Vadovo iš Švedijos reakcija išgirdus, kiek Lietuvoje siekia minimali alga

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

vytra 2014-11-12 14:10
- Manau Lietuvoje geriausias kolektyvo modelis butu visu kolektyvo nariu akcinis dalyvavimas imoneje!
lucy 2014-11-12 14:35
Kas čia? Jau kelintas straipsnis iš serijos "kaip Lietuvoje šūdina gyvent" Taip Lietuvoje kuras brangus algos blogos, bet kaip Tadas sakė "mužikai kantrūs"
immortallt 2014-11-12 15:14
Tai jei algos tokios mažos jam atrodo, tai tegul sukuria Lietuvoje imperiją su 100,000 darbuotojų, tada supras, kodėl MMA gaunatys gauna tiek, kiek gauna.
vytra 2014-11-12 15:33
- Imperiju laikai praeje.. , o jei rimtai, tai pagrindine Lietuvos problema yra senos CCCP infrastrukturos suardymas, o naujos net neketinama kurti, priesingai, smulkus verslininkeliai visaip ardosi, nes mato savo gala!
immortallt 2014-11-12 16:09
senos SSRS infrastrukturos nebuvo. Tik iliuzija. Rusijoje jos dirba, nes subsidijuojama valstybės iš įvairių frontų.
vytautas50 2014-11-12 16:33
Simplicity 2014-11-12 17:18
Tu čia apie tą infrastruktūrą kalbi, kur statybininkai, šaltkalviai darbo dieną nuo butelio degtinės pradėdavo ir juo baigdavo? Apie tą auksinę tvarką, kur alkoholikai ėjo iš vienos darbo vietos į kitą niekaip neišsiblaivydami, nes „Tarybų Sąjungoj nebuvo bedarbių“? Tą „tvarką“, kai kiek ir ko gaminti sprendė ne rinka, o Maskvos CK, ir kurios dėka Tarybų Sąjungoje net tualetinis popierius buvo didžiausias deficitas? Ačiū, bet gal ir gerai, kad tokią „infrastruktūrą“ sugriovėm. Žinoma, lietuviškas minimalus atlyginimas yra juokingai mažas, bet per dešimt metų jis paaugo nuo 180 iki 1000 litų. (Kainos per tą laiką tikrai neišaugo 5 kartus.) Pagal oficialią statistiką, dirbančių už MMA yra apie 20%, tačiau realiai bent pusė tokių darbuotojų dar gauna voką į kišenę. Manau, tarp tų MMA gavėjų bus ir nemažai mažų UAB direktorių-vienintelių akcininkų, kurie ant popieriaus rodo MMA, bet pinigus iš savo įmonės išsigriebia kitais būdais. Va, ko gaila, tai gamyklų darbininkų. Tiems, nesvarbu Airijoj, Lietuvoj ar Norvegijoj, moka nustatytą tos šalies minimumą, nes reikia konkuruot su kinais arba kitais vietiniais gamintojais. Nori darbo be perspektyvų, bet visam gyvenimui— įsidarbink gamykloje prie staklių ar surinkimo linijos. Na, o vytautui belieka palinkėti tik pačiam užsiimti gamyba ir nukonkuruoti už ryžių saują dirbančius vietnamiečius, kinus ir tailandiečius. Galima, kad ir matrioškas iš medžio tekinti, nes tos Vilniuje prie Aušros vartų gerai eina. Arba nusipirkim kokią nors seną Intel ar AMD 0.09 mikrono technologija paremtų procesorių gamybos liniją ir apsimeskim, kad patys sau lietuviškus procesorius kuriam. Tarybiniais laikais viską kūrėm patys, bet parduotuvių lentynos buvo tuščios, o visi išsižioję laukdavo kol Čekoslovakiškų batų ar apelsinų iš Maroko užveš. Va, ten tai buvo laikai... p.s. Paspaudę ant žemiau esančios nuorodos pamatysit ką ir už kokius pinigus eksportuoja Lietuvos gamintojai. http://atlas.media.mit.edu/explore/tree ... show/2012/ (Ten pat galima pamatyti ir importo sudėtį, kurio trečdalį sudaro nafta ir jos produktai— http://atlas.media.mit.edu/explore/tree ... show/2012/.)
vytautas50 2014-11-12 18:25
haloo44 2014-11-12 19:32
vytautai mažiau nusišnekėk, net nebuvęs dabar gamybos įmonėse, o tauški niekus. Yra ta gamyba ir dar didesnė negu SSRS laikais, tik žmonių dirba ženkliai mažiau. Lietuva gamina ir automobilių tam tikras dalis ir kompiuterius, kurie yra surinkinėjami čia vietoje. Aišku komponentų dauguma gaminama ne Lietuvoje, nes gamintis procesorius ar kitus brangesnius komponentus būtų nelogiška. Ir čia nesiskaito reeksportas
aurimokas 2014-11-12 19:43
Įdomumo dėlei galima sužinoti kokius kompiuterius lietuviai gamina ir surinkinėja? Estar ir tunex nesiskaito, nes jie tikrai ne Lietuvoj gaminami ir surenkami.
haloo44 2014-11-12 20:15
aurimokas kompiuteris ne vien yra pc ar planšetė. Yra daug surinkinėjama: valdikliai, valdymo moduliai, adapteriai, įvairūs sensoriai, gps moduliai.
DariusDarius 2014-11-12 20:34
+
Arthuras 2014-11-12 20:50
Immortallt, vėl tu savo. Galbūt ir yra darbuotojų, kurie nieko nedaro - dėl to ir neuždirba. Jei asmuo dirba pilną darbo dieną, praktiškai nesvarbu ką - pagal dabartines LT paslaugų ir prekių kainas jis turi uždirbti daugiau nei tie vargani 850lt į rankas. Jei ne - verslas yra prastai valdomas ir jam reikia bankrutuoti. Taip, Vilniuje su darbais ir atlyginimais - normali situacija. Tačiau kituose miestuose, mažesniuose - yra tragedija. Kapitali tragedija. Ir ten žmonės normaliai dirbdami neuždirba normaliam pragyvenimui. Kodėl? Rinka iškreipta. Darbų pasiūla maža, o norinčių dirbti daug. Tad kam mokėt, jei gali nemokėt?..
donatasv 2014-11-12 21:17
Man juoka kelia komentarai kur sakoma... "ir vel straipsnis kuris parodo kaip blogai gyventi lietuvoje". Pats esu svedijoje. Bandziau gyventi lietuvoje... Gaudavau algos nuo 2000 iki 2500 litu per menesi... Jau ne minimumas. Zmona baigus veterinarojos akademija be pazinciu darbo normaliau apmokamo neranda. Kol vaiko nebuvo su mano alga issiversdavome. Atsiradus vaikui su tiek algos normaliai pragyventi pasidare neimanoma. Egzistuot gali bet... man to negana. Taip kad rasykit, rekit, neuzteks to siuskit laiskus valdininkam, kelkit riauses sturmuokit seima. Nes as noriu grizti i lietuva!!! Ir gyventi lietuvoje, dirbti lietuvoje. Prasides riauses del prasto gyvenimo mazu atlyginimu ta pacia minute sesiu i laiva ir plauksiu atgal kovot uz geresni rytoju lietuvoje. Kaip sakoma mes lietuviai muzikai kantrus... kiek galima kentet? Kiek galima tylet? Parodykim pasauliu kokia valdzia turimia... Dirbam uz ryziu pakeli? Nu gal ryziu pakeli su sviestu... bet nedaugiau... Taip kad rodykim, diskutuokim, netylekim nes jei tylesim... ryzius ir srebsim....
Kadras 2014-11-12 21:34
Nezinau kaip maximoj, bet norfoj kiek pasakojo, niekas minimumo negauna, i rankas gauna apie 1500litu ir plius nuolaidos prekem ir nemazai akcijiniu prekiu pirmi gali nusipirkti.
Creatium 2014-11-12 21:35
Jo, ateis gelbėtoja valdžia ir pakels visiems atlyginimus, o mokesčius sumažins. Jūs rimtai tikit tokiais dalykais? Ir čia ne pasitikėjimo valdžia klausimais.
immortallt 2014-11-12 21:42
Aurimokai, patarčiau pačiam mažiau svaigti. Kaip anas šneka nesąmones, taip ir aš tokiame pačiame braiže. Tie gaunantys realiai minimumą dažniausiai absoliučiai be jokių įgūdžių, ne pačio šviesiausio protelio ir dažnai su ne pačiais geriausiais įpročiais. Nelygink jų su IT specialistais. Mano įmonėje ofise irgi absoliučiai visi gauna gerokai daugiau nei vidutinę algą Vilniuje. Kaimuose ir negali būti kitaip kaip tragedija, kai juose gyvena daugiau nei 5-10% populiacijos. Kiek Vokietijoje kaimuose gyvena žmonių? Žmona baigusi veterinariją, o nori dirbti su gyvūnėliais kaip ir šimtai kitų mergaičių su rožinėm svajonėmis. Tegul dirba su gyvūliais ir gaus daugiau nei 3k į rankas. Įsigyk normalią profesiją, sukaupk patirtį ir gauk Lietuvoje 5k į rankas. Jei nori gyventi kaip prie tarybų sąjungos, varyk į Rusiją, ten pagal planą gyvenama. Bent jau pradėt suprasti 70% populiacijos galėtų, kokie sprendimai naudingi šaliai, o kokie tik partijų reitingams pasikelti ir trumpiausias kelias į Baltarusijos gyvenimo būdą. Arthuras, verslas moka tiek kiek leidžia rinka. Jei yra dar tūkstantis žmonių į darbo vietą už 850 litų, tai ir bus 850 litų, o jei nebūtų idiotiško socializmo, kuris su žmonėmis naudos neduoda ilgu laikotarpiu, tai būtų ir 700-750 litų, tada nebūtų laisvų žmonių. Arba galime padaryti minimumą 3,000 litų, tada yra du scenarijai: 1) 80% nedarbas 2) Infliacija viršijanti 300% Dar yra trečias būdas, atkuriam sovietų sąjunga, išbuožinam turinčius, praėdam ką turim per dešimtmetį būdami visi lygūs ir tada jau vėl būsime lygūs su baltarusiais. Lietuvoje problema, kad žmonės baigia bet ką, po to skundžiasi, kad baigė 9 aukštuosius ir niekam jų nereikia. O paklausti ką yra nuveikę vardina pažymius. Yra kita kategorija, kurie nieko nebaigę, aiškina kiek jiem priklauso gauti, bet paklausti ką moka, tai vienas iš privalumų bus, kad per pusvalandį litrą degtinės išgerti gali. Na dar būna tarpiniai, kurie neypatingai mokėsi, nelabai kas domina, dirbti rimčiau nenori, bet nori didelės algos.
donatasv 2014-11-12 21:44
Nuversi viena. Nuversi antra trecia kol prades galvot kad dirba tautai. Ir kaip padaryt kad butu geriau...
donatasv 2014-11-12 21:58
Nesek pasaku dirbt nenori... as dirbu ir pagal specelybe... svedijoje gaunu 10000 litu alga lietuvoje 2500... duok man 5000 lietuvoje as ten gyvensiu dirbsiu ir svetur neziuresiu... vilniuja gal ir gauna didesnes algas... mazesni miestai ka daro? Egzistuoja... Paziurek i istorija neismaneli... kas iviko lietuvoje? Visa versla kuri turejo valstybe subonkrotino ir pardave i privacias rankas pinigus isplove... Paziurek kas dedasi svedijoje? Ar valdzia bankrotina savo versla kad galetu atiduoti kazkam? Ne jie ji plecia kad uzdirbtu daugiau valstybiai kad sukurt daugiau darbo vietu...
ponulis 2014-11-12 22:10
jo daug, kas apie vilniu sneka, cia kita salis Lietuvos teritorijoje. Siauliuose is 50 pazystamu moteru/merginu, visos dirba uz 1000 ant popieriaus ir 850 i rankas .. nu dar iki 1200 i rankas patempia. Cia keli informatikai moksliukai, kurie vis sneka, nereikejo su draugais gerti, reikejo kalti , mokintis del savo ateities. va tie keli cia gauna po 4000 lt i rankas ir kelia cia sarsala, kokie visi neprotingi, kokie visi durnas specelybes baige. Tie patys nickai per panasias temas pastovei matau...