Maskva netiki ašaromis: prieš 60 metų Kremlius išbandė branduolinį ginklą prieš savus žmones

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

stdio 2014-09-18 11:56
Na nebuvo jokio bandymo - netyčia sprogo, kai Vania apipylė pultą vodke.
rndbit 2014-09-18 12:50
In Soviet Russia nuclear bombs test you.
1337 2014-09-18 13:06
O kremliniai troliai vis baubia, kad JAV vieninteliai yra išbandę A-bomba ant civilių
O_O 2014-09-18 13:10
ZAČOT ;D
tomzaslt 2014-09-18 14:47
Pats patikimiausias šaltinis yra 15 min... Taip ir toliau vyrai ir nebesilankysiu šitame puslapyje
Talkatif 2014-09-18 16:59
Labai išgąsdinai. Tamstai gal ant degtinės sumesti, kad tik to nepadarytum?
kiesza 2014-09-18 17:49
Vakarų propaganda..
lucy 2014-09-18 18:11
http://www.globalresearch.ca/media-cove ... ic/5364480 http://www.rmiembassyus.org/Nuclear%20Issues.htm Lietuvos spaudą tokie straipsniai nieku gyvu negalėtų pasiekti, nes juk USA bombas testavo tik ant triušiukų.
O_O 2014-09-18 18:20
Sakyk, ar tu supranti, kad mums giliai nusišikt, kada ir ką JAV darė saviems? Kalba eina apie TS, kurios sudėtyje buvome ir mes, kas savo ruožtu palieka galimybę panašius eksperimentus atlikti ir Lietuvoje. Tai tiesiogiai susiję su mumis ir mąstymas 'straipsnis negali pasirodyti Lietuvos spaudoje' šiuo atveju yra visiškai ne į temą ir net kvailas.
Anonymous 2014-09-18 20:04
Juolab kad ir sovietų laikais apie tokius reikalus žmonės pasakojo. Rusų vadai dėjo ant tautos ir atomą ir šiaip milijonais badu numarino. Ir dabar vadai tokie pat. Nu ir vykdytojų ten nėra stygiaus. Укров парежем - matėt? Tai tokių bus ir daugiau, o ir bombų turi.
tomzaslt 2014-09-18 21:49
Pasisaugot pinigėlius sau , ant pachmelo neužteks paskui... O jai rimtai negi tau tikrai patinka 15 min straipsniu kopijas skaityti čia ? norėsiu geltonosios spaudos į ta puslapi ir nukeliausiu. Iškart užsipuolė visiškai be tikslo... Pikti tie žmonės lietuviai
Anonymous 2014-09-18 22:01
Nu tai ko užkliuvo 15min? Ar dėl to, kad buvo ten šita žinia, tai išeina, kad rusai savų atomu nežudė? O jei tą patį perskaitytum kitur - patikėtum? Net jei tas 15 ir geltonas - ką keičia būtent šiuo atveju?
Ernestass 2014-09-18 23:13
Problema slypi, kad Lietuvos spauda varo tik į vienus vartus. Šis straipsnis yra propagandinis. Susikoncentruojama ties varymu ant Rusijos ir pamirštama, kad tuo laiku toks elgesys buvo tipiškas super valstybėms. Tais laikais užtekdavo pasakyti, kad komunistai tai tikriausiai jau daro ir finansavimas pasipils pro visu kraštus patiems nežmogiškiausiems bandymams. Taip, bandymas buvo atliktas ir civiliai nukentėjo. Ar reikėjo šio bandymo? Žinoma. Šis bandymas buvo būtinas evoliucionuojant Sovietų karinę doktriną. 45000 karių buvo pravesta pro šias sritis ir buvo įrodyta, kad atominis ginklas gali būti panaudotas ne tik strateginiam infrastruktūros naikinimui, bet ir panaudotas taktiškai, didelės koncentracijos karinių dalinių naikinimui. Netgi ir dabar šio bandymo laimėjimai yra atspindėti Rusijos karinėje doktrinoje (jeigu niekas nebuvo pakeista) kuri leidžia tokį ginklą naudoti aukščiausiame eskalacijos laipsnyje kaip konvekcine, taktine priemone. O sakyti toks bandymas yra nežmogiškas būtų ne tik, kad hipokritiška, bet ir kartojimasis. Sovietų sąjunga iki savo vėlyvojo amžiaus savaime buvo nežmogiška ir todėl čia jokia čia staigmena, kad dėl karinės galybės buvo sumokėta žmonių kančiomis. Bendrai, džiaukitės kad ne aš esu atsakingas už naujojo amžiaus ginkluote. Žiūrint ''next gen'' karių patobulinimus, man keista pasidaro kaip niekas nemato skylių jų ekipuotėje dėl kurių visos jų pėstininkų pajėgos gali tapti tiek pat menkavertės tiek pirmaisiais mėnesiais kai buvo panaudotos cheminis ginklas per PK 1. Pėstininkai privalo būti izoliuoti nuo oro taip padarant juos atsparius tiek cheminiam, tiek biologiniam bei branduoliniam ginklui. Tam reikia kryptingo vystymo patogių super apsiaustų kūrimui kurie būtų kaupiami kaip valstybės turtas per jos klestėjimo metus. Susikoncentruoti ties kiekybe reikės per trečiąjį pasaulinį karą, o paprastiems karams pirma reikia paruošti visus karius iki elitinio karių lygio ir suteikti jiems ''Dragon armor'' arba naujos generacijos šarvus kurie pasižymi kur kas geresnėmis apsauginėmis savybėmis nei paprasti metalų lydinių luitai. Šiuolaikiniam, mažo intensyvumo bei trumpiems karams geriausia tinka elitiniai daliniai kurių savybės geriausiai tinka būtent šiandieniniams konfliktams ir dėl to kryptingas investavimas į ypač aukštos kokybės karius yra ne tik, kad santykiniai nebrangus, bet ir pageidautinas.
Anonymous 2014-09-19 06:39
Sovietų sąjunga, gerai sakai, iki vėlyvojo amžiaus buvo nežmogiška. Ir netgi nežmoniška iki pat savo galo. Ir dabartinė Rusija lygiai taip pat nežmoniška. O ant kitų šalių nevarom todėl, kad kitos šalys neateina mūsų aneksuoti jau rytoj.
Talkatif 2014-09-19 10:57
Na ne visiems stokholmo sindromas, tai ne visi ir mato šią Lietuvos spaudos problemą. Ji sveikiems žmonėms netgi ne problema. Galbūt po psichologinės pagalbos ar psichiatrijos kurso ši problema nebekankintų ir kai kurių jūsų? Aš suprantu, kad tokias ligas pripažinti yra labai sunku, bet kitokio kelio nėra. Čia tas pats kaip su alkoholizmu. Ar jūs norite iki grabo lentos likti tokiais ir tokiomis? https://www.facebook.com/robertas.mazitovas.1 https://www.facebook.com/milda.bartasiunaite Gerai pagalvokite. Sovietmetis, kai tokias ligas priverstinai ir nemokamai gydė, nugriautas jau. Ir nebegrįš.
Ernestass 2014-09-19 14:01
Sovietmetis po Stalino gerokai atsileido ir su laiku jis tapo visai bedantis. Mokslininkai nebuvo iššaudomi dėl nesklandumų prototipų gamyboje, žmonės netgi į streikus eidavo ir su savo gyvybe iš jų išeidavo. Netgi mūsų Baltijos kelias nebuvo po tankų vikšrais sumaltas. Todėl taip, palyginus kas dėjosi Sovietmečio pradžioje, vėlyvasis laikotarpis buvo daug žmogiškesnis. O jei patys norite apsigaudinėti ir supaprastinti savo pasaulėžiūrą iki blogojo Ruso ir gerojo Amerikiečio, pirmyn. Jokie argumentai jums vistiek neįrodys tokios pasaulėžiūros vaikiškumo.
007 2014-09-19 16:00
Gerojo amerikiečio Niekas nekelia JAV vėliavos, bet šita šalis mus gina. Taigi, daugelio požiūris mažiau kritiškas. O dėl Rusijos atvirkščiai, negana to, kad nuolat daro vienokį ar kitokį spaudimą mums, tai dar ir iškreipia šalies įvaizdį saviems piliečiams. Jeigu sunku suprasti kuri iš šių šalių mums yra draugiškesnė, tai tada tikrai, gal kamuoja Stokholmo sindromas? Neatsibista verkti dėl žiniasklaidos?
Arns 2014-09-19 16:16
007, ar bent susimąstei, ką tu parašei platesniu kontekstu? Visų pirma Lietuvai ar JAV ar kokia Nigerija jokio skirtumo, kaimynas yra Rusija, o ne ta valstybė. Tad reikia ir ieškoti bendro kelio su Rusija, o ne su JAV ar per JAV kalbėtis su Rusija. Juolab, kad rusams amerikiečių dalyvavimas kaip "trečiasis brolis" dar nepriimtinesnis nei mums kai dėl ES reikalų būdavo kviečiama stebėtojo teisėmis Rusija. Reziume, kiekvienas iš nepasitikėjimo kasasi apkasus. Taip ir reikia! Toliau TU verki dėl žiniasklaidos. Tiksliau, kitoje temoje verksi, kokia Rusija bloga, kad kitokios nuomonės neįsileidžia... Va čia jau rimtas dvigubas standartas, kada mums kitos nuomonės neįsileisti "demokratiška", o kitiems "nedemokratiška". Tad patys padėtį nušvieskim kiek galima objektyviau, o ne vienų propagandą pakeiskime kitų, ir tikėkimės kad taip "šviečiami" žmonės atsitokės ir atskirti propagandą.
007 2014-09-19 17:14
Objektyviau? Neatismenu, kada tamsta buvai objektyvus. Visada gini vieną pusę. Tai kur čia objektyvumas? Panašiau į dvigubus standartus. Netgi istorija remiesi, ir ta iš Rusijos pusės, ne Lietuvos.
Anonymous 2014-09-19 17:23
Kas per bukumas! Sakau - rusai jau puola, Ukrainoje jau žudo, o atsakymas - amerikonai? Prie ko čia Amerika? Kalbam apie rusus. Kurie ruošiasi visą Pabaltiji nušluoti nuo žemės. Ateis ir į tų namus, kurie juos gina Ir ne su dovanom Niekur nėra čia apie užatlantę.