JAV karinis laivas jau naudoja lazerinį ginklą (Video)

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

T 2014-11-20 14:57
Bet ir kainavo, per 7 metus 40 mlrd. JAV dol. Manau čia visų karinių lazerių tyrimų kaina.
DJ_LFS 2014-11-21 00:21
Nesvarbu kiek kainavo, svarbu, kad gerai ir greitai skandintų kremliaus skardines
Salubri 2014-11-21 08:59
O jei kitam laive imontuotas veidrodis? realiai cia pinigu svaistymas pasipuikuot nes visas mechanizmas yra labai brangus ir vartojantis daug energijos. Kiek kainuotu resursu ir laiko pakeisti pazeista ar sunaikinta lazeri? Paprasta laivyno patranka daug geriau.
HiTech 2014-11-21 09:17
O kiek kainuotų pakeist pažeistą ar sunaikintą automatą? Paprastas kardas daug geriau. Vadovaujantis tokia logika ir į viduramžius galima sugrįžt.
kionig 2014-11-21 10:01
Na taip, kai JAV išleidžia ~600 mlrd. $ kasmet kariniam biudžetui, tai tie keli ar keliolika milijardų yra lašas jūroje. Daug energijos, bet užtat ta energija efektyviai išnaudojama. Kaip jau ir minėjo vaizdo siužete, paleisti "Tomahawk" kainuoja 1 mln. $, o šaudyti iš lazerio savikaina nesiekia net vieno dolerio. Tie, kas projektavo tą dalyką, manau apgalvojo visus reikiamus aspektus tiek gedimo, tiek kitus dalykus, kad lazeris veiktų nepertraukiamai. Be to, niekas neatsisako ir paprastų patrankų tik tiek, kad jos bus kur kas rečiau naudojamos ir taip bus sutaupyta krūva pinigų. Žodžiu, ten dėdės nėra tokie kvaili ir suvaikėję kaip pats galvoji, kad esi gudresnis už juos.
immortallt 2014-11-21 11:11
Sekmes numusant bepilocius be lazerio. Taip pat jis skirtas valtims ir pan skandinti, kurie realiai kelia gresme, bet priesui kainuoja simtais kartu pigiau, nei JAV sunaikinti. 40mlrd tai islaidos i tyrimus per ilga laika, ivairiom sritim. Tame tarpe ir lazeriui, kuris lektuve sumontuotas. Galu gale is to ateis ir technologijos civiliams, is kur ateis ir dar pajamu. Lazeriui kas gerai, kad nereikia amunicijos, ji negali sprotgti, gali itin tiksliai taikytis ir suvis lekia sviesos greiciu. Yra dar problemu, bet viskas pasiekiama.