„Mistral“ atvejis: kas nutinka, pažeidus karinės technikos ir ginklų tiekimo sutartis

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

RamasX 2014-11-27 14:04
Kuo susijęs mūsų SGD terminalas (nuotraukoje) su Mistral? Mistral'as atrodo taip:
Arns 2014-11-27 14:24
Nereik per daug jaudintis, prancūzai arba parduos "Mistral", arba kaip kompensacija atiduos brėžinius, nes dalis šių dviejų laivų statyti Rusijoje, ir bent pagal pirmuosius straipsnius http://www.geopolitika.lt/?artc=4471 , šiedu turėjo būti pradėti Rusijoje ir pabaigti Prancūzijoje, dar du, jau pilnai Rusijos gamykla pasistatyti.
lucy 2014-11-27 14:41
Kažkada balsavau už blondinę, nuoširdžiai gailiuosi, atrodo, kad jai paauglystė dabar ar kažkas tokio. Tokie pasisakymai niekaip nesukuria rimto žmogaus įvaizdžio. Nors realiai manau jog visokie rinkimai aplamai yra sukurta iliuzija įtikinti žmogų, jog bent kažkas nuo jo priklauso.
vanduo4 2014-11-27 15:05
Jeiegu Rusai negaus laivu, juos sunaikins.
Nukainotas 2014-11-27 15:20
Atsiprašau, bet blondinė, šioje situacijoje, esi tu.
immortallt 2014-11-27 16:07
Fakto pasakymas kažkuo blogai?! Kad pautus turi viena iš nedaugelio politikų, ir panašu vyrų tarpe irgi didžiausius turi, tai jau labai baisu.
1hitkillhack 2014-11-27 16:19
kaip suprasti tavo pasakymą? turiu kelis variantus... 1. Laivus sunaikins rusai. 2. Laivus sunaikins prancūzai. 3. Prancūzai sunaikins rusus, nes jie neturi "mistral" laivo ir jiems nepasipriešins. 4. Rusai sunaikins prancūzus nes jie nepardavė laivo. Tai kuris teiginys teisingas? Nors nei vienas neatrodo logiškas...
O_O 2014-11-27 17:37
Ne visi turi drąsos garsiai sakyti tai, apie ką kiti galvoja. Ir nevisi sugeba tą suvokti.
DJ_LFS 2014-11-27 17:45
Būtų keista, jei laivai būtų parduoti teroristinei valstybei valdomai kremliaus chuntos.
Arns 2014-11-27 17:48
nešantys atsakomybę niekados nešnekės kas ant liežuvio tąkart užėjo. Petrui prie šiukšliadėžių galima ir keiksmažodžiais paaiškinti savo gilias mintis, oficialią valstybės politiką vykdantys, ar verslininkai, niekados nekalbės taip, kad užkirstu galimybę dialogui ateityje. Būtent todėl joks "vakarietis" nesisvaido tokiais žodžiais, po kurių ateityje, gautu vilko bilietą į bet kokią veiklą. Be atsiprašymo labai realu, kad vos baigusi kadenciją Grybauskaitė, bus persona non grata bet kokiuose, net menkiausiuose, kontaktuose su Rusija.
kiesza 2014-11-27 17:58
Jin lygiai taip pat nesuvokia kas ir kodėl dedasi toje Ukrainoje kaip ir likę eiliniai žmonės pasaulyje, tad neprotinga perskaičius 15min.lt neva rusai teroristai iškart tą pakartoti į eterį. Ir tokio rango žmogus turėjo numatyti, kad rūsų plūdimas neatneš nieko gero, o tik didelius nuostolius verslui.. Geriau savo iškalbą panaudotų ne prieš vėjo malūną, o derintis geresnes sąlygas ES
bahuriux 2014-11-27 18:01
A, aj, aj, kaip ji verks, raudos ir gailesis visa likusi gyvenima, kad negales nuvaziuoti i rusija ir ten vykdyti kazkokios veiklos. Yra toks posakis ''Uz teisybe visi pyksta''. Tai ka nepatiko kremlinams teisybe?
Arns 2014-11-27 18:08
Na įsivaizduok, pabando užimti ES kokį svarbesnį postą, tam postui kartais teks dirbti ir su Rusija. Rusija nė nesės, kol bus ar bent parašu dalyvaus toks žmogus. Pliusas? Arba va buvęs NATO vadovas Rassmusenas, po kadencijos baigimo išėjo į privačią firmą, kuri užsiima lobizmu. Ar jis būtu turėjęs galimybę gauti darbą, jei bet kokių derybų metu pasisuktu klausimas ties Rusija? Ne. Va todėl joks rimtas žmogus savo karjeros neaukos, savo valstybės/organizacijos nestums į nepatogią situaciją. Bet aišku patvoriniai populistai labai vertina šnekančius bet ką
bahuriux 2014-11-27 19:09
Kiek tu postu tokiu yra, ES kad reiketu bendrauti su rusija? Supranti, kaip rusija siunte mus ant triju raidziu del duju kainos ir panasiu dalyku, visada vadino fasistais ir kaltino CCCP isardymu, taip dabar musu prezidente, taip pat atsake ir viskas tiek ziniu, ''kaip miske sauksi taip atsilieps''.
Arns 2014-11-27 20:09
Suplakei visą girdėtą budulišką folklorą į vieną vietą ir... Na jei tu šituo tikėsi, tai galėsi ir stebėtis, kodėl tavo labai mėgstamos prognozės, nuolat nukeliamos į vis vėlesnę datą
lucy 2014-11-27 20:16
Esmė yra tame, kad daug Lietuvos įmonių vykdo veiklą daugiau ar mažiau susijusią su Rusija pvz transportas ar pan. Net jei tu nesi susijęs tiesiogiai, bet tame sektoriuje yra tokių įmonių tave tai paveiks neigiamai, nes tada toje vietoje žymiai išaugtų konkurencija kitos įmonės tiesiog iš karto bankrutuotų jei pvz Rusija uždraustų Lietuvos verslo veiklą joje ir panašiai. Tokie pasisakymai kaip "susiraskit naujų rinkų" yra apgailėtini paprastai šnekant "jūs mums nerūpite". Protinga valdžia būtų elgusis taip kaip ir likusios EU šalys ar net švelniau, bet mes kaip kokie asilai šokam veliamės po ratais, visiškai ignoruojamas faktas, jog Rusija vis dėl to yra mūsų kaimynė tai kam taip skeryčiotis ir gadinti ir taip blogus santykius aš niekaip nesuprantu gi nėra taip jei pasiskeryčiosim kažkas mums nuo to geriau bus, priešingai.
Shinigami 2014-11-27 20:35
Prezidentė žino, kad putino užpakalio laižimas ir dar per patį centrą naudos neduos. Nes iš ten nieko gero ne išeina. Todėl geriau sakyti karčia tiesą, nei laižyti...Prezidentė žino, kad putino užpakalio laižimas ir dar per patį centrą naudos neduos. Nes iš ten nieko gero ne išeina. Todėl geriau sakyti karčia tiesą, nei laižyti...
bahuriux 2014-11-27 20:45
nebara jau ka gadinti tie santykiai niekada nebuvo geri ir vargiai galetu pagereti net jei antsiklauptum ant keliu ir paprasytum, kad duotu paciulpti (cia aisku ne asmeniskai turejau galvoj). Lietuva juodam sarase paskutinius kelis simtus metu. Va kai tokie kaip putleris, zirinovskis ir kiti panasaus plauko banditeliai nereks, kad reikia atkurti CCCP v2, va tada ir bus galima pakalbeti apie politiniu santykiu atsilima. Su tokio patikimumo verslo partneriais kaip rusai, tai nu ir nafik, tokius partnerius, kaip su jais gali daryti versla? O tie kas daro versla su rusija, tegu prisiima ir galima rizika, nes troksta greito pelno. Aisku rusija didele vartotoju rinka, praktiskai neuzkemsama, bet uz tai reikia apsidarusti = diversifikuoti savo veikla, o ne pasikliauti vien tik labai ''patikimais'' rytu partneriais.
Arns 2014-11-27 20:52
Shinigami, kodėl to nesako kitų valstybių vadovai, ypač ne kaimynių? Putino nepaveiks, ypač Grybauskaitės kalbos, tačiau visa Lietuva sutepta, ir ateityje dar ilgai bus atsimenama kas pasakyta ir kaip valstybės vadovai reagavo. Tiek politiniu tiek pilietiniu lygiu. Kiti ne žodžiais, o darbais sprendę kilusius nesutarimus iškart "be dėmės", o mes galėsim, kaip baxuriuks, verkti kuo mus laiko. Na jei rusams buvo iki tol pasakojama, kad latviai ir estai švenčia SS legionierių dieną, bet kažkodėl ir mūsiškių užsigaudavo dėl teisingo pasakymo apie fašizmo garbinimą, lietuvius kaip aktyvius antirusus sakant, teks pripažinti jog tiesa. Ir jei dėl to kai kas svarstys ar Lietuva, Lietuvos verslas ir pan verti prasidėti, tai pasyvus nuostolis. Kaip kad dabar sakymas jog nevežkime krovinių į Rusiją, na nevešim mes, veš kažkas kitas, už kelių taisymą mokėsim mes, pelną žersis svetimos valstybės... Tad protingesnis tylintis (tiksliau raminantis) estas, ar ant žirgo jojanti mūsų prezidentė? Vienas bent jau stengiasi sušvelninti jo valstybei žeriamą kritiką, o kitas tik stengiasi kuo daugiau nemalonės prisišaukti... Krizė nesitęs amžinai.
Arthuras 2014-11-27 21:19
Arnai Arnai... Kaip valstybė gali būti už tiesos sakymą? Niekaip. Kita vertus, kitas tavo pastebėjimas yra geras - nuo to niekas nesikeičia. Ar mes sakysim tą tiesą, ar ne - nuo to blogiau tik mums, o geriau - niekam. O Rusijoj amžina krizė. Amžinas klimaksas. Nesivaldanti valstybė.