Baltoji Mirtis

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Kilgoras Trautas 2014-10-31 17:38
Turi ir lietuviai kuo pasigirti Broniaus Sutkaus sąskaitoje 209 vnt. rusu http://en.wikipedia.org/wiki/Bruno_Sutkus Aisku Simo pasiekimai kalba patys už save, bet trečia vieta wermachte ir kažkur apie ~10 vieta istorijoje irgi gerai. https://www.youtube.com/watch?v=Rdaynhkoc7w https://www.youtube.com/watch?v=Ovyp-HKKpHA
01 2014-10-31 18:17
Rodos skaityčiau tokius straipsnius amžinai, širdis gžiaugiasi:) Svajoju, kad kada nors kiekvienas subrendęs lietuvis irgi turės uniformą ir paruoštą šautuvą spintoje su apsčiai šovinių. Kaip šveicarai. Kad būtų viskas aišku ką daryt ir kur eit atėjus dienai x. Tuomet ir anie suskiai žinos kas jų laukia ir, kad taip paprastai neprasisuks ir neatsibastys čia kada panorėję.
kiesza 2014-10-31 19:06
Suomiai kogero vienintelė karo dalyvė nesusitepusi per 2 pasaulini karą, netg kai vokiečiai puolė rusus iš jų teritorijos, jie sustojo ties siena buvusia iki žiemos karo.
ZmogZ 2014-10-31 19:55
dėkok valdžiažmogiams ir juos garbinantiems mankurtams, už tai kad šito Lietuvoje niekad nebus, pabandytum referendumą suorganizuot, sumals su žemėmis
SaMaras 2014-10-31 21:51
Išdalink kiekvienam po automatą į namus ir bus bezabrazija. Jei pats nori būt pasiruošęs galimybės tam yra sudarytos ir tarnauk tėvynei sau priimtiniausiu būdu o ne valdžią keik kad neprievartauja žmonių daryti tai ko jie nenori daryt.
Rukis 2014-10-31 22:04
Užtektų mokyklose 11 klasėj (Kai mokinių š malimo lygis siekia maksimumą) pradėt "Šaulio" ūgdymo užsiėmimus, kur iš kariuomenės bent kartą į mėnesį atvažiuotų specialistai ir supažindintų jaunimą su apskritai ginklu, šaudymo technika, elementarią taktiką ir pnš. Būtų daug naudingiau nei pvz Etikos ar Tikybos pamokos.
trapecijus 2014-10-31 23:43
Na kai aš mokiaus vidurinėj, tai šaudydavom iki valios. Orinukais ir ''melkaškėm''. Tiesa, nuobodžios pamokos - savo 40-50 kulipkų iššaudei į tuos pačius taikinius ir viskas. Jokio kito mokymo apart taiklumo. Kas, kad į taikinius neblogai pataikydavau ir Kalašnikov išardydavau per 9 sekundes, karo sąlygom kažin ką besugebėčiau (realiai pilnai susipažinęs ir moku išsardyt tik vieną pistoletą, automatą ir kulkosvaidį; dėl kulkosvaidžio surinkimo dar suabejočiau). Turi būti nuolatinis mokymas (kaip Šveicarijoj ar Italijoj), tada gal ir būčiau pasirengęs ginybai... Ne veltui dronai įdarbinami šiai dienai.
mudman 2014-11-01 11:35
Keista, kad šis žmogus sugebėdavo pataikyti į priešus, esančius net uz 450m, šaudydamas be jokio optinio taikiklio Taip pat kaip flash hider'į jis pasidarydavo sniego barikadą su skyle sniego sienoje, gal priešai negalėtų suprasti, iš kurios pusės jis šaudo. O kalbabant apie mokyklinius apmokymus, kaip elgtis su ginklu, visiškai pritariu. Po 10 klasės labiausiai nurauti mokiniai nusirašo (kas į profkes, kas dirbti juodadarbiais), ir šiaip vis kažkoks stimulas lankyti pamokas būtų- va, automatą duos pačiupineti, gal net pašaudyti leis.
Kirtiklis 2014-11-01 11:47
Daugiau tokių straipsnių, buvo labai įdomu skaityti apie šį žmogų. Ir smagu kad sulaukė 96 metų, matė 21 amžių
Arns 2014-11-01 12:09
Straipsnis pats gana įdomus, tačiau daug kas iš komentatorių užstrigę laikę. Nebe tos karybos technologijos, kad mokėjimas tiesiog šaudyti, padarytu kariu. Berods J.Kronkaitis yra pareiškęs, kad mažiausiai devynių mėnesių reikia, kad iš kažkokios bastūnų grupės išeitu padaryt būrį karių, kurie galėtu kažkokias operacijas vykdyti. Ir čia tikrai ne mokymas surinkti, išvalyti ginklus ar žygiavimas su pašaudymu. Visas veikimas, pozicijų išsirinkimas, psichologinis parengimas, mokymasis veikti po vieną ir grupėmis, parama kitam būriui ir t.t. visa šitai yra šiuolaikinė karyba. Sakysit visokie afganai ir pan sėkmingai kovoja be karinio pasirengimo? Tačiau pamirštama jog bent pusšimtį metų jie jau kariauja, nė neskaičiuodami kiek aukų ar sužeistųjų. Tad gauja savamokslių šaulių greičiau sukels chaosą nei realiai padarys kažką gynyboje. Ta pati Šveicarija, savo armiją grindžia ne išdavimu tiesiog ginkluotės, o milžiniška ilgalaikių šauktinių kariuomene, nuolatiniais jau dalyvavusiųjų žinių atnaujinimais, kolektyvine regionine gynyba (t.y būrys turėtu susidaryti iš gretimų kaimynų, tad visos grandys turi būti apmokytos atsižvelgiant į šią situaciją), taip pat neabejotinai pati gamta suteikia net mažesnio pasirengimo kariams būdų kaip stabdyti galingesnius priešus... Aklai viso gynybos modelio neperkelsi ir nepritaikysi kitur, nes sąlygos smarkiai skiriasi. Jau nekalbant, kad pati šauktinių kariuomenės idėja Lietuvoje visiškai nepasiteisinęs modelis.
Simplicity 2014-11-01 12:36
Arns, yra psichologinis aspektas. Žinodamas, kad kiekvienas suaugęs vyras yra potencialus karys ir galimai spintoje laiko kovinį ginklą, nosies į tą daržą nekiši, o pasiieškosi mažiau ginkluotų. Žaliems žmogeliukams šmirinėti miestų gatvėmis būtų ne taip smagu, jei žinotų, kad už kiekvieno kampo, ar kiekviename lange gali slėptis „durnius su vamzdžiu“. Šiandien jau ne 1940-ieji, neišeis partizanais su išverstais pilvais, miesto aikščių nuguldyt, kad kiti bijotų. Vienaip ar kitaip vaizdo medžiaga išslys į užsienį ir susilauksi Hagos tribunolo. Žinoma, geriausia yra tada, kai apie karą galvoti nereikia, bet ką gali žmogus padaryt, jei už sienos ūmus šizofrenikas gyvena, kuriam visi aplinkiniai yra rusofobai, fašistai ir žmogėdros...
Arns 2014-11-01 12:54
Kalbi apie datas, bet nesupranti jog yra vaizdo kameros, nepilotuojami žvalgybos lėktuvai, kampiniai šautuvai, pasiklausymo įranga, judesio davikliai, šiluminės kameros ir t.t Sėkmingai tiek rinkti tiek stebėti ar šalinti įtarimus sukėlusiuosius žymiai lengviau.
Tas_pac 2014-11-01 13:11
Iš kur tokia informacija? Pagal mano šaltinius tai suomiai padėjo apsupti Leningradą ir užėmė rytų Kareliją kur niekada Suomijai nepriklausė, dėl to Britanija paskelbė karą. Vėliau dar bandė Murmanską užimti, bet nesėkmingai. O apie straipsnį. Galit plot rankom džiaugdamiesi kaip Suomija laimėjo prieš Sovietų Sąjungą, bet man tai nuoširdžiai gaila tų sovietų karių kurie pasirinkimo neturėjo, o dauguma turbūt nelinkėjo kaimynams nieko blogo. Sąlygos buvo tokios beviltiškos kad dažnai maisto trūkdavo, užfiksuota buvo daug kanibalizmo atvejų.
Talkatif 2014-11-01 13:28
Ko čia pergyvenate. Dabar pas jaunimą yra posakis "mušasi tas, kas šaudyt nemoka".
Thrasher 2014-11-01 13:54
Šlykštu skaityti tokius militaristiniu fetišizmu atsiduodančius skiedalus, jei esi pasirengęs mirti dėl savo negalios-prašom, bet nelaikyk to norma. "There are some causes worth dying for, but none worth killing for." -- Albert Camus
ZmogZ 2014-11-01 15:19
Rašo žmogus su budelio avataru Beje, jeigu savyginos koncepcija tamstai nesuvokiama, tai ką galima pasakyti apie paties patologinį pasaulio suvokimą?
kiesza 2014-11-01 18:05
Tiesiog skaičiau.. Leningrado suomiai paimti nė nemėgino jie tik kartu su vokiečiais dažygiavo iki savo sienos ir nors ir kaip raginti, bet nėjo kartu užiminėti leningrado. Dėl rytų karelijos tai turbūt kalbi apie rytų karelijos sukilimą kuris vyko apie 1920 taip, kad nepatenka į IIpk laikotarpio rėmus
w00xer 2014-11-01 18:55
o kada buvo kitaip. beveik visi karai tokie, kad keli turtingi pilvoti dedes pykstasi, o tukstanciai "patriotu" uz juos kovoja
Thrasher 2014-11-01 19:33
Shinigami 2014-11-02 08:51
Jo, jo. Jie atėjo, išaudė vietinius, išprievartavo moterys ir viska išvogė. Bet jie juk kito pasirinkimo neturėjo. Jų reikia gailėtis ir palengvinti jiems darbą. Moterys nuogas gatvėje palikti, kad tiems sovietų kariams nereiktu nurenginėti, daiktus sukrauti į maišus, kad nereiktu jiems surinkitėti, o patiems pasikarti, kad kulkų vargšai sovietų kariai neišnaudotu.