Šis tas visiškai naujo klaviatūrų pasaulyje: sugebės atpažinti vartotojus  (3)

Jau keletą dešimtmečių kompiuterių klaviatūros praktiškai nesikeičia, jei nekreiptume dėmesio į tam tikrus nežymius patobulinimus, tokius kaip LED pašvietimas ir t.t. Tačiau mokslininkai nusprendė žymiai praplėsti šių periferinių įrenginių funkcionalumą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tyrėjai iš Džordžijos technologinio instituto ir Pekino nanoenergetikos ir nanosisetmų instituto sukūrė klaviatūrą, kuri galės atpažinti vartotoją, vos tik jam prisilietus.

Matuodama skirtingus rodiklius, ji sugeba sukurti vartotojo profilį. Tarp tokių rodiklių bus ir toks parametras, kaip ir mygtukų paspaudimo greitis ir jėga.

Šiuo metu jau sukurta programinė įranga, kuri geba identifikuoti vartotoją pagal spausdinimo spartą. Tačiau tyrėjai yra įsitikinę, kad papildomas parametras – paspaudimo jėga – sistemai leis veikti patikimiau.

Jei prie klaviatūros prisės kitas asmuo, prieiga prie sistemos bus blokuota, o mygtukų paspaudimai įrašomi.

Tokios galimybės galėtų tapti dar vienu saugumo sistemos lygiu, tačiau vien tik saugumu viskas neapsiribos. Naujoji klaviatūra galės generuoti elektros energiją (renkant 100 simbolių per minutę, elektros užteks pačios klaviatūros darbui), o speciali danga ir dizainas atstums nešvarumus, plaukus, trupinius ir t.t.

FACEIT.LT – IT Naujienos

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(15)
(1)
(14)

Komentarai (3)

Susijusios žymos: