Kelionė vienu iš pavojingiausiu pasaulio keliu: įspūdžių ir adrenalino dozė garantuota (Video)  (0)

Vaizdo medžiagoje, kuri „Youtube“ svetainėje buvo peržiūrėta daugiau nei aštuonis milijonus kartų, parodo, kokiomis pavojingomis sąlygomis važiuoja vairuotojai vaizdingu, bet apgaulingu Atlanto vandenyno keliu.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Vakarinėje Norvegijos pakrantėje esančia aštuonių kilometrų ilgio atkarpa važiuojant geru oru, galima grožėtis kvapą gniaužiančiais vaizdais. Tačiau orams subjurus, automobilius čaižo galingi vėjo gūsiai ir didžiulės ledinio vandens bangos, kurios persirita net per užtvaras ar uolėtą krantą.

Beveik keturių minučių trukmės vaizdo medžiagoje iš vairuotojo perspektyvos užfiksuota bauginanti kelionė, viršuje siaučiant audrai, o apačioje sūkuriuojant bangoms.

Viena populiariausių vietų šiame kelyje – įspūdingasis Storseisundeto tiltas, kurį vietiniai dėl neįprastos formos vadina „girtu tiltu“. Šis tiltas figūruoja turistinėse reklamose ir kasmet jo apžiūrėti ir pravažiuoti vienu įspūdingiausių atostogų maršrutų atvažiuoja tūkstančiai turistų.

260 m ilgio tiltas iškilęs virš Norvegijos jūros, ir juo važiuojant vairuotojui susidaro įspūdis, kad „tiltas į niekur“ įkrenta į jūrą, bet tai tik optinė apgaulė, nulemta neįprastos tilto formos.

Atlanto vandenyno kelyje daug linksmų vingių ir posūkių, tačiau jis visiškai neapsaugotas nuo Šiaurės Atlanto vandenyno, tad vairuotojams lieka tikėtis, kad stichijos bus maloningos.

Atlanto vandenyno kelias, kuriam jau 25 m., vingiuoja salynu ir jungia žemyninę Norvegiją su Averojaus sala. Šis kelias yra vienas iš oficialių šalies turistinių maršrutų. Turizmo biuro duomenimis, kelias buvo tiesiamas 6 metus, darbininkai kentė baisias regionui būdingas oro sąlygas, jų darbus nutraukė 12 viesulų.

Šiuo maršrutu keliaujantys turistai raginami sustoti keliose lankytinose vietose, įskaitant Kvernes Stave bažnyčią, Bremsnes olą ir populiarias žvejybos vietas, nors pats kelias ir jo uolėta pakrantė užsitarnavo pavojingo maršruto reputaciją.

2013 m. vandenyne pražuvo iš Izraelio atvykęs turistas, kuris gėrėdamasis vaizdu įkrito į jūrą.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: delfi.lt
(42)
(2)
(40)

Komentarai (0)