Putinomikos pakasynos? Kuveitas pareiškė, kad naftos kainos kris iki 76 dolerių už barelį

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

manas 2014-10-15 08:53
*jame bus aptartas veiksmų planas, kaip grąžinti naftos kainas į 100 dolerių už barelį lygį* Visur gamyboje stengiamasi kad preke kuo pigesne butu, o cia atvirksciai, nebeismasto kaip padidint kaina
immortallt 2014-10-15 09:05
manas, visi stengiasi parduoti savo produktą, kuo brangiau. Jei tiek nesupranti, tai patarčiau susilaikyti apie komentavimą ekonomikos ir verslo temomis... Kas į temą, tai dvejoju, ar artimiausiu laiku pavyks naftos kainą pakelti virš US$90, nebent sparčiai silpnėtų doleris. O Rusija kaip visada savame stiliuje, viskas sukasi tik apie ją, viskas turi būti pagal jos dūdelę.
manas 2014-10-15 09:11
immortallt, jei nesupratai tai komentaras su sarkazmu
bahuriux 2014-10-15 09:18
In your face, gavo ta pati ka dare su duju kaina Lietuvai, politini kainu reguliavima. Tai dabar tegu dziaugiasi politinemis kainomis, ko inkscia?
immortallt 2014-10-15 09:31
Sarkazmas toks jau dalykas, kad tik iš teksto ne visad suprasi.
hamann 2014-10-15 12:46
džiugios naujienos. ir ne dėl to kad viliuosi jog kuras atpigs ar dar kas. bet kad rusams dar didesnė šikna bus su biudžetu ir jų jau ir taip dugne stūgsančiai ekonomikai.
SaMaras 2014-10-15 13:33
rusų ekonomikos žlugimas mums jokios naudos neneša.. reikia "TIK" normalios valdžios ten ir kuo jos ekonomika stipresnė tuo mums geriau...
hamann 2014-10-15 13:50
Aš naudos neieškau. Man tiesiog malonu, kad tai debilų šutvei dar labiau šikna svils. o normalios valdžios ten nebuvo ir nebus.
azotas 2014-10-15 14:24
o kada ten buvo normali valdzia ? aplamai pas rusus toks mentalitetas,kad geriau jau sude gyvens negu kaip vakarai ( kur pagal juos visi pyderai) ir panasiai. Nu niekaip negali susitaikyt, kad jie jau nebe super valstybe viska ka turi tai tik atgyvenusia armija ir oligarchus.
immortallt 2014-10-15 14:39
Normali valdžia Rusijoje būtų gerai, bet tai tikėtina tiek pat, kiek kad Lietuva Vokietiją aplenks ekonomikos dydžiu per dešimtmetį. Rusijos ekonomika auganti, jei nebūtų įtampos būtų mums gerai, bet didelė dalis blokuojama + kariniais veiksmais gąsdinama ir sėjami neramumai, kurie stabdo ir vidaus rinkos vystymąsi. Tad kuo mažesnį biudžetą Rusija turi, tuo geriau. Negalės naikintuvų numesti žvalgybiniais tikslais, trūks lėšų ir Krymą padaryti parodomuoju projektu, kuris imtų blizgėti ir rodytų, kaip neva gerai Rusijos sudėtyje ir pan. O kuro kaina palengva atpigs. Žinoma visi žaidžia su "sticky price" psichologiniu dalyku, bet yra ir išankstiniai užsakymai, kurių kainos jau keisti negali. O kuras ir atpigo jau kažkiek, tiesa dar neatspindi pilnai kainos kritimo. Tiesa, Mažeikiai naftą pigesnę gaus greičiausiai tik po kokių 3mėn nuo pigimo dienos.
Kadras 2014-10-15 16:18
MN nuo naftos uzsakymo dienos iki atejimo iki MN, uztrunka apie 30dienu~. O kuro kaina, MN parduoda pasaulines marzos kaina, jei pigs marza, pigs ir kuras degalinese
immortallt 2014-10-15 16:49
O MN neperka per features/forwards? + dar degalinės irgi dalį kainos atsveria su futures/forwards. Bent aš taip įsivaizduoju, nes taip daroma didžiausiose pasaulio kompanijose.
Eidumukas 2014-10-15 17:40
Aha, man irgi atrodo, kad per ateities sandorius (futures) perka.
lucy 2014-10-15 17:51
Mane tik piktina jog jei naftos kaina brangsta pas mus kuras tuoj pat pabrangsta, o jei naftos kaina pinga, tai atsargas pirmiau reikia išparduoti ir net po to neatpinga vnz dergiasi kaip tik įmanydami.
zaliaakis 2014-10-15 19:17
Sunkiai bus rusus numusti del naftos... ? Kaina krenta, doleris kyla pries rubli stipriai. Pries eura ir(turint doleriu, gali daugiau euru pirkti ir automatiskai perkamumas dideja eurais)... Nafta rusai parduoda doleriais. Ginklus doleriais(tam labai padejo Ukrainos suirute). O sito ,,gerio,, rusai daug turi... Amerika ir nesiskundizia papildomu pelnu is ginklu prekybos. Rusu valdzia pinigu tures dar ilgai ir sociai. Nes vidaus rinka kaip ir rublis O visos smulkios valstybeles kaip mes, tai tikrai kentesim Nors lietuvis jau priprates...
Simplicity 2014-10-15 20:25
žiema.
zaliaakis 2014-10-15 20:34
Tai ir bus esme atgaivinti vietine rinka ! Vietine gamyba ir ttt... Nes per daug viska importavo. Cia planai jau ateiciai. Tapti labiau nepriklausomais nuo aplinkinio pasaulio ir tai gali pavykti. Va kad kainuos brangiai tai jau dabar matos... Bet tolima ateitis gali tureti naudos, jei kada netycia tinkamus valdzios atstovus issirinks Nors visi sako , kad labiau reiktu ziureti i savo kiema... O musu prognoze ir nezavinti ir gero dar ilgai nematanti...
immortallt 2014-10-15 21:10
zaliaakis, tiek laiko turėjo gaminti, negamino. Dabar ims ir puls gaminti. Nu nejuokauk, nes nelabai ir juokinga. Ypač, kai jie net nesugeba maisto produktų patys apdoroti ir išsaugoti per žiemą, kad užtektų iki vasaros. Mūsų prognozės? Jei ne Rusijos kariniai manevrai, tai labai geros. Aišku bus pakeliui ir kritimų, bet tai ekonominės pažangos dalis, burbulų sprogdinimas ir vystymasis. Rusijos savikaina naftos išgavimo apie 50USD, taigi kiekvienas baksas žemyn artina prie ribos, kai iš naftos į biudžetą niekas neįplauks. Saudo Arabija už 25USD išgauna. JAV dabar svyruoja skalūnų naftos savikaina 20-60USD priklausomai nuo telkinio. Kaina pakyla iškart? Na nėra taip jau visai. Dalis pakyla iškart, bet ne pilnas efektas iškart. O čia kas labai skundžiasi, kaip degalinės lobsta, tai nusipirkite Statoil akcijų ir patys lobkit iš to. Tik va kai nusipirksit akcijų ir pradėsit gilintis, suprasit, kad nėra ten to pelno tokio.
haloo44 2014-10-15 21:12
zaliaaki, čia tik rusų svajonės atgaivinti vietinę gamybą. Su savo nuvertėjančiais rubliais jie neįpirks jokios įrangos reikalingos gamybai, o patys pasigaminti negalės. Užsieniečiai investuoti į gamybą Rusijoje jau dabar nenori. O tapti nepriklausomais nuo aplinkinio pasaulio tai tas pats, kas tapti Š. Korėja
Simplicity 2014-10-15 22:01
Baikit jūs vieną kartą su tuo „Va, dabar tai rusai viską pradės gaminti patys: augins maistą, kurs kompiuterius ir t.t. Niekas jiems netrukdė to daryti visus praėjusius 20 metų nuo TSRS žlugimo, bet kaip pirko sūri ir šprotus iš , taip ir šiandien perka (tik jau su baltarusiškomis ar dar kokiomis etiketėmis). Didžiausia Rusijos bėda— protu nesuvokiamo masto korupcija. Prie to dar pridėkit apgailėtinos būklės susisiekimą, nusidėvėjusią infrastruktūrą regionuose ir taps aišku kodėl gamyba ir žemės ūkis Rusijoje nejudėjo ir nejudės. Ne taip seniai žiūrėjau žinių laidą per PTP ar HTB, kur kalbėjo kažkokio tai krašto ūkininkas. Žmogus pirštu rodė į laukuose pastatytą angarą vištoms ir tiesiai šviesiai sakė, kad jis tuščias jau metus ar kiek tai laiko stovi tik todėl, kad niekaip neišeina susitarti su vietine valdžia, kad vandentiekį nuo netoliese esančio miestelio atvestų. Jei dievo užmirštuose užkampiuose taip valdininkija tyčiojasi, tai galima įsivaizduot kiek rankų reikia patept, kad reikalai pajudėtų didesniuose miestuose. Net jei Rusijos žemės ūkis ir pajudėtų, pirmas derlius vis tiek ne anksčiau kaip po pusės metų būtų. Pieną duodančios karvės irgi ne iš oro atsiranda, pieninės su specialistais irgi ne iš dangaus nusileidžia. Viską reikia kurti nuo nulio, o rusai meile darbui nepasižymi... p.s. Šiais laikais, savo noru nuo kitų šalių izoliuotis gali tik visiškas idiotas arba sergantis didybės manija.