Keturi paleidimai per aštuonias dienas: kam rengiasi Rusija?

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

lucy 2014-11-08 16:08
Pagal mane Rusija supranta jog pralaimėtų įprastą sausumos karą kaip kad Irako "teroristų" karas ir panašiai. Todėl jie stiprina savo stipriąją pusę ko vakarai iš tikro bijo t.y. branduolinės ginkluotės. Ir šiaip jei Rusija ruošiasi pulti EU ir JAV, kaip kad rašėt praeitam straipsnyje tai su branduolinėmis galvutėmis nemanau jog laimėsi karą jos skirtos strateginiams objektams sunaikinti ir yra tiesiog atgrasymo priemonė, reiktų kaip tik daugiau lėšų visokiems desantininkams ir tt skirti t.y su šis straipsnis logiškai prieštarauja prieš tai pateiktam straipsniui jog Rusija ruošiasi pulti vakarus Na nebent kaip sakant artimiausiu laiku "nepuls" t.y iki kelintų metų ten prasidės desantininkų modernizacija PS dar nebuvo karo tarp branduolinių valstybių, reiktų įteikti Nobelio taikos premija atominės bombos kūrėjams.
pilietis 2014-11-08 19:34
Na apsimecius atominem bombom manau nebutu nugaletoju, tektu visiems globaliai tu grybu paragaut. Tik kamikadzes gali pradet kariaut atomini kara. Aisku cia sveiku protu mastant, nera prasmes uzvirt toki kara, bet kaip zinia ne kiekvienas gali pasigirt sveiku protu.
vanduo4 2014-11-09 08:52
- Manau Rusija elgiasi teisingai. Jeigu nebranduolinis ginklas, vakarai butu drasesni Ukrainos klausimu arba as cia kazko nesuprantu; - Visgi branduolinis ginklas, tai realiausias budas laimeti pries vakarus. Europa tarkim butu sunaikinta, bet tada ataku imsis JAV. Bet reikia nepamirsti, kad branduolines galvutes nesa raketos, kurios pilnai gali buti panaudojamos gynyboje. Tad Rusija uzpultu raketomis, bet ir apsigintu nuo raketu. Rusijos C500 yra viena geriausiu priesraketiniu gynybos sistemu Pasaulyje; - Kitas variantas, sklando gandai kad kazkas darosi su JAV Jeloustouno ugnikalniu. Netgi kalbama, kad yra slaptas planas kaip evakuoti visus JAV piliecius y Pietu Amerika bei pietu Afrika. Priimancioms salims kasmet butu mokama 10 mlrd$. Tad jeigu JAV kristu, Rusija be baimes pasiimtu Ukraina ir dar kazka, o ES nedarytu nieko. - Beje. Rusai nera durni. Ju toks gyvenimo stilius - atrodyk kietas tai niekas nekabins. Tad ta branduoline ginkluote gali buti tik sou. Baisesnis gali buti biologinis ginklas. O kas galetu papasakoti apie gentiny? Gal dar toks neegzistuoja?
DJ_LFS 2014-11-09 13:30
rusas ir atominis ginklas, tai man primena kažką tokio į tai https://www.youtube.com/watch?v=GhxqIITtTtU
kiesza 2014-11-09 14:18
Tas branduolinis ginklas nieko nereiškia, visi žino, kad jo niekas nenaudos, jai netgi tokia nutrūktgalvė kaip šiaurės korėja jo nenaudoja tai dėl rusų galima būt išvis ramiam, vakarai tikrai nebijo rusų atominių galvučių.. Visi žino, kad branduolinis karas prilygtų pasaulio pabaigai, o netgi jai putinas ir įsakytų pradėt atominius bombardavimus, vargu ar jo noras būtų išpildytas. Vakarams paprasčiausiai nenaudinga pliektis su rusais dėl posovietinės erdvės
lucy 2014-11-09 15:10
Būtent, turi būti savižudis, kad naudoti branduolinį ginklą, nes per 30 minučių max gausi bombą atgal. Aplamai trečiasis pasaulinis karas truktų ~30 minučių ( JAV - Rusija atominės bombos skridimo laikas). Šaltojo karo metu (tikriausiai ir dabar) Rusija turėjo tik kelias minutes sureaguoti jei iš EU pusės būtų paleista atominė bomba. + Bugovi kompiuteriai neteisingas aliarmas ir ne kartą jau čiut neįvyko 3 pasaulinis karas. Bent jau mano akyse branduolinis ginklas yra saugumo garantas, todėl visokios puolamos valstybės jo taip smarkiai siekia. http://www.history.com/news/history-lis ... lose-calls
Arns 2014-11-09 15:14
Hmm, kažkodėl visi pamiršo kam atominis ginklas buvo naudojamas paskutinius 50-imt metų. Jo pagrindinė paskirtis - būti greitu ir mirtinu atsaku į ataką. Būtent strateginės paskirties ginkluotės atnaujinimas Rusijai yra garantas, jog niekas nesugalvos į ją įvesti taikdarių ar tiesiogiai paremti kokių separatistų, nes jos atsako užtektu visiem. Pulti? Galima, bet beprasmiška. Puolimui panaudojus branduolinį ginklą, sulauktum ne vieno tokio paties atsako, tad jokios naudos niekas negautu. Todėl, kiek yra žinoma, karščiausias "Šaltojo karo" taškas ir buvo būtent "Karibų krizė". Visais kitais atvejais šis ginklas buvo pasiliekamas kaip paskutinės vilties atsakas.
Simplicity 2014-11-09 15:52
Putin-TV zombiai... Tiek jau vatnikams smegenys suskystėję, kad net baisu. Rusofilai, kam ta jūsų Rusija reikalinga ir kas ją puls? Amerikiečiams, vokiečiams ar lenkams vietos savose teritorijose trūksta? Iškastinius resursus Vakarai ir taip už grašius pasiima per vietines įmones ir rusiškus oligarchus, nes tai yra milijoną kartų pigiau, nei okupuoti 140 milijonų gyventojų turinčią šalį ir ją ateinančius 100 metų rengti ir maitinti, kad jie nuo lauko tualetų atprastų. (Nuo abiejų Vokietijų susijungimo, Vakarų Vokietija į buvusią Rytų Vokietiją sumerkė kelis trilijonus eurų.) Tai kokia prasmė pulti tą Rusiją? Kokia nauda iš užpulto ruso NATO šalims, jei visos bloko šalys gyvena geriau už statistinį rusą? Tam, kad pamaskvės rusai sužinotų kas yra šiltas vanduo iš čiaupo? Kol kas, tik vienintelė Rusija po TSRS žlugimo sugebėjo išplėsti savo teritoriją, o piktieji „gejropejcai“ su „amerikosais“ iš visų taškų, kuriuose kariavo, išvedė savo pajėgas ir valdžią perdavė vietiniams. Jei jau Vova Putkinas nori atgrasyti „amerikosus“ nuo karinių veiksmų, parodyti „deržavos“ galią, tai tegul žvangina ginklais prie Aliaskos, Kubos ar pagal Vakarinę JAV pakrantę. Ko jis su savo žaislais aplink nykštukines Baltijos ir Skandinavijos šalis sukinėjasi? Kiaušiai per skysti prieš didesnes šalis šokinėt?
Arns 2014-11-09 18:28
Joo, "patriotams" smegenys kaip reikiant suskystėjo Pamiršti paprastasismieste jog yra Kaliningradas, daug strateginių Rusijos objektų sutelkta būtent Europinėje Rusijos dalyje. Natūralu, kad didžiosios pratybos čia ir vyksta, o ne kažkur Arktyje ar tundroje, kur nė geležinkelio nėra, kaip nuvežti tą visą techniką. Kažin kodėl JAV savo priešraketinius skydus, savo atomines bombas laikosi ne pas save? (nemažą dalį) Jei jau tai tik savo gynybai, nekištu kitiems po nosimi... Na ir kas kad perdavė vietiniams? Kokia šalis savo strategiją grindžią, jog "patvarkys ir paleis"? Galinčios gintis šalys, ir dirba tie gynyba, kad neateitu ir nepridarytu kokių nesąmonių. Žinant, kad sekantis JAV prezidentas ko gero bus respublikonas ir dar nemaža tikimybė itin karingas, reikia pasiruošti, kad jo karingumas išgaruotu dar iki praveriant burną. Tad tiek Rusija, tiek Kinija ar Indija rūpinasi iš anksto. Tad neaiškink jiems, kaip jie patys savo gynybą tvarkosi.
pilietis 2014-11-09 19:06
Tik savo gynyba tvarkosi ar ir kitus "tvarko"?
DJ_LFS 2014-11-10 08:41
o atgijo, gražuolė Dar kartą primenu visiems, kad šio veikėjo didžiavimasis rasistiškomis pažiūromis išduoda jo palaikymą agresijai. Pasidomėkit jo avataru.
Simplicity 2014-11-10 13:56
Oi, tu rusofiliškas troli... Žiūriu, vis dar nepraradęs įgūdžių,— atsakinėji ne į užduotus klausimus, o tik į savo susikurtus. Prie ko čia tos bazės Kaliningrade ir rusiška ginkluotė, kai esminis klausimas yra vienas: „Kam ta atsilikusi Rusija su savo 140 milijonų skurdžių reikalinga? Koks durnius ją puls ir okupuos? Ar tu esi matęs, kad turtuoliai gatvėje bomžą tryptų dėl saujos centų ar maišo su tuščiais buteliais? Šiandien gi XXI amžius, nesukiši rusų į dujų kameras, nepadarysi jiems rusiško golodomoro,— teks jiems kelius tiest ir maitint, bet ne kokiais nors tefteliais, o normaliu europietišku maistu. p.s. Linksmoji statistika. Minimalus rusiškas atlyginimas yra 5554 rubliai (339 litai arba 98 eurai). Deržava...
Arns 2014-11-10 14:39
Simplicity, dar Napaleonas pasakė, kad kas nešeria savos armijos, šers svetimą. Kam manai JAV išleidžia daugiau pinigų nei likęs pasaulis kartu sudėjus? Jos interesai, kad neramumai neatsirastu prie jos sienų. Niekas nepuls? Kai yra technologijos, kurios gina tikrai to nebus. P.S kažin ar ne tie patys, kurie šioje temoje rėkauja "kam to reikia", kitose temose rėkauja "Kinija atims Sibirą"? Gal apsispręskit kokios linijos laikotės, ar pagal situaciją alermas?
Simplicity 2014-11-11 00:33
Ne, nu tu vis tiek duodi vaizdų. Kaip žvanginimas ginklais Europoje sumažins JAV grėsmę? Jei bijoma JAV, tai kokio velnio ginklais žvanginama Europoje? Kur logika? Kam kelti paniką Europoje? Malasi kremliniai su savo naikintuvais ir bombonešiais pagal skandinavų sienas, lenkų ir Baltijos šalių pasienyje visokius didelio masto karinius mokymus rengia, o po to žviegia per savo PUTIN-TV, kad aplink vieni priešai. Kodėl lenkai nori PRG, o švedai su suomiais jau žiūri į NATO pusę? O gi todėl, kad girta kremliaus meška patvoriais trinasi ir medžius laužo. Jei aplink mano tvorą pastoviai kaimynas šizofrenikas maltųsi ir kumščiais mojuotų, tai aš irgi galvočiau ar čia tvorą aukštesnę tvert ar leidimą koviniam ginklui išsiimt. p.s. Kalbant apie Kiniją, tai jėga Rusijos ji neims. Kinai palauks kol Rusija gabalais išsidraskys, o po to jau Sibire savo referendumą surengs.