Po teisėsaugos smūgio piratų flagmanas „The Pirate Bay“ – leisgyvis  (10)

Švedijos policija antradienį atliko reidus, kurių metu buvo konfiskuoti serveriai, kompiuteriai bei kita įranga. Tuo metu nustojo veikti didžiausia pasaulyje failų dalinimosi svetainė „The Pirate Bay“ bei dar keletas panašaus pobūdžio svetainių. Tiesa, internete liko atsarginės svetainės kopijos, tačiau jos veikia nestabiliai.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pareigūnai patvirtina, kad buvo įvykdyta operacija, kurios tikslas – apsaugoti intelektinę nuosavybę virtualioje erdvėje, skelbia Torrentfreak.com.

„Buvo įvykdytas reidas serverių patalpoje Stokholme. Tai yra susiję su autorių teisių pažeidimais“, – pranešime cituojamas Paulas Pintéris, Švedijos policijos intelektinės nuosavybės apsaugos koordinatorius.

Teisėsauga užsimena, kad reidas buvo atliktas Nakoje, duomenų centre, kuris įrengtas kalne.

„Įvykio vietoje dirbo policijos pareigūnai ir skaitmeninės teisėsaugos ekspertai. Reidas vyko ryte ir tęsėsi iki popietės. Buvo konfiskuoti keli serveriai ir kompiuteriai, tačiau negaliu pasakyti, kiek tiksliai“, – sakė prokuroras Fredrikas Ingbladas.

Jis negalėjo atskleisti, ar operacijos metu buvo sulaikyti žmonės. Neoficialiais duomenimis, policija sulaikė mažiausiai vieną asmenį.

Nors akivaizdu, kad pareigūnai buvo nusitaikę į „The Pirate Bay“, po jų reido nustojo veikti ir dar kelios „torrent“ svetainės, pvz., EZTV, „Zoink“, „Torrage“, „Istole tracker“, „Bayimg“, „Suprbay“ ir „Pastebay“.

Po reido internete pasirodė pranešimų, esą „The Pirate Bay“ persikėlė į Kosta Rikos domeną. Iš tiesų tai yra tik vienas iš daugelio vadinamųjų „proxy“ serverių, kuriais svetainė gali būti pasiekta. Be to, nors tinklalapis užsikrovė, paieška neveikė – vartotojams buvo rodomas klaidos pranešimas.

Vis dėlto trečiadienio pavakarę paieška svetainėje jau veikė, o ir ji pati strigo mažiau.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Lrytas.lt
Lrytas.lt
(68)
(8)
(60)

Komentarai (10)