Baiminkitės dirbtinio kvailumo, o ne dirbtinio intelekto

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Shinigami 2014-12-20 15:32
Kaip pirštu į akį. Žmogaus asmenybe ir jo poelgius nusprendžia ne tik intelektas. Bet ir konkrečiu momentu žmogaus organizme esantys hormonai ar kitos medžiagos. Ir daug kitu dalykų kurie visiškai nesusiję su žmogaus žiniomis ir intelektu. Išlikimo jausmas užprogramuotas genetikoje, o ne prote. DI visas ką gali turėti tai intelektas ir loginis mastymas. Jei žmonės nebandys dirbtinai užprogramuoti kad DI norėtu išlikti bet kokiomis sąlygomis, tai nelabai įmanoma, kad jis sukiltu prieš žmogų. O kol sukursime tikrai pažangu DI ir kosminės kelionės gali tapti realybę. Tokiu atvejų bet kokios kovos dėl resursu taps nereikšmingos nes keliausime po kosmosą ir ten rinksime išteklius. Net ir DI tada nereiktu kovoti, o susikurti kosminį erdvėlaivį ir į kelionę. Visi kurie sako kad DI sunaikins žmoniją yra arba paranojikai arba tie nori kad DI sunaikintu žmonija, nes jie patys yra nusivylę žmoniją. Ir norėtu ją sunaikinti bet negali.
vanduo4 2014-12-20 20:52
Kas suprato tas tris problemas? 1. Kompiuteriai nesupranta, nes neturi emocinio elemento, t.y. jie mąsto grynosiomis sąvokomis (vienas žodis - viena reikšmė), o žmogus sugeba tą pačią mintį perteikti labai skirtingai; 2. Neturi sąmonės? Kas tai yra? Ar tik autorius nemaišo sąmonės su emocijomis, kurios ir lemia skirtingą aplinkos suvokimą? 3. neturi matematinio įžvalgumo, t.y. nesugeba mokytis? Manau čia vėlgi kalbama apie emocinę patirį, t.y. tai ką mes suprantame. P.s. Nejaugi intelektas negali gyvuoti be emocinės patirties, t.y. be kūno? Yra "genetinis" kodas, kuris vertina aplinką ir priima sprendimus. - Manau šie trys elementai yra tai, be ko negalėtų egzistuoti žmogus, bet ne grynasis protas. - Sunkiausia mašinai užduotis būtų išmokti pajausti aplinką, kad apsisaugoti nuo: korozijos, perkaitimo, šalčio ir pan. - Arba aš šio straipsnio nesupratau.
vanduo4 2014-12-20 20:57
- Intelektas - tai tavo minėtų harmonų, smegenų veiklos ir t.t. visuma; - Minėdamas intelektą tu kalbi apie protą. O DNR, t.y. programa kuri įtakoja žmonių intelektą. Ko reikia mašinai, tai sintetinės DNR.
vytra 2014-12-22 10:32
- Ar galima laikyti "protingu" mokinį, kuris tesugeba atkartoti mokytojo žinias? Čia būtų saugus tipinis šoiuolaikinis DI. Bet jei mokinys neturi jokių jausmų, jokių moralės ribų o yra fiziškai galingas ir neribotai išradingas? Akivaizdu jis nenuspėjamas ir gali padaryti visus fantastinių filmų siužetus realybėje! Čia būtų vienintelė išeitis: blogam DI sukurti priešingybę, gerą DI, kad jie viens kitą tramdytų.
mykolas 2014-12-22 18:01
Kad DI norėtų to paties ko nori žmogus, t.y. tapti galingu, sunaikinti, pavergti kitas rūšis, jis turi gebėti jausti tai, ką jaučia žmogus - t.y. malonumą ir skausmą. Nes šie pojūčiai šalia visų kitų ir gebėjimo mokytis, užtikrino žmogaus kaip rūšies išlikimą.
Justas116 2015-01-01 22:24
Deja, visi šitie argumentai sugriūna, kai kalbame apie Dirbtinių neuroninių tinklų (DNT) evoliuciją. Manau, beveik visi pradiniai gyvybės konstruktai, kad ir kokie primityvūs buvo, laikėsi ties vienintele taisyklė, t.y. išlikimas. Ir čia yra kaip ir pagrindinė egzistencijos sąlyga. Bet tam reikia dinamiškumo, kad konstruktas galėtų kisti. Problema su šiuolaikiniais DI yra tai, kad jie yra programuojami tiesiniu keliu - seka kodą, kuriuo buvo programuoti ir atlieka funkciją. Kad mašinos gebėtų bent pasiekti pusiaukelę link mūsų lygio, joms reikia išmokti evoliucionuoti, būti dinamiškoms. Tą ir suteikia DNT - dinamiškumą. Dėl to, šios DI sistemos geba rasti sprendinius, sukurdamos nenuspėjamus sprendimų būdus, DNT magistrales. Vienintelė problema dabar - tai naudojama neefektyvi architektūra, kuri yra nemenkas stabdis efektyviai DNT simuliacijai, taip pat ir silicio tranzistorių trūkumai ir limitai.
J.Jay 2015-01-07 18:07
Kažkaip prisiminiau pramonės perversmą, kai buvo sukurtos pirmosios masinės gamybos mašinos, žinot, žmonės irgi panikavo, manė, kad neteks darbo, o ir tie agregatai matyt to meto žmonėms atrodė neįprastai ir baugiai. Bet tai nieks dabar nenori grįžti į tuos laikus, kai nebuvo masinės gamybos, o vidutinė žmonių gyvenimo trukmė neviršijo 30 metų? Kartais žmonėms būdinga bijoti naujovių ir progreso. Kaip tik manau, kad dirbtiniam intelektui gali būti nebūdingos kai kurios neigiamos žmogiškosios savybės... Čia tik mano prielaida, aišku.
stasysgliaudys 2015-01-10 22:16
kionig 2015-01-11 12:32
, tai joks paauglys, tai spameris, kuris per 7 žinutes sugebėjo tą patį tekstą perkopijuoti į skirtingas temas. Na ne čia žmogus pataikė, kad jo neįvertino kitame tinklalapyje. Pagal jo nicką googlėje galima rasti iš kur atėjo.