RRT kapituliavo: Lietuvoje interneto vartotojai nebus sekami, o saugumui užtikrinti ieškos kitų būdų  (6)

Kilus dideliam šurmuliui, Ryšių reguliavimo tarnyba (RRT) apsigalvojo ir nebeprašys šalies interneto teikėjų pradėti teikti duomenis apie interneto vartotojų elgseną tinkle.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2014-11-13 RRT kapituliavo: Lietuvoje interneto vartotojai nebus sekami, o saugumui užtikrinti ieškos kitų būdų  (6)

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tiesa, tarnyba ieškos kitų būdų, kaip būtų galima stiprinti Lietuvos elektroninių ryšių apsaugą, informuoja M-1 Žinių taryba.

Žiniasklaidoje skelbta, kad minimu RRT reikalavimu nepatenkinta Lietuvos kabelinės televizijos asociacija jį apskundė Valstybinei duomenų apsaugos inspekcijai.

Į ginčą įsitraukusi Valstybinė asmens duomenų inspekcija konstatavo, kad RRT vadovo prašymas neturi prieštarauti Asmens duomenų teisinės apsaugos įstatymui. Jame numatyta, jog asmens duomenys yra ir asmens IP adresas, todėl tarnybos reikalaujami vartotojų duomenys negali būti teikiami.

Minėtas RRT reikalavimas sulaukė kritikos žiniasklaidoje ir tarp politikų. Seimo narys liberalas Arminas Lydeka išplatino pranešimą, kuriame RRT raginta skubiai atšaukti neteisėtą ir perteklinį reikalavimą interneto tiekėjams siųsti duomenis, tiesiogiai susijusius su interneto vartotojų asmenine informacija.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(46)
(0)
(46)

Komentarai (6)