Tokios antipiratinės kampanijos dar nematėte (N-18)  (27)

Paskaitę svetainės Torrentfreak.com išplatintus planuojamos antipiratinės kampanijos scenarijus, supratome, kad ten koncentruota juoko dozė kitą piratą gali ir užmušti. ĮSPĖJIMAS: čia pateiktas siužetas, kurio herojai yra visiems žinomi personažai-parodijos. Jie niekada negyveno realiame pasaulyje, tad niekada nedarė to, apie ką kalba. Tai juodasis humoras, o ne elgesio pamokėlė. Čia pašiepiama kvailystė, o ne skatinama prievarta.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kino filmo „Tedas 2“ filmavimo aikštelė. Ant sofos sėdi Markas Wahlbergas ir kalbasi su savo nepraustaburniu draugužiu – plušiniu meškiuku Tedu:

Markas: „Klausyk, o tu kada nors esi padaręs ką nors tokio, na, nelegalaus? Labai labai nelegalaus?“

Tedas: „Oi, patikėk, biče, taip. Daug pridirbau.“

Markas: „Ir ko?“

Tedas: „Na, ką čia prisiminti?.. Kartą sumokėjau dviem prostitutėms, kad jos muštųsi papais. Tai tinka?“

Markas: „Geras. O aš kartą prišikau į skrudintuvą restorane.“

Tedas: „O aš spyriau devynmečiui į kiaušius. Šiaip, be jokios priežasties. Ir ne tada, kai pats tuo metu buvau jaunesnis. Padariau tai antradienį.“

Markas: „Kartą trenkiau į veidą aklajam. Juk jis vis tiek nežinos, kas tai padarė.“

Tedas: „Aš į internetą be leidimo sudėjau tavo buvusios panos nuotraukas, kuriose ji nuoga.“

Markas: „Aš be jos leidimo jas padariau.“

Tedas: „Na, mes abu ir pridirbome dalykėlių.“

Bendras juokas aprimsta. Markas užduoda paskutinį klausimą.

Markas: „Jo, o tu, biče, kada nors nelegaliai atsisiuntei filmą?“

Nuotaika kambaryje pakinta. Tedą klausimas akivaizdžiai nuvilia.

Tedas: „Ką? Ne. Aš ne šiknius.“

Ekrane pasirodo užrašas: NEBŪK ŠIKNIUS.

Skubame nuraminti – tai nėra JAV kino industrijos mėginimas prisišaukti kompiuterius konfiskuoti pasišovusius Lietuvos policininkus ar Holivudo paramos akcija „Šėtono dainai“. Tiesiog tai vieno planuojamos antipiratinės kampanijos „Nebūk šiknius“ siužeto scenarijus.

Torrentfreak.com rašo, kad peržvelgus kampanijos, į kurią planuojama įtraukti daugybę žinomų kino žvaigždžių, scenarijus, ji atrodo visai nenuobodi, juokinga ir žmonėms turėtų patikti. Arba nepatikti – nelygu, kaip reagavote į perskaitytą scenarijų.

Kampanijos žinia lyg ir akivaizdi – kas siunčia nelegalų turinį, tas šiknius. Kampanija iškalbinga – turi patikti tipiškam piratui. Kaina gal ir ne tokia akivaizdi, tačiau įsivaizduoti ją galima – didžiausios žvaigždės, tikrų filmų aikštelės.

Ir tai tik vienas iš daugybės kovos su piratais projektų. Tiesa, kiti atrodo iš anksto tokie nuobodūs, kad nesivarginsime nė minėti – Torrentfreak.com straipsnis apie tai čia.

Bet išties, ar gali padėti humoras ir akcijos, jei nepadeda net policija? Kai prieš kelias savaites švedų policija nelygioje kovoje įveikė „The Pirate Bay“, pasaulis to beveik nepastebėjo. Pirmiausia todėl, kad trumpam dingus didžiausiai nelegalių failų dalijimosi svetainei piratavimas nesumažėjo nė per nago juodymą.

Tą akimirką, kai „The Pirate Bay“ tapo neprieinama, IP adresų skaičius sumažėjo 6 mln. Deja, kaip praneša tokius adresus sekanti kovos su piratavimu kompanija „Excipio“, jau gruodžio 8 d. viskas grįžo prie įprasto skaičiaus – 101,5 mln. vienu metu besisiunčiančių failus IP adresų pasaulyje. Tokio įvykio reikšmę labai gražiai įvardijo „Gizmodo“ žurnalistas Darrenas Orfas:

„Policijos žygis prieš „The Pirate Bay“ prilygsta mažo švedų berniuko bandymui pirštuku užkišti srovę užtvankoje, kuri sugriuvo prieš aštuonerius metus. Potvynis jau įvyko. Susitaikykite. Kad ir ką vyriausybės bandys išrasti, kokių antipiratinių kampanijų prisigalvos kino kompanijos ir leidėjai, tai nebeveiks. Tyrimai parodė, kad Olandijai 2012 m. uždraudus „The Pirate Bay“ failų siuntimas tik dar labiau išpopuliarėjo, tad draudimas 2014 m. panaikintas.“

Tačiau vyriausybės ir korporacijos visais laikais rasdavo kur išleisti milijardus taip, kad tai neduotų jokios naudos. Tad jei žvelgsime į kovą ne kaip į pergalės siekį, o kaip į gerai mokamų varžovų gyvenimo būdą, galime rasti ir juokingų dalykėlių.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Lrytas.lt
Lrytas.lt
Autoriai: Arnoldas Lukošius
(50)
(38)
(12)

Komentarai (27)