Šešiolikmečio verslininko patarimas bendraamžiams: programuokite! (Video)

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

sielinas 2014-12-06 10:35
Tikras šaunuolis
pastuh 2014-12-06 12:29
Perejau CEEBOT ir COLOBOT zaidimus. Dziaugiuosi uz save.
technologas 2014-12-06 12:47
Jei visi pradės programuoti, tai kas šiukšles išneš? Kas dirbs parduotuvėse? Visos profesijos reikalingos, programuotojai iš tikro viena mažiausiai reikalingų, Žmonės tūkstantmečiais gyveno be programuotojų. Ūkininkas, daktaras - žymiai reikalingesnės. Mažiau programuotojų - mažiau kompiuterių namuose, žmonės ne tupėtų prie žaidimų, o daugiau judėtų, būtų sveikesni. Programavimo žala
immortallt 2014-12-06 13:11
Jo, programuotojai labai mažai reikalingi. Nežinau, idiotu patapai ar šiaip neišsimiegojai? Bet kuri veikla, ką tu veiki per dieną greičiausiai susijusi su programavimu. Naudojai elektrą? Žinoma kompas programavimo viršūnė, su internetu. Vireisi grikius? Greičiausiai ne tik elektrai programavimo reikėjo, bet ir logistinei grandinei, trąšų, pesticidų gamyboje, gal net jų purškime/barstyme ir t.t. ir t.t.
sielinas 2014-12-06 13:54
Na aš ramus žinau, kas šiukšles išneš
Bobinux 2014-12-06 13:57
Užsiregistravo: 2010-04-20 Pranešimai: 899 Miestas: Dar širdyje ne sutema Pamaciau miesta, dingo net noras pasigincyti... D
enjoy.slurm 2014-12-06 14:58
As isvis sakyciau, nutraukti programas ruosimui visokiu vidutinybiu tokiu kaip begalybe vadybininku, teiseju, filologu ir visokiu kitokiu edukologu, skatinti IT sriti, kol dar kaimynines valstybes snaudzia. Rezultatas butu baltijos Silicio slenis Lietuvoje. Nes dabar paruosiamu IT specialistu kiekis dar nebaige mokslu - isgraibstomas. O ju paklausa tik dides.
Rukis 2014-12-06 15:01
Bet kokio Petriuko prie programavimo nepasodinsi. Kiek jau gimė gabių vaikų tiksliesiems mokslams, tiek gimė. Nebent pradėsim reguliuot kokie žmonės turi gimt.
enjoy.slurm 2014-12-06 15:30
Yra daug tiksliuju mokslu zmoniu, kurie del tevu ar kieno nors kito itakos pasirenka ne tai, kas paklausiausia. Pati valstybe turetu prisideti, apsviesti zmones, kas reikalinga siandienai, o ne tarkim kas buvo paklausu pries 10 metu. Aisku, su inovacijomis koja kojon zengti sunku.
w00xer 2014-12-06 15:45
Mociute, cia tu?
immortallt 2014-12-06 15:59
Truputį prasiplėsiu. Vokietijoje ligoninėse pagrindinėse praktiškai neliko sanitarų - juos pakeitė robotai. Išdezinfekuoja visą operacinę ar palatą, greičiau, kokybiškiau ir pigiau, nei žmonės. Kiek ilgai truks, kol robotai sugebės ne tik dulkes nusiurbti nuo grindų, kur nėra primėtyta daiktų, bet ir surinkti išmėtytus daiktus, sudėlioti į vietas ir palaikyti tvarką nuolat. Labai ilgu laikotarpiu praktiškai nebereikės juodadarbių (sumažės jų poreikis keliasdešimt kartų).
Simplicity 2014-12-06 16:00
technologas 2014-12-06 16:13
Ne, čia ne aš Oops Vienok - be kompiuterinių žaidimų išgyventi įmanoma. Be ūkininkų, vairuotojų, maisto pramonės darbuotojų, etc.. - nelabai, arba bent gyvenimas bus ne toks įdomus alkanam programuojant. Ar kas nors tvirtins priešingai?
enjoy.slurm 2014-12-06 17:29
Imanoma isgyventi be ukininku- jau dabar bandomos sistemos, kurios pacios paseja, priziuri, nupjauna. Ukininku gales vadintis inzinerius arba programeris, zaidziantis su tokio roboto nustatymais. maisto pramones darbuotojai- zodziu tie kur prie linijos dirba- roboto ranka juos lengvai pakeicia ir greitai minko tesla duonai. Vairuotojai- kam jie isvis reikalingi bus kai autonomines transporto priemones vazines? Aisku, gal musu kartos viso sito ir neisvys, taciau taip bus Siaip nieko nera amzino, programeris irgi ne isimtis. Tereikia sukurti super AI kuris rasytu norima koda. Tai irgi bus. Bet kol kas 16metis teisus
immortallt 2014-12-06 18:22
technologai, gal kokiam murmonu miestelyje gyveni ir rasai is 1980's kompiuterio? Jau dabar uzuomazgos daugumos sistemu pusiau automatizavimo yra. Bet koks darbuotojas, kuri amato gali per kelias valandas, o kartais ir minutes ismokyti yra niekingos vertes ir jis bus automatizuotas anksciau ar veliau. Simplicity, todel ir nesiulau riboti stojimo vietu. Tik valstybini finansavima. Kad jei labai nori, tai kisk savo pinigus, o ne visuomenes svaistyk. Jei mokaisi t1, kame esi geras - atsipirks. Jei stoji del durnos galvos - valstybe neturi uz tai moket.
Shinigami 2014-12-06 18:51
Visiškai pritariu šitam. Negalima riboti pasirinkimo teis. Jei žmogus nori gali ir artoju dirbti (arti žemę su plūgų ir be arklio). Bet valstybė ant tokio amato žmogaus neturėtu leisti savo pinigų. Valstybė turėtu nemokamas vietas skirti pagal tai kokių specialybių reikia labiausiai ir reiks ateityje. Visi kiti gali mokytis iš savo kišenės, jei labai nori. Pagal šiuolaikines tendencijas labiausiai yra reikalingi programuotojai ar kiti specialistai kuriu darbas susijęs su kompiuteriais. Nes viskas dabar yra automatizuojama ir robotizuojama. Todėl valstybė turėtu į juos ir koncentruoti savo pinigus.
Kadras 2014-12-06 20:13
Geriausi pwz: Amazon sandeliai, jau idiekta i 10 sandeliu https://www.youtube.com/watch?v=UtBa9yVZBJM Hamburgo uostas, konteineriu terminalas https://www.youtube.com/watch?v=dnlRw7ytyIc praktiskai visiskai automatizuotas 3d spausdintuvai, kur namus jau stato. Zmones juda nezmonisku greiciu i prieki, bet tik klausimas, kur reikes deti visus likusius be darbo zmones..
Tatsuo 2014-12-06 20:41
Tai kad kaip tik dabar programuotojų labiausiai trūksta. Technologijų tiek daug vystoma dabar, kad trūksta žmogiškųjų išteklių judėti į priekį. Ir jų reikės tik daugiau, o ne mažiau. Todėl kuo daugiau programuotojų bus, tik geriau.
Shinigami 2014-12-06 23:11
Darbo vietos nemažėja, tiesiog darbai keičiasi. Reikia mažiau kasininkių ir valytojų, bet reikia daugiau programuotojų ir robotų kūrėjų. Reikia daugiau mokslininkų (dirbančių versle ir kuriančių naujoves). Todėl klausimas ne kur dėti be darbo likusius žmones, o kaip juos priversti persikvalifikuoti į aukštesnės kvalifikacijos darbą.
Simplicity 2014-12-07 00:18
Gerai yra pasakyta, kad žmonės nepasimokę iš istorijos klaidų, yra linkę jas kartoti. Abu (Shinigami, immortallt) kalbat kaip Tarybų Sąjungos CK veikėjai. Pirma yra pasakoma, kad reikia gerbti žmogaus teisę rinktis studijas, o po to prasideda kalbos apie netinkamųjų perauklėjimą (perkvalifikavimą) į reikalingus. Utopistai, pamirštat, kad visose bendruomenėse yra dalis žmonių, kuri yra nelabai gabi ir yra tikusi tik vagonams krauti (manual labour). Tokius, netinkančius į programuotojus ir inžinierius, utilizuotumėt po pirmo IQ testo vaikui suėjus 3 metams, ar tik pradinėse klasėse? Menininkus ir humanitarus irgi visus į kompostą leistumėt, ar būtų kažkokios kvotos, kiek jų gyvų palikt? O gal, kaip kokioj Šiaurės Korėjoj, atimtumėt vaikus iš tėvų ir laužytumėt, kol tie taps „tinkamais“ arba neatlaikę nusižudys?