Skrendantį lėktuvą persekiojo „supermenas“? (Video)  (1)

Lėktuvo pilotas nustėro, pamatęs skrendantį žmogų primenantį objektą, lekiantį vos už 100 metrų nuo jo pilotuojamo keleivinio lėktuvo.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Lėktuvas tuo metu skrido virš Maklsfildo miesto šiaurės vakarų Anglijoje vieno kilometro aukštyje. Orlaivį valdęs pilotas negalėjo patikėti, kaip žmogus gali sklęsti oru be šuolių mėgėjų įprastos priemonės – parašiuto. Maža to, jo nerodė nė vienas radaras. Papildomo patikrinimo metu taip pat nebuvo aptikta jokių parasparnių valdytojų, parašiutininkų ar kitų oreivių pėdsakų. Tuo metu, kai keleivinis atostogų krypčių lėktuvas Airbus 320 rengėsi leidimuisi Mančesterio oro uoste, paslaptingasis skrajūnas atsirado tarsi iš niekur. Jį vietinė ir pasaulio žiniasklaida suskubo pavadinti „Maklsfildo supermenu“. Pasak specialistų greičiausiai tai buvo „wingsuit“ kostiumu vilkintis žmogus. Didžiosios Britanijos aviacijos incidentų taryba „The Airprox Board“, kuri į tai sureagavo, kaip į vos neįvykusią avariją teigė: „Pirmą kartą jie objektą pastebėjo už kelių šimtų metrų 11 valandos krypties padėtyje. Jis laikėsi kairėje orlaivio pusėje už maždaug 100-200 metrų“.

„Įgula objektą matė tik periodiškai ir visai nebuvo laiko imtis kokių nors atsargumo priemonių. Jie manė, kad tai asmuo skrendantis parašiutu, tačiau neprisimena matę kokį nors parašiutą primenantį kupolą ar medžiagos fragmentą“ – tęsia tarybos atstovas.

Oficiali incidento ataskaita pasirodė dar birželio mėnesio 13 dieną. Joje pripažįstama, kad tai buvo labai „netikėta“ ir visai „nelinksma" patirtis. Jokių patvirtintų įvykio aplinkybių aiškinimų sulaukta nebuvo.

Aviacijos ekspertas Chris Yates pridūrė: „skrydžio įgulos nariai negali būti tikri, jog tai nebuvo žmogaus formos balionas, tačiau labiausiai tikėtina, kad tai buvo sparnuotu kostiumu (ang. „wingsuit“) vilkintis ir nuo maršruto nuklydęs sportininkas“.

(19)
(16)
(3)

Komentarai (1)