Samsung Electronics pelnas ir pajamos katastrofiškai smuko

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Paprastas_zmogus 2014-11-02 13:22
Good. Šūdo malimas TURI turėti pasėkmes. Samsung gavo tai, ko nusipelnė.
Gediminas Jurgaitis 2014-11-02 14:03
neapsikakok tik
Pumper 2014-11-02 14:09
Negali gi žmonės vis naujus šudafonus ir tabletus pirkinėti kas kelis mėnesius, kai tik naują modelį išleidžia. Kam reikėjau, jau dauguma susipirko ir dabar nekeis kelis metus, todėl natūraliai naujų produktų paklausa sumažėjo.
aurimokas 2014-11-02 14:41
Viskam yra paaiškinimas. Samsung pirkėjai tiesiog yra protingesni už avigalvius Apple pirkėjus, kurie vos tik pamatę naują modelį iškart pasiekia orgazmą ir eilėj pragyvena nuo 2 sav iki menesio laiko kaip bomžai nesiprausę, nesiskutę ir net nepakeitę drabžių. Samsung pirkėjai nesilydo dėl kiekvieno išleisto naujo modelio ir jeigu senasis įsigytas modelis yra dar su pakankamais parametrais, jie tiesiog nemato reikalo pirkti naują modelį vien dėl to kad jis buvo išleistas.
Paprastas_zmogus 2014-11-02 14:50
Tokie teiginiai kaip "kompanijos X klientai yra protingesni už kompanijos Y klientus" yra tokie kvaili... Atsiprašau, čia gal per silpnas žodis. Čia turbūt TŪPIAUSIAS dalykas, kokį tik galima pasakyti remiantis tuo, kokį žmogus turi DAIKTĄ. Aš manau, kad jeigu žmogus matuoja kito protą pagal jo DAIKTUS, tai jis yra pats didžiausias avigalvis iš visų. Atsiprašau moderatorių už gruboką komentarą, bet tokia tuštybė ir bukumas kitokių epitetų ir nevertas.
cavalier01 2014-11-02 16:04
Su pirmu sakiniu sutinku, visa kita - šūdo malimas. Turbūt nesupranti kad tos "eilės" gali būti tik marketingas, už kurį tiems žmonėms gerai sumoka ? Antra, nepagalvojai jog iPhone pirkėjai yra turtingesni, ir gali leisti sau atnaujinti telefoną dažniau ? Jei didelė dalis pirkėjų yra turtingesni, galima tai išversti į tai, jog jie yra protingesni, ar ne aurimokai ? Asmeniškai manau jog telefonas turėtų būti atnaujinamas minimaliai kas 2 metus, kadangi milžiniškas gamtos resursų eikvojimas dėl "naujo modelio" yra protu nesuvokiamas.
bahuriux 2014-11-02 18:15
Ir as matuoju palei daiktus, na gal ne prota, bet zmoniu tustybes lygi. Pvz zmogus vairuoja BMW X5, megsta girtis kur poilsiavo, turi naujausia ir brangiausia telefofona su kuriuo tik skambina ir kartais raso sms, kaip taisykle, rubai tik garsiu brandu ir kiti aksesuarai ir visa tai pirkta i skola bankui, ai dar tokie zmones nepamirsta to pabrezti ir pasiskelbti feisbuke. Tai ka tai sako apie toki zmogu? Jis protingas? Sakyciau nelabai. Jis tustybers pavyzdys? Manau taip. As nieko pries, kad zmones gyvena kaip kas nori, bet su tokiais net neturiu apie ka sneketi, nes musu prfioritetai gyvenime skiriasi 180 laipsniu.
Radiant 2014-11-02 18:48
cia gal delto kad apple pradeju naudoti nebe ju mikroschemos o kito gamintojo savo naujiems iphonams?
Paprastas_zmogus 2014-11-02 19:30
Bet tu dabar rašai ne tik apie tariamo žmogaus daiktus, bet ir norą girtis savo pirkiniais.
Nerealiai 2014-11-02 19:31
Na jei tavo manymu apple mažiau šūdą mala tai tu klysti. Esu tikras su apple ankščiau ar vėliau tas pats bus. Tiek Samsung, tiek Apple nieko gudro nesugalvoja. Išvis didžioji pelno dalis priklauso nuo smegenų plovimo žmonėms, tie kurie geriau tai padaro ir pasidaro didesnius pelnus. Na jei žmonės stovi savaitę eilėse, kad nusipirktų telefoną, tai turbūt matosi kas laimi smegenų plovimo varžybose.
Paprastas_zmogus 2014-11-02 19:47
Na nežinau prie ko čia Apple, bet kad jau pats paminėjai, tai galiu pasakyti, kad šios dvi firmos skiriasi kaip diena ir naktis (šiuo momentu): - Viena firma gamina viską iš eilės, kas kelis mėnesius išleidžia "naujus" modelius (11 modelių per 5 mėnesius) su kaip visad nedadarytu ir kreivu softu (touch wiz). Kaip naujoves, į savo produktus, deda visokias nesąmones, kurių privalumai labai abejotini (lenktas Edge ekranas). - Kita firma gamina nedaug dalykų, bet daro tą tikrai gerai. Stengiasi neperkrauti savo produktų nereikalingomis funkcijomis ir išlaikyti naudojimo paprastumą. Objektyviai žiūrint, sunku įžiūrėti, kur Apple mala šūdą Beje, kalbant apie smegenų plovimą, Samsung reklamai išleidžia daugiau, negu visi telefonų gamintojai kartu sudėjus
Nerealiai 2014-11-02 19:51
Taip tu teisus apple išvis nieko nedaro, tik padidina ekraną, o toliau visas darbas prie marketingo.
Paprastas_zmogus 2014-11-02 19:56
Labai objektyvus ir faktais pagrįstas komentaras
Nerealiai 2014-11-02 20:10
Na tiek pat objektyvus ir pagrįstas kaip ir tavo. Matau, kad esi įsimylėjęs Apple ir nematau nieko tame blogo, o vėl iš naujo rašyti trūkumus/privalumus tiesiog atsibodo, jau daug temų panašių buvo. Kaip visada prasideda Android/Apple gerbėjų kovos ir matosi tau jos labai patinka.
Creatium 2014-11-02 20:13
Aš tai išvis nesuprantu prie ko čia Apple? Ta prasme, faktas, kad Samsung pelnas krenta.
Paprastas_zmogus 2014-11-02 20:13
Tai anot tavęs, tai ką aš parašiau apie Samsung ir Apple, yra melas? PS. įsimylėti galima tik moterį, o ne elektroniką.
Katė 2014-11-02 20:18
Nesu laikęs Apple rankose... Bet šiandien atsitiktinai youtube pažiūrėjau iphone 6 apžvalgą... Nors vedėjas anonso pradžioje pareiškė, jog stengsis išlikti objektyvus ir nėra nei vienos trijų dominuojančių tel. operacinių (windows phone, Android, iOS) šalininkas, bet apžvelgiant naująjį iPhone 6 kartais jo balse girdėjosi susierzinimas. Nejau išties iphonas nesugeba parodyti bet kokių nuotraukų, video, norint tai įkelti reikia viską perkoduoti į jam suprantamą formatą, o muzika keliama tik per iTunes? Siaubinga, kas tokiu nepatogiu telefonu gali naudotis? Fanatikai? O Samsung vardas nėra kokybės garantas, privengiu jų produkcijos ne pirmą dešimtmetį, kai paaiškėjo, jog meluoja išsijuosę skelbdami apie „geriausius“ savo monitorių parametrus. Samsung tikrai ne prabangos ženklas... Galėtų savo flagmanams sukurti kokį firminį pavadinimą neakcentuodami jog tai Samsung.
Nerealiai 2014-11-02 20:19
Na čia objektyvumas ir faktai tiesiog veržiasi. Vienas kreivas, blogas, kitas tik geras.
Paprastas_zmogus 2014-11-02 20:28
Samsung per 5 mėnesius išleido 11 (!!!) "skirtingų" tabletų. FAKTAS. Samsung kuriamas touch wiz labai dažnai susilaukia kritikos dėl prastos optimizacijos, bugų, prasto usability ir pergrūdimo funkcijomis. FAKTAS. Samsung Galaxy Edge lenktas ekranas... Sudėtinga jį būtų pavadinti kaip nors kitaip nei Gimmicku. Negaliu teigti, kad tai faktas, bet to lenkto ekrano nauda tikrai tikrai labai abejotina. Kaip, tiesą sakant, ir daugumos Samsung pristatomų naujovių... (visokie smart stay, smart scroll ir pan.)
Gediminas Jurgaitis 2014-11-02 21:42