Pagyros talibanui siaubą kėlusiam eskadronui „Aitvaras“: jei lietuvius nusiųstų į Ukrainą, „karas ten visiškai pasikeistų“

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

SaMaras 2014-11-13 14:24
Na nieko naujo nepasakė.. kariai kaip ir kiti lietuvių "specialistai" uždėk tu lietuviui statybininkui šalmą arba saugos diržus ar apsauginius akinius, kokiam elektrikui duok testerį ar dielektrines pirštines.. kol saugumo laikymasis nekerta per kišenę tol asmeninės apsaugos priemonės nenaudojamos... ir DAŽNIAUSIAI nelaimingi atsitikimai neįvyksta.. bet jei jau kas įvyksta pasekmės būna skaudžios..
Fikcija 2014-11-13 18:00
tikrai pasikeistu gryztu grabai i LT
demukazz 2014-11-13 18:32
Ir kam tu propagandiniu straipsniu? Atsibodo konflikto eskalavimo temos...
vanduo4 2014-11-13 18:55
Ydomu ko siekiama tokiais straipsniais? - "Lakstymas be salmu, taisykliu nesilaikymas" ...... Pamirsot pamineti, kad lietuvių kariai neturėjo tiek karinės yrangos nei Amerikiečiai, tikriausiai todėl ju ir nenaudojo. Gal pamenat atvejį, kai keli Lietuvos kariai atsisakė eiti į žvalgybines operacija, nes jiems neišdavė minų paieškos priemonių? Jie buvo pašalinti iš armijos pajėgų; - Beje straipsnyje minima, kad jie nesuprato anglų kalbos, tikriausiai dėl to ir laužė taisykles. Taisyklių laužymas dėl lengvabūdiškumo, tai ne koks didvyriškumas, o paprasčiausia kvailystė; - Kažkoks keistas staripsnis. Gal tiesiog nebijokime Rusijos kai prispirs reikalas ir tiek?
AP0323 2014-11-13 19:29
Jeigu jie uz babkes dirbtu samdiniais rusijai, jie butu teroristais, jeigu dirba jav, - jie taikdariai, visa propagandos esme...is karo uzdirbti slykstu ir viskas tuo paakyta...
Arns 2014-11-13 19:45
Kodėl Fikcija labai taikliai pastebėjo, kas būtu, jei būrys nuvyktu į Ukrainą? Pirmiausia todėl, kad Afganistane ir Ukrainoje karyba skiriasi visiškai. Afganai totaliai nediciplinuoti, žaidžia pagrinde minų karą bei besaikį šaudymasį, ten nestandartiniai veiksmai gali ir pražudyti ir išgelbėti. Ukrainoje akis į akį beveik nebūna mūšių, didžioji dalis prasideda ir baigiasi artilerija ar minosvaidžiais, atspėti kur tai nukris, tikra loterija, faktas tik kad pabėgti nepavyks, jei jau skrieja. Kitas svarbus momentas - sunkioji ginkluotė. Afganistane "Aitvaras" pagrinde kovojo su minuotojais ir pasalų rengėjais, kai Ukrainoje arba sunkiosios ginkluotės apšaudymas įžengimas pasitraukimas. Su keliais motociklais neįsiverši į kokį Donecka ir nesuregsi viešo pastato šturmo, kai afganų aule daugiausiai tokia taktika taikoma... P.S iš panašių atsiminimų, kaip TSRS Specnaz savo karo metu vykdė veiksmus, dauguma juokiasi arba pirštą prie smilkinio sukioja, bet pakeisk pavadinimą pajėgų, ir tai jau neabejotinas karių drąsumas... "Žalio" žurnalisto vertinimo, gal geriau už gryną pinigą nepriimkim.
shift 2014-11-13 20:47
Negalvokit, kad specialiųjų operacijų kariai mokomi tik vienam mūšio tipui. Tai universalūs kovotojai, kurie pagal aplinkybes autonomiškai priderina savo veiksmus, taktiką. Jie turi platų taktinį ir fizinį pasirengimą. Jei Afganistane lakstė su motociklais, tai nereiškia, kad su tais pačiais motociklais lakstytų ir Donecke. Juk Aitvaras buvo dislokuotas ir prie Somalio, kur reikėdavo atviroje jūroje išsilaipinti į piratų užimtus laivus. Tai visai kitokia taktika, bet jie ir ją puikiai moka. Kokią taktiką jie pasirinktų Donecke, sunku pasakyti, bet mūšiams miestuose specialiųjų operacijų pajėgos irgi turi savas strategijas ir jų įgyvendinimo priemones. Tuo tarpu nepervertinkit tų separatistų, ten dažniausiai yra vietiniai degradai, banditėliai, neturintys nei fizinio nei taktinio pasirengimo, nei pasižymintys psichologinėm kario savybėm. Susiskaldę į mažas, tarpusavyje konkuruojančias grupuotes. Rusijos kariai irgi siunčiami tik visokie pienburniai, kurie iš mūšio lauko mamoms žinutes FB siunčia. Visą jų stiprybė technikoje. Ukraina galėtų daug labiau pasipriešinti toms pajėgoms, jei turėtų profesionalesnę kariuomenės vadovybę. Nes Ukrainos armijos karininkai, padarė daug grubių taktinių klaidų, o to priežastis, kad per pastaruosius dvidešimt metų jie ne karybos tobulinimu rūpinosi, o karjeros darymu ir valdiškų pinigų įsisavinimu.
sloggi 2014-11-14 02:04
"No English" buvo pasakyta tam, kad negaist laiko su ju serzantu aiskantitis kieno kiausiai didesni. Del taisykliu tai, jas reikia kartais sulauzyt tam, kad ispaust tai ko reikia. Jai gali tai padaryt greiciau ir efektyviau, bet nepagal taisykles tai tenka tam kartui lauzyt jas. Jug ne istatymus lauzo. Straipsnis parasytas speju su uzsakymu kadangi yra daug laisvu vietu dabar stot i kariuomene, zada didint dar kieki. Tam speju ir straipsnis - verbuot nauja liaudi.
shift 2014-11-14 02:30
Net jeigu ir taip, tai labai gerai, nes toks "verbavimas" vyksta visose Vakarų šalyse, ten žmonės didžiuojasi savo kariuomene, nes apie ją visada pozityviai ir garbingai nušviečiama. Aš tikiuosi, kad mūsų armija padidės, nes galų gale tai irgi yra darbo vietos, o disciplinuota tarnyba gerai išauklėja žmogų. Turėsim sveikesnę visuomenę.
sloggi 2014-11-14 04:02
As nieko blogo neturejau omeni apie verbavima, tik pastebejimas.
O_O 2014-11-14 04:13
Straipsniai apie tai, kuo galime didžiuotis, kad ir propagandiniai, yra gerai. Viskas Lietuvoje šūdas, nieko kito neišgirsi, o čia bent koks pozityvas. Visos šalys didžiuojasi savo karinėmis pajėgomis, tad ir mes neturėtume but kitokie. Įdomu ar Putkos šūdogandos aparatas nesugalvos kokios nors pseudoteorijos, kad kariams Ukrainoje padeda Aitvarai?
krislas 2014-11-14 08:45
Nieko keisto, lietuviai visada buvo geri kariai - geriau už vokiečius žydus šaudė, geriau už čiurkas gazikus plovė. Dabar geriau už negrus galvas po kulkom kiša. Svarbiausia, kad kaulą laiku numestų.
uodas 2014-11-14 09:15
nekarta eidamas pro šalį savo namo kieme, girdėjau, kaip vietiniai alkoholikai prie vyniuko buteliuko aiškino vienas kitam, kad jei Rusija užpultu, Aitvarai mus išgelbėtu. mes suprantame, kad gelbėti turetu netik aitvarai, bet liaudžiai savų didvyrių reikia, ir jie juos turi. ir tai džiugu. o tas Jūsų verkšlenimas dėl saugos, kad jie be šalmo, labai primena verkšlenimą forumuose, kur koneveikimi greičio viršytojai keliuose, visai nekreipiant dėmesio į tai, kad avarines situacijas lygiai tiek pat sudaro ir per lėtai važiuojantys.. beje "No English" šiuo atveju išsiversu iš anglų kalbos, kaip "atsiknisk, už storos sienos pasislėpęs saldofone, geriau darkarta pasiskaityk statutą, kol aš kariausiu"
Rukis 2014-11-14 11:56
? Ir puiku, daugiau tokių straipsnių motyvuojančių eiti į karinę tarnybą. Išvis manau bent į savanorių pajėgas turėtų priimti nuo 16 metų. Dabar pažiūrėkit kas darosi mokyklose su tais kuriems mokslai nelimpa. Augantys nusikaltėliai. Visokie gezai, forsai, skinheadiai ir šiaip "Bachūrai"... Karinė disciplina juos paverstų normaliais visuomenės nariais, nes tėvų disciplinos matyt niekad taip ir nesulaukė.
O_O 2014-11-14 12:00
Tikrai tuo tiki? Tokių, kuriems kareiviškas diktatas eitų į naudą būtų gal kokia pusė. Kiti, nenaudėliai, nepasikeistų, tik taptų disciplinuotais dalbojobais ir nusikaltėliais.
punktyras 2014-11-14 12:18
O pusė pasikeitusių – mažai ir neverta nė pradėti?
O_O 2014-11-14 12:20
O jei būčiau pasakęs 'nė vienas' ?
SaMaras 2014-11-14 12:24
kažin ar savanoriai norėtų kad šalia sukiotųsi koks nesubrendęs jaunuolis su užtaistu automatu ar su kovine granata...
Rukis 2014-11-14 13:25
Nei gratanas duoda, nei užtaisytus automatus (nebent per pratybas, kuriose sukiojasi ne vienas ir ne du istruktoriai ir vadai)
Rukis 2014-11-14 13:26
Tada būtum melagis