Technologijų rinkoje paaugliai kraunasi milijonus  (1)

Nebrangaus spausdintuvo, kuris spausdina Brailio raštu ir skirtas akliesiems bei silpnaregiams, kūrėjas patraukė Intel investicinio fondo dėmesį, nepaisant savo jauno amžiaus.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Apie tai praneša naujienų agentūra Reuters.

Jaunajam išradėjui iš Indijos – Šabchamui Banerdžiui – vos 13 metų. Praėjusiais metais jis jau patraukęs Intel investicinio fondo dėmesį silpnaregiams ir akliesiems skirto Brailio spausdintuvo prototipo kūrimui. Nors tuometinės investicijos dydis neatskleidžiamas, šaltinio teigimu, tai galėjo būti maždaug 200 tūkst. JAV dolerių.

Dabar jaunojo išradėjo kompanija Braigo Labs tapo vienu iš 16 startuolių, kuriems Intel Capital išdalino 62 mln. JAV dolerių. Kaip lėšos paskirstytos tarp dalyvių, nepatikslinama.

Š. Banerdžis ketina gautas lėšas skirti Brailio spausdintuvo, kurio pagrindą sudaro LEGO konstruktorius, tobulinimui. Tikimasi, kad serijinis modelis kainuos apie 350 dolerių (960 lt) – žymiai pigiau, nei dabar rinkoje esantys analogai.

Technologijų rinkos verslininkai metai iš metų tampa vis jaunesni. Pavyzdžiui, internetinių naujienų agregatoriaus Summly autorius Nikas Daloizijo savo projektą už 30 mln. dolerių pardavė Yahoo, kai jam buvo vos 17 metų. Patrikas ir Džonas Kolisonai, mokėjimų tarnybos Stripe kūrėjai, savo projektą pardavė už 5 mln. JAV dolerių, kai jiems buvo atitinkamai 19 ir 16 metų.

FACEIT.LT – IT Naujienos

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(17)
(3)
(14)

Komentarai (1)