Vyras dvi dienas ieškojo adatos šieno kupetoje (Video)  (2)

Lietuviai turi priežodį: ieško lyg adatos šieno kupetoje. Taip norima apibūdinti beprasmį darbą. Bet menininkas iš JAV įrodė, kad adatą toje kupetoje rasti įmanoma.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Svenas Sachsalberis, 27 metų menininkas iš Niujorko, savo performanso metu Paryžiaus „Palais de Tokyo“ galerijoje ieškojo adatos šieno kupetoje. Kaip laikraščiui „The Independent“ papasakojo menininką pakvietę galerininkai, jam net nebuvo sumokėtas honoraras. Užteko apmokėti atvykimo iš Niujorko išlaidas.

Adatą šieno kupetoje paslėpė „Palais de Tokyo“ direktorius. Manyta, kad performansas užtruks dvi dienas, dirbant po 12 valandų per parą be pašalinių pagalbos, tačiau adata buvo rasta jau antrą dieną.

S.Sachsalberis gimė Pietų Tirolyje, Italijoje. Buvo slidininkas, bet vėliau tapo menininku. Jo performansai išsiskiria ekstravagancija ir užsispyrimu. Jis valgė nuodingas grybus, parą praleido patalpoje su karve, metalo pjūklu nupjovė didžiulį medį ir t.t. Paryžiuje jis pakartojo performansą, pristatytą vienoje Londono galerijoje 2012 metais.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: 15min.lt
(22)
(3)
(19)

Komentarai (2)