Irako karo mįslės: cheminis ginklas vis tik buvo, tačiau tai - valstybės paslaptis

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

enjoy.slurm 2014-10-22 16:15
Irako-Irano karas 1980m- USA padejo Sadamui susikurti cheminiu ginklu, apmoke ir palaimino juos naudojant pries Irana. 1990m, Sadamas kaip ir dauguma USA remtu diktatoriu, atsisuko pries savo globeja, uzpuole kitas USA satelitines salis. Tuo metu Irakas buvo jau sukaupes nemazas cheminio ginklo atsargas taciau konfliktas greit nutrauktas politikams susitarus. 2003m Buves seimininkas uzpuola Iraka. Cheminio ginklo lyg rasta, lyg nerasta. Manau Amerikai butu labiau nenaudinga, jei toks ginklas butu "rastas", nes jei patys ir dave Sadamui si zaisliuka. Kur cia misles? Viskas kaip ant delno, USA daug investavo i Iraka, Irako galva Sadamas tapo nebevaldomas, USA nuvercia Sadama ir pastato labiau valdomus politikus i jo vieta. Cia ne cheminis ginklas svarbiausia sitoje istorijoje.
ware 2014-10-22 23:17
Patys sau prieštarauja. Jei buvo giedama, kad Irako užpuolimas yra dėl masinio naikinimo ginklo, o paskui kuriamos konspiracijos, kad rasta, bet nesakysim, mažų mažiausia atrodo nelogiška. Jau nuo pat pradžių būtų giedoję kitą giesmę.
Skeleton 2014-10-22 23:37
Neverta užmiršti svarbiausios priežasties: daug JAV politikų susikrovė daug politinio kapitalo viešai kritikuodami "Bušo karą" (patogiai užmiršdami kaip praeityje jie patys tiems karams pritarė). Obama vargu ar būtų išrinktas prezidentu, jeigu ne antikarinės kampanijos.