Dronai – JAV ateities branduolinių atakų ginklas

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Ernestass 2015-01-14 15:40
Ginkluotės automatizacija tėra tik dar viena silpnybė per kurią bus galima kirsti karo metu. Bendrai, Tarybų sąjunga turėjo daug daugiau išprusimo kai kalba pasisukdavo apie didelio mąsto karinius konfliktus, ypač Europos frontą. Karo metu, visus tuos GPS ir kt. svarbius palydovus kaip višiukus išgaudys, nereikia netgi balistinių raketų, užtenka ir Mig'o, kad ginkluotę užneštų į aukštesnius atmosferos sluoksnius. Patikėti branduolinę ginkluotę dronams yra neatsakinga. Čia tokia pat nesąmonė kaip Britų svarstymas naudoji balistines raketas taktiniams smūgiams. Ypač kai tokie lėktuvai kaip B-2 spirit vis dar yra puikūs savo rolei šiuolaikiniame kare. Naujos kartos dronų aviacija nėra kažkuo pranašesnė šioje srityje, ji tiktais yra daug pigesnė negu tie ypač reiklūs tačiau labai didelių galimybių lėktuvai.
Niemand 2015-01-14 16:00
[quote="Ernestass"] Ginkluotės automatizacija tėra tik dar viena silpnybė per kurią bus galima kirsti karo metu. Bendrai, Tarybų sąjunga turėjo daug daugiau išprusimo kai kalba pasisukdavo apie didelio mąsto karinius konfliktus, ypač Europos frontą. Karo metu, visus tuos GPS ir kt. svarbius palydovus kaip višiukus išgaudys, nereikia netgi balistinių raketų, užtenka ir Mig'o, kad ginkluotę užneštų į aukštesnius atmosferos sluoksnius. Aha, aukštesni atmosferos sluoksniai 20k km. Rusija, ko gero, sugebėtų išgaudyti, bet tikrai ne su migais. O tu, egzperte, gal dar pasimokyk
SaMaras 2015-01-14 16:14
jo migas iš ciongo pakils į ~30km aukštį beliks tik ~19970km tai čia bet kuri oras oras tipo raketa pajėgs nuskinti nemanau kad nėra kažkokių analogų ar avarinių sistemų numatyta nes javų kariuomenė be gps tikrai pataptu akli kaip vienadieniai kačiukai...
Ernestass 2015-01-14 18:53
Turėjau omenyje sluoksnį nuo kurio jau yra laikomas kosmosas. Gal būt techniškai ir dar nėra išskrendama iš jos tačiau realiai skirtumas aiškus. Bet kokiu atveju, galėtum nusiraminti ir aiškiai pasidalinti savo mintimis. Žinoma jeigu tokių iš viso turi ir neišsidirbinėji čia.
Ernestass 2015-01-14 19:07
Ech, kai kurie čia turi būti lygesni už kitus antraip bus puolami dėl kiekvieno sakinio: ''MiG-31S: The designation is applied to a projected commercial variant for the launching of small satellites. It would carry the Fakel OKB Micron missile capable of delivering a 100 kg (220 lb) payload into a 200 km (124 mile) orbit. It could also launch the Aerospace Rally System rocket-powered suborbital glider for astronaut training, atmospheric research or space tourism.'' Iš: http://www.aircraftinformation.info/art_mig31.htm Žinoma, kad ne kiekvieną palydovą galima numušti tačiau jų orbitos jau prasideda nuo 100 mylių. T.y. LOW (low-earth orbit realiai prasideda nuo 160 km. ir ji yra popiularausia orbita palydovams). Dėl to, netgi Sovietmečiu pagaminti naikintuvai (interceptors) yra pajėgūs atlikti orbitinį smūgį jeigu misijos parametrai nėra sudėtingi. Technologijos čia linkme nebuvo vystomos ir dėl to manau, kad realūs atstumai gali išsitemti ir į visą LOW orbitą. Juk bet kokiu atveju, mes kalbame apie naikintuvus su 20+ tonų naudinguoju kroviniu.
Skeleton 2015-01-14 19:43
GPS palydovai skrieja apskritiminėmis orbitomis 20.2 tūkstančių kilometrų aukštyje. Geostacionarinės orbitos aukštis (kur sukasi ryšių palydovai ir kai kurie žvalgybos) yra 42 tūkst. kilometrų aukštyje. P.S. Low Earth Orbit yra trumpinama kaip LEO.
Ernestass 2015-01-14 19:56
Aha, nepastebėjau, kad blogai trumpinu. Taip tai neapsimetinėju, kad žinau viską tačiau ką sakau- žinau. Naikintuvų transportuojamos raketos gali pamušti žemai skrendančius palydovus, pavyzdžiui žvalgybos. Dėl aukščio ir bendrai svarbių objektų koncentracijos nelabai turiu daug žinių dėl to ir nežinau kiek tęsiasi orbitos ar kiek dar reikia įveikti atstumo norint pasiekti tolimiausius objektus. Įdomiausia yra tas, kad naikintuvas visai neprojektuotas tam tikslui yra pajėgus numušinėti orbitinius taikinius. Tai įrodo, kad kariuomenės turi žvalgytis ne tik grėsmių ateinančių iš balistinių raketų tačiau netgi ir iš naikintuvų. Sunkiausia užduotis raketos jau padaryta- pakilti virš pagrindinės atmosferos dalies kur žemės trauka ir oro pasipriešinimas didžiausiais. Po to, netgi 1 kg. sprogmuo šalia palydovo gali jį visiškai sunaikinti, nes aš stipriai abejoju ar tos skardinės yra projektuotos būti atsparios fizinei žalai. Ypač ne vienos skeveldros, o visos galvutės. Kažin ar mūsų technika įgys orbitinio smūgio galimybes. Vakarai kiek žinau visiškai nesuinteresuoti tokios technikos kūrimu. Lieka tiktais viltis dėti į Mig-41 projekto sėkmę ir Rusijos kariuomenės vadovų bei filosofų užgaidas.
Talkatif 2015-01-14 20:23
Aha, rusijos atamanų užgaidos labiausiai mums turėtų rūpėti. Ypač tada kai visi jų ginkluotės kūrėjai liko Ukrainoje.
Ernestass 2015-01-14 20:45
Nesvarbu kaip vertini Rusija, priešininko ginkluotė turėtų mums visiems būti aktualus klausimas. Ypač tiems, kurie tarnauja kariuomenėje arba dirba su ja.
Ernestass 2015-01-14 20:47
Radau realų prieš palydovinio naikintuvo planus. Deja, projektas buvo atšauktas tačiau realiai vos ne visa LEO būtų galima padengti su senu Mig-31D. Šis pasiekimas tiktais parodo kiek Sovietai buvo pasiekę karybos srityje, netgi ir būnant stipriai apriboti bendro techninio atsilikimo. http://russianforces.org/blog/2013/01/a ... _sys.shtml
demukazz 2015-01-14 20:49
O vat vakume, net ir su branduoliniais uztaisais dideles zalos nepadarysi, ten reikia itin tiksliu sviediniu, dar geriau tam tinka paprasciausias uv lazeris - "uztenka" (tai atlikti labai sudetinga) nukreipti lazerio spinduli palydovo sensorius ir jis... "aklas" o su kinetinio uztaiso ginklais prasmes kovoti kosmose nera, kadangi ten nera atmosferos (jokiu duju, daleliu ir pan) is kurios ir susiformuoja smugine banga nebent, sekmes atveju, sprogmens skeveldra tiesiogiai pataikytu i palydovo elektronika
Ernestass 2015-01-14 20:54
Prieš lėktuvines raketos nėra parengtos sprogimo principu, o tačiau skeveldrų. Kaip ir su lėktuvais, raketai nereikia į jį pataikyti, tiesa sakant, niekas ir neprojektuoja jų tam, bet jai reikia priskristi pakankamai arti taikinio tam, kad paleistos skeveldros padarytų tiek atsitiktinės žalos, kad lėktuvas nebegalėtų funkcionoti. Palydovus yra numušinėti daug paprasčiau. Jie negali užsimaskuoti, jie neturi elektroninės karybos priemonių tam, kad suklaidintu raketas, jie negali bandyti išvengti galvutės. Palydovai iš esmės tėra aukštai tupintys taikiniai. Sugebi nugabenti galvutę iki jų, vadinasi gali ir numušti juos.
ponulis 2015-01-14 21:00
Palydovai aplink zeme skrieja ~30k-40k km/h greiciu. kiek raketos kurios gali ji numusti skrieja?
- 2015-01-15 01:32
Teoriškai tai nėra labai sudėtinga - sprogusi raketa sukuria kūgio pavidalo skeveldrų debesį, kuris juda toliau iš inercijos priešprieš palydovą. Po kažkurio laiko susidurs skeveldros su palydovu ir palydovas bus sunaikintas. Techniškai tai jau sunkiau padaryti, ir teorinės MiG galimybės nieko bendra neturi su praktinėmis.
demukazz 2015-01-15 02:06
Kame ir esme. Konvensiniai ginklai susiduria su aukstaja matematika aka orbinine mechanika ir pan. Kuo kariskiai tikrai nepasizymi Sklinda gandai (jokio oficialaus paaiskinimo), jog kinieciai pirmauja "gynyboje" nuo priesisku palydovu juos paveikdami lazerio spinduliu. Taciau turekime omenyje, kad reikia zinoti labai daug kintamuju, vardan nukreipian, atrodo nezalinga, fokusuotos sviesos spinduli i toliuose skriejanti kuna Kiti gandai, taipogi mini kiniecius orbitoje atliekant savo naujquosio ginklo, skirto trikdyti (isvesti is oritos ir t.t.) palydovu darba bandymus.
Niemand 2015-01-15 13:17
Atitaikyti orbitą kelių metrų tikslumu pagal sudėtingumą palyginama su kulkos numušimu kita kulka. Plius skeveldrinių užtaisų niekas nesusipykęs su sveiku protu nenaudos, nes pora tokių šūvių ir pats galėsi pamiršti kosmosą dėl neprognozuojamo užterštumo - tos skeveldros 20k orbitoje niekur nedings artimiausius kelis tūkstančius metų.
Ernestass 2015-01-15 20:13
Numušti palydovus nėra sudėtinga. Juk neeini tiesiai prieš palydovų orbitą. Jie arba skris link tavęs arba su tavimi. Taip ir prigausi juos. Numušti palydovą nėra sudėtingiau nei numušinėti naikintuvus ir žymiai lengviau nei bandyti numušti balistines raketas. Visą tai jau yra pasiekta su geresniais ir prastesniais rezultatais, bet iš esmės ši technologija jau netgi nuo antrojo karo laikų vienaip ar kitaip tobulinima ar kuriama. Dėl orbitos užsiteršimo: na, Amerikiečiai labai priklausomi nuo savo elektronikos bei navigacijos. Kuo toliau, tuo daugiau jų ginkluotės tampa priklausomos pirma nuo GPS. Netgi ir jeigu būtų galima po tokio smūgio naudoti savo išmanias technologijos, jos deja taps tiek pat bukos kaip ir bet kuri kita ginkluote. Pavyzdžiui, ko vertas GPS pagrindu valdomas artilerijos sviedinys kai jis negali susisiekti su GPS? Jis juk kainuoja bent 10 kartų brangiau ir dabar juos turės šaudyti kaip įprastus. Jeigu karinės vadovybės bus nuspręsta, kad navigacinės elektronikos sunaikinimas jiems leis laimėti konfliktą, tada padaryta žala turi būti ignoruota. Dėl kas yra sukurta, o kas ne, sunku yra spręsti. Rusai nors kažkiek ir atsileido čia prasme, t.y. jie jau tau jau bent leidžia sužinoti, kad karinis projektas jau yra vykdomas po poros metų nuo jo pradžios, Sovietai šiuo atžvilgiu buvo ypač tylus. Jeigu reikėdavo, visas gyvenvietes jie išslaptina, kad informacija nebūtų nutekindama. Tiek Rusai, tiek ir Sovietai už karinių paslapčių išdavimą dažnai tiesiog egzekucijas įgyvendina. Dėl to nenustebčiau jeigu šis projektas ir būtų pilnai įslaptintas. Net jeigu niekas ir nebuvo baigta konstruoti, aš abejoju, kad toks projektas būtų atskleistas publikai. Tiesiog tylėti ir slėpti savo pilnas karines galimybes yra daug naudingiau nei girtis tuo, ką planuoji panaudoti tiktais per intensyviausius konfliktus. Vienas tokio Rusiško mentaliteto pavyzdžių buvo matomas Čečėnyjos kare. Moderni įranga, kaip pavyzdžiui BMP-3 nebuvo siunčiama į karą, nes ji buvo rezervuota didelio intensyvumo konfliktui Europoje. Tą patį buvo galima matyti ir per visa Sovietmetį. Moderni ginkluotė, elektronika ir visa kita buvo rezervuota elitiniams daliniams. Visi kiti turėjo tenkintis su ekonomiškais variantais. Realiai, abejoju ar dabar yra specialiai kas kuriama. Sovietmečiu ir Rusijos gyvavimo pradžioje yra didelė tikimybė, kad projektas buvo tyliai užbaigtas. Dabar tuo tarpu, netgi su tais milijardais tenkančiais kariuomenės gaivinimui, lėšų vis dar trūksta kariuomenės pilnam modernizavimui kai tuo tarpu prioritetinis- branduolinis/balistinis sektorius gauna prioritetą ir dėl to dusina likusią kariuomenės dalį. Taip tai aš mažiau baiminčiaus dėl Mig'ų, o daugiau dėl šio sektoriaus. Rusų atominiai laivai vieni tyliausių pasaulyje, Rusai atgaivina atominius traukinius bei balistinė ginkluotė šiuo metu nustato naujus konkurencijos parametrus. Tikslūs, sunkiai prognozuojami bei ypač tikslūs taktiniai branduoliniai smūgiai yra realesnė gresmė negu konflikto eskalavimas į kosmosą.
Niemand 2015-01-15 20:32
Tik demonstruoji savo absoliutų orbitinės mechanikos nesuvokimą ir tiek... Ne be reikalo tik trims šalims pasaulyje tokie pokštai pavyksta ir tai ne visada.
Ernestass 2015-01-15 20:36
Tai nušviesk man ko aš nesuprantu čia netuščiažodžaudamas.
Vytax 2015-01-15 20:56
Tu nesupranti visko. Pasiskaityk gal geriau kokį fizikos vadovėlį, ypač tą skyrių kuriame rašoma apie dinamiką, niutono dėsnius, kosminius greičius ir t.t.