokslininkų deginimai dar viduramžiais... Gerai, kad bent jau Koroliovas Gulag'ą išgyveno - jo dėka NASA gavo padorų biudžetą realiai naudingiems dalykams :) O dėl Europos išgelbėjimo... na nebūtų vistiek ilgai išsilaikę nei vieni nei kiti vistiek, o ir po WWII visa "išgelbėtoji" dalis ilgai spjaudėsi, gerai, kad nespėjo "išgelbėti" daugiau.
Arns 2014-09-13 23:56
Oooo, ponas kestutisz, pagal wiki 1913 m. emigravo į JAV jis. Paankstinote spalio revoliuciją, ar kaip? Ir dėl II pasaulinio karo, na, tai kas būtu Hitlerį įveikęs? Tipo gal ir čia paankstinsite ir pasakysite, jog antrasis frontas dar nuo 1939 m. spaudė Hitlerį, ir jis Rusijoje palūžo, nes sankcijos galų gale pakirto nacių wermachtą? Iš rusų nekentėjų visko galima tikėtis, bet tokio faktų klastojimo/neišmanymo nesitikėjau
punktyras 2014-09-14 00:48
Skeptikas 2014-09-14 10:10
Niekaip nesuprantu kuo tas pasiekimų sąrašas siejasi su MH17 keleivinio lėktuvo numušimu ?
gagu 2014-09-14 11:37
su vakarais įveikė Hitlerį, Rusija iškart būtų pasitraukus iš tų žemių per kurias lipo.
Pasalietis 2014-09-14 14:14
1. Aukso ordą greičiau sulaikė LDK nei Rusija. Kone visa Rusija mokėjo Aukso Ordai duoklė ir rusiškos žemės bėgo į LDK glėbi, nuo aukso ordos. 2. Napaleono mitą sunaikino šaltis. Ir Rusija turėjo didesnę kariuomine du kartus ir prarado kone tiek pat karių. 3. Su pirmuoju pasauliniu karu nusišnekėjai, kaip reikalas. Nes tada pasimatė, kad Rusijos dydžiause kariuominė pasaulyje, negali atsilaikyti prieš 3 kart mažesne Vokiečių armiją. 4. Rusija būtu įveikta jei nesąjungininkai. Ir dar yra didelis klaustukas, ar tie patys rusai (sovietai) nebuvo blogesni už nacius. Ir pasižiūrėk kokios tautos pagal gyventojų procenta neteko daugiau karių kovojant sovietų sąjungoje. Ai taip Lenkija pirmoje vietoje, Lietuva antroje, kodėl ne rusai? 5. Nuo trijų pasaulinių marų? : a) Napaleonas užkariavo puse Europos tam, kad surinktu kariuominę kuri galėtu įveiktu Rusiją, kuri jį įžeidinėjo ir grasino jam. Tad kėlė karą Rusiją. b) Vokietijos karo paskelbimas Rusijai per WW1 buvo atsakas į Rusijos karinę mobilizacija ir kariuominės siuntimą prie Vokietijos sienos c) Ar nerusai sukėlė antrąjį pasaulinį karą pasirašydami Ribrentavo Molotavo paktą? Jei ne tas paktas Vokietyja nebutu rizikavus pult Lenkijos. Ir rusai tikriausiai taikiai puolė Lenkiją, Suomija, Lietuva, Estija, Latvija taikiai. O ukrainiečius badu marino ir pardavinėjo sąjunginkams Ukrainos grudus už technologijas, kurės kėlė tik rusijos žemių gerovė irgi buvo išgeros valios ane?
Arns 2014-09-14 16:22
punktyras, taip kaltas, po krepšinio komentavau, tai sumaišiau 1-2 pasižiūrėjęs kada įkūrė savo kompaniją JAV. gagu, retai kam pavyksta kaip planuota ar suplanuota. Faktas kad išėjo šis tas gero. Pasalietis, 1) Plačiau plačiau, kaip su LDK kovojo, kaip nušlavė užkariautojus... Matosi, kad esi susipažinęs tik su šių laikų politiniu žemėlapiu, kad tokius teiginius svaidai. 2) Šaltis, karštis, maras ir t.t. Kam pasiteisinimai? Faktas, kad Napaleonas vienaip ar kitaip krito Rusijoje, o po to jau ir likęs pasaulis jį sudorojo, nes ten prarado ne tik nugalėtojo aureolę, bet ir milžiniškus resursus. 3) Niekas ir nesako jog nugalėjo I-ąjame pasauliniame kare. Tačiau faktas, kad į jį įstojo ne savo noru, ir nemažai aukų pareikalavo sąjungos. Didysis persilaužimas rytų fronte įvyko būtent gelbstint Prancūziją, kada reikėjo žutbūt atitraukti vokiečių dėmesį nuo tos šalies. Tokios jau tarpvalstybinės sutartys buvo. 4) Niekas ir nesako jog jie vieni laimėjo. Bet faktas, kad iki rusų, niekas taip nekovojo, ir tikrai vyko keistasis karas, kurį su menkais nuostoliais naciai vis laimėdavo ar išpešdavo naudos. 5) a) Napaleonas kėlė grėsmę visai to meto aristokratijai, ir šiaip jis rinko resursus ne kovai su Rusija, o su Anglija. Bandė embargu nuskurdinti, tik va kurie nesilaikė (kaip kad Rusija), tuos reikėjo "sudrausminti". Va dėl to ir pabandė nukariauti Rusijos imperiją b) Pamiršti jog jau žinomi slapti susitarimai, kad Vokietija paskatino Austro-Vengrijos imperiją susidoroti su Serbija, kuri turėjo sutartis su Rusiją. Tad Rusijai pradėjus vykdyti sutartis jai karą paskelbė Vokietija, o už jos karo paskelbimą Rusijai, pagal sutartis ginti stojo Prancūzija ir Anglija... c) Faktas faktu. Tik pamiršti jog patys Vakarai svarstė kaip sunaikinti komunistinę valstybę (vėl gi pagal sutartis su Carine Rusija, kurios įpareigojo ginti monarchiją nuo nuvertimo). Tad visi tuomet buvo vilkai. O ir TSRS pirmiau bandė su Anglija pasirašyt draugystės sutartį, bet jiems atsisakius, pradėta su naciais derėtis, kurio rezultate atsirado ne pats garbingiausias paktas... Taip, kad nėra nieko juoda ir balta, visur tik interesai.
immortallt 2014-09-14 17:19
Arns, tavo nurodytų sąrašiuko geri darbai yra tiek geri, kad tiesiog gynėsi nuo priešų. Tai ne geri darbai. Hitleris - padėjo jam iškilti ir tik po to, kai nepasidalino "indėlis" atsirado neva prie gerų darbų. Vat kultūros srityje taip, yra neblogų autorių ir menininkų. Technologijų - na kažkaip nesusidūriau nė su viena rusų technologiškai pažangesne technologija. Yra rusų žmonių sukurtų technologijų, bet dažniausiai užsienio šalyse. Iš senų laikų yra moksliniai darbai, bet neypatingai pastaruosius 30 metų kuo gali pasigirti. O šiaip įdomiai diskusija nukrypo nuo numušto civilinio lėktuvo su rusų sistema ir rusų karių valdoma bei rusų radarų pateikiama informacija. Matyt vakarai kalti, kad neliepė Ukrainai pasiduoti ir būti Rusijos kale?
aka 2014-09-14 19:22
kaip įdomu, visi ekspertai patvirtina žemė-oras raketos versiją.
min 2014-09-14 23:21
Haha tai ruskiai ir dabar daro gera darba, "gelbeja" Ukrainiecius nuo fasistu...