Valdžios institucijos vis dažniau domisi Gmail vartotojų privačia informacija  (0)

Kompanija Google publikavo ataskaitą, kurios dėka tapo žinoma, kaip dažnai JAV vyriausybinės institucijos 2012 m. antroje pusėje kreipėsi į paieškos gigantą su prašymu pateikti privačius tam tikrų vartotojų duomenis.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Sprendžiant iš dokumento teksto, paklausimų kiekis gana smarkiai padidėjo, lyginant su 2009 m. ir 2010 m., tačiau paieškos gigantas prašymus tenkina vis rečiau.

2012 m. liepos – gruodžio mėnesių laikotarpiu Google gavo 21 389 oficialių prašymų ir valdžios ir teisėsaugos institucijų pateikti informaciją apie 33 634 vartotojus. Pranešama, jog kompanija patenkino apie 75% užklausų, tuo tarpu 2010 m. šis rodiklis siekė 90%. Reikia pažymėti, kad dauguma užklausų buvo susiję su tam tikrų žmonių identifikacija, tuo tarpu apie 70% jų buvo apiforminta teismine tvarka ir laikantis visų ECPA (Electronic Communications Privacy Act) reikalavimų.

Atsakydama į negatyvią vartotojų reakciją, kompanija Google pranešė, jog prieiga prieš GMail esančių el. laiškų suteikiama tik tuo atveju, jei valdžios institucijos turi pakankamą pagrindą įtarti pilietį darant neteisėtus veiksmus, o Google buvo pateiktas teismo nuosprendis su apieškos orderiu. „Jei jie nori gauti prieigą prie informacijos, suvestos registracijos metu – tai yra viena, tačiau jei jie prašo pateikti el. pašto turinį, tai jau visiškai kitas dalykas“,- teigė Google atstovas Chris Gaither.

FACEIT.LT – IT Naujienos

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(3)
(0)
(0)

Komentarai (0)