Vietoje elektronų fotonus naudojantys kompiuteriai pasirodys per 10 metų

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Giedriax 2014-11-15 09:14
Na gal ir puikus išradimas būtų, bet kodėl straipsnyje nepaminėta tai, ką žmonės gali ir pamiršti - šviesos greitis medžiagose yra gerokai mažesnis nei vakuume Kitas reikalas: nesidomėjau tuo, bet teko girdėti, kad šiuolaikinių kompiuterių sparta labai priklauso nuo atstumo tarp procesoriaus ir RAM (nes informacija keliauja mažesniu nei šviesos vakuume greičiu), dėl to yra labai sunku spartinti procesorius, ir yra lengviau tiesiog padidinti branduolių skaičių
Pauliusgl 2014-11-15 12:52
Kad man rodos šviesos greičio pokyčiai medžiagose elektrai negalioja, nes ji truputį kitaip sklinda. Elektronai šviesos greičiu patys nekeliauja nuo vieno laido galo iki kito, tačiau įvyksta jų postūmis per visą laidą bangos principu, kuris vyksta šviesos greičiu. O šiaip labai sveikintinis proveržis. Nes dabar realiai optiniai interneto tinklai turi labai didelį potencialą, kurio vien dėl per lėtų kompų/maršrutizatorių neina išnaudot.
stdio 2014-11-15 18:11
Apie kompiuterius stabdancius kumunikacija tai tikras bull shit. Ir nuo kada optinis internetas naudoja optinius marsratizatorius?
Pauliusgl 2014-11-16 01:57
Būtent, kad nenaudoja. Maršrutizatoriuose optinis signalas keičiamas elektriniu, tada apdorojamas ir vėl keičiamas į optinį. Ir kad stabdo, tai ne bullshit, nes pagal dabartines galimybes, viena optine gija galima perduot terabitinį srautą, bet čia kalba eina ne apie tai, kas pas žmones iš teo ateina, o apie magistralinius tinklus. Paprastų vartotojų kompai gigabitinio srauto nepaveža, ką jau kalbėt apie terabitinį.