Bepiločių orlaivių grėsmės: nuo nuogalių pliažo iki kontrabandos

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

kestutisz 2014-10-14 11:20
"bepiločių orlaivių reglamentavimas yra nepakankamas, nes gyventojai gali pasitelkti juos nusikalstamoms veikoms vykdyti" - o tai yra daiktų kurių neįmanoma pasitelkti "nusikalstamoms veikoms vykdyti"?
immortallt 2014-10-14 12:47
kestutisz, šiuo atveju tai rizika realiai milžiniška ir kaltininką surasti gali būti neįmanoma. Jei koks dronas galintis gabenti 5kg sprogmenį su krūva šrapnelio pridėti virš minios sprogs, žuvusių bus gerokai daugiau nei kur pakampėje numestas paketas sprogs.
kestutisz 2014-10-14 13:30
Tai, kad aitvaru irgi gali pakelti pavojingą krovinį, dar net gerokai sunkesnį. Ir jis ore virš galvų galėtų kaboti per kokį masinį renginį ilgai kol visi pripras - gal net būtų gražus kaip dirižablis su nuodingom dujom kažkuriam linksmam filme. Aitvarais jau prieš šimtą su viršum metų pakeldavo dumplinį fotoaparatą, pakels ir granatų maišą. Jei jau nusikaltėlis norės naudoti droną tai jis nestovės atvirai, jis jo ir neregistruos - nedarys nė vieno to veiksmo kuom norėtų apkrauti entuziastus.
immortallt 2014-10-14 13:48
Na dronas tikrai manevringesnis ir pavojingesnis dalykas nei sunkiai kontroliuojamas aitvaras. Žinoma, rizika buvo, bet jinai dabar didesnė. Registracija padėtų atpažinti potencialų pavojų, kai skrenda neregistruotas.
aka 2014-10-14 14:04
Nesupratau, o ką duos kopterių registracija? Negi kas nors puls registruoti, jei norės gabenti kontrabandą ar sprogmenis? Kitaip sakant, kokią problemą nori išspręsti ir kuo padėtų registracija?
kestutisz 2014-10-14 14:06
Kaip būtent padėtų atskirti - registruotas ar ne? Kopterio neturiu (bet tikiuosi susirinkti iš garantuotai neregistuojamų dalių), bet net "didžiulis" 3 metrų pločio aitvaras ant 300 metrų virvės yra na toks mažas taškelis danguje, tokio krovinio kaip kamera ant jo išvis plika akim nesimato. Ribojimai šiaip gerai, vien dėl to kad šiaip nenukristų miniai ant galvų (futbolo čempionatuose jau seniai skraidytų dronai, bet vietoj jų vis dar lynų sistemos), bet tikrai ne dėl "terorizmo" pavojų.
1337 2014-10-14 14:11
Sakyčiau vadovėlinis atvejis, kada sąžiningiems žmonėms pridaroma krūvos biurokratinių kliūčių, prikuriama biurokratinių etatų, o nusikaltėliai kaip buvo ant šitų reguliavimų dėję, taip ir toliau sėkmingai dės. Na panašiai kaip su KET pažeidimais, kur skaudžiausiai ir griežčiausiai baudžiamas vidutinę algą baltais pinigais į rankas gaunantis eilinis petraitis, nes pastarasis turi ką prarast (moka paskolą, turi darbą, turi būstą), ir beveik jokių realių bausmių nesusilaukia etatiniai kelių gaidžiai, nes matai iš pastarųjų šiaip ar taip nėra ko paimt.
immortallt 2014-10-14 14:42
Jei nėra jokių registracijų ir pan., net įtariant, kad nusikaltimas daromas, tu teisiškai negali jo sulaikyti, nes nėra priežasties. Taip, jei visi būtų sąžiningi ir dori piliečiai, gyventi būtų nuostabu. Taip nėra.
Aidas 2014-10-14 15:18
Su nusikaltimais ar teises pazeidimais paprasta-jie apibrezti teises aktuose. Kitas dalykas yra nusikaltimu ar teises pazeidimu prevencija. Pvz., vardan tokios prevencijos registruojami ginklai, transporto priemones. Jei dronai tikrai gali sukelti bent potencialia gresme kitu saugumui, tai verta juos registruoti. Vadinamas istatymu apejimas, zinoma, galimas. Tik jis taps problematiskesnis. Pvz., o kas butu, jei saunamieji ginklai butu pardavinejami be registracijos, atsaudymo ir kartotekos?
Arthuras 2014-10-14 15:56
Kosmonautai čia kai kurie pasisakę - tokie pat diletantai, kaip ir sėdintys valdžioje... Jūs pirma pasidomėkit RC hobiu apskritai, tada trieskit ir skieskit. Bet kokį skraidantį aparatą galima susikonstruoti iš atskirų dalių, atsisiųstų iš bet kur ar pačio pasigamintų. Ir labai nesudėtingai. Nes visų atskirų dalių reikalingų gamybai nesuregistruosi, ir neuždrausi namie užsiiminėt elektronika, mechanika.. Vadinasi, turėt nelegalų skraidantį aparatą šiais laikais - kaip du pirštus apmyžt. Jei darant ką nors labai neteisėto, tarkim, siekiant susprogdinti žmonių minią ir t.t. tai tas aparatas bus vienkartinis ir nuo to neapsisaugosi NIEKAIP. Įsikalkit į savo galvas. Norės, pasigamins, prigrūs sprogmenų ir paleis per kelis kilometrus nuo savęs virš minios - niekas net sureaguot nesuspės. Galėtų apsaugoti nebent su tokia apsauga, kokia yra saugomi didžiausių valstybių prezidentai... Kontrabanda sakysit? Lygiai tas pats. Kas darė, tas ir darys. Registruotas, neregistruotas - koks skirtumas??? Tipo, tiek daug mūsų oro erdvėje skraidančių tokio tipo aparatų, kad reikia atskirti kurių "netrukdyti", o kuriuos reikia tikrinti? Na apskritai, visi tie, kurie už, papasakokit iš praktinės pusės, KAIP tai padės? Apart to, kad trukdys normaliems žmonėms užsiiminėti jų mėgstamu hobiu? Lyginti tokį daiktą su šautuvu... Apskritai turi būt susipykęs su sveiku protu. Pasigaminti šautuvą, su kuriuo kažką nušautum ir nepersišautum savo galvos - sudėtinga. Gauti kulkų - dar sudėtingiau. Viskas registruojama ir pan. visose pažangiose valstybėse. O čia - registruot, iš esmės, žaislus... Virtuvinius peilius dar suregistruokit.
Arthuras 2014-10-14 16:07
Deja, neatspėjai. Dirbu galva. O tu, ryškiai, apskritai turbūt nedirbi. Arba dirbi teisininku. Tie ypatingai logika nepasižymi. Ir nuo tiesaus klausimo, tiesiog išsisukai. Bet kartais reikia pakartoti prašymą kelis kartus - sumodeliuok man praktinę situaciją, kuri padėtų šiuo atveju(darant nusikaltimą), jei orlaivis būtų registruotas.
Aidas 2014-10-14 16:18
Dirbti galva yra gerai. Su salyga, jei ne Thai boxe. Paklodziu tau nemodeliuosiu. Vien mokslam iseina 6 metai, o kur dar praktika. Paprasciausiai nelisk ten, kur ne tavo kompetencija. Gali listi tik per rinkimu mechanizma. Bo teisine praktika, be kita ko, formuoja teises mokslas ir teisine politika. Nori ar nenori, dar bus prevencija ir nusikaltimu, ir teises pazeidimu. Dabar man pasakyk kodel neregistruojami kirviai, peiliai, atsuktuvai, ylos, pjuklai ir t.t.? Todel, kad jie naudojami buityje. Dabar atsakyk, kiek buityje naudojami saunami ginklai, arbaletai, dronai? Drona apskritai as skirciau prie padidinto pavojaus saltinio (del ko uz jo padaryta zala dazniausiai atsako valdytojas). O padidinto pavojaus saltinis butinai turi buti registruotas. Taip, kad, Arturai, gali galvoti ir rasyti ka nori. Taciau sprendimus priimsi ne tu ir ne as. O sprendimams lemiama itaka tures dabartine teises mokslo doktrina. Vsio. Rasau taip, nes ne pries kada ir siupeli paimti. Edit: o cia ir modeliuoti nera ka, nes naujas reiskinys. Tas pats, ka modeliuoti situacija, kuomet saunami ginklai kioske be registraciju parduodami. Edit2: ir nedekonstruok mano teksto, jei nori diskutuoti, o atsakyk i minti.
immortallt 2014-10-14 16:24
Šautuvą sunku pasidaryti? Ypač vienkartinį? Come'on... Juokini žmones arthuras.
Smėkla 2014-10-14 16:32
Ko prikibot prie tos registracijos. Perskaitykit normaliai kas apie ją rašoma. O dėl taisyklių šaunu. Bus mažiau ne atsakingų kvailių skraidančių su kopteriais virš galvų per renginius.
Aidas 2014-10-14 16:36
O kaip kopteris sveriantis kokius 2-5 kg isireziantis 100 km/h i galva?
aka 2014-10-14 16:56
Tikriausiai, šimtąkart mažiau tikėtinas įvykis, nei nusmeigimas peiliu. Bet peilių atkaliai neregistruojam. Klausimas tau - o kaip registracija apsaugos nuo įsirėžimo į galvą?
Arthuras 2014-10-14 17:22
Vadinasi, bloga linkme juda teisės mokslas. Kiekvienam entuziastui tai bus bereikalingas trukdis, jau nebekalbant apie tai, kad apribojama naudojimosi laisvė - negali nematyti savo įrenginio, turi stovėti 0,5km atstumu (:D) ir t.t. Pagrinde nuostolis taikiems žmonėms. Ir iš esmės - jokio nuostolio nusikaltėliams. Nes praktiškai visas tas įstatymas - neįgyvendinamas. Tai ne automobilis, kurį pagaut tikrai nesudėtinga, o nusikaltėliui pabėgt - praktiškai neįmanoma. Tai mažytis taškas danguje - jo nepagausi. Todėl ir jo registracija reikalinga tik iš idėjos, o ne siekiant rezultato - sumažint nusikalstamumą.
Aidas 2014-10-14 17:30
Ir kodel jo tau nepataisyti? Juokiuosi. Su tavimi niekas nesideres. Ark gerai savo plugu ir tiek. Nepatenkintas? Gali kokiu nors budu paaukoti gyvybe uz savo idejas. Gali ir be gyvybes aukos skleisti savo idejas. Apart forumo pavyko kas? O forume?
Arthuras 2014-10-14 17:32
Kaip teisininkas, prastokai rašai (nors, šiais laikais, turint omeny teisininkų lygį, nieko keisto). O ir mintys sudėtingai dėstosi. Visgi gal tau reikėtų įsikinkyt į plūgą, o ne man?..
Arthuras 2014-10-14 18:01
Aideli, tu truputį nesigaudai erdvėje ir sąvokose. Žinai, kas yra diskusijų forumas? Galiu paaiškinti, kaip pradinukui - tai yra vieta, kur žmonės susirenka padiskutuoti. Ne visuomet susirenka savo specialybių atstovai - tam yra kitos vietos. Tačiau diskusija ir yra diskusija - į klausimą ar argumentus turi būti atsakoma tuo pačiu - argumentais. "Taip priimta ten ir ten" - nėra argumentas. Krikščionių religija jau yra neperspjaunama 2000 metų. Ten taip pat niekas nekvestionuojama - priimama taip, kaip yra, bet jos dogmų naudoti kaip argumentų - kažkaip nepridera. Aš suprantu, kad ant popieriaus teisėje turi būti taip, kaip turi(nes apskelbs eretiku). Bet nors nereikia visiems apsimesti, kad tai padės praktikoje - nes taip nebus. Ir šiuo metu visose srityse, judama link to, kad taikus ir įstatymų besilaikantis asmuo turėtų kuo daugiau vargti, ir nesudaro jokių esminių kliūčių nusikaltėliams. O įžeidinėt, kaip ir negražu. O dar sakai, kad aš seilėjuosi