Sukurta rekordiškai ilgai dirbsianti vėjo jėgainė  (0)

Vokietijos energetikos bendrovė „Enercon“ pristatė naują 4 MW galingumo vėjo jėgainių seriją „EP4“, kurios trys skirtingi modeliai veiks ypač ilgai. Bendrovės atstovai teigia, kad jos elektrą sėkmingai gamins mažiausiai 30 metų, o tai lems mažesnę elektros kainą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Iš šiuo metu visame pasaulyje stovinčių jėgainių daugumai numatytas 20 m. veikimo terminas. Tiesa, tai tik minimalus numatomas laikas: kai kurios jėgainės praktikoje sėkmingai veikia ir ilgiau.

Pasak „Enercon“ generalinės direktorės Nicolės Fritsch-Nehring, dar ilgesnis veikimo laikas pagerins vėjo jėgainių parkų projektų finansavimo sąlygas, kadangi jėgainės veiks ir pelną investuotojams neš 10 metų ilgiau nei buvo įprasta iki šiol. Taip pat dėl to mažės gaminamos elektros energijos kaina.

„Enercon“ teigimu, naujosios jėgainės turi ir daugiau privalumų. Gamybos proceso atnaujinimai leis sumažinti jėgainių savikainą, jų dalis bus lengviau gabenti į būsimą parką, taip pat taps paprastesniu jėgainės surinkimo procesas.

Pirmasis dienos šviesą išvys naujosios jėgainių serijos modelis „E-126 EP4“, skirtas vietoms, kuriose pučia vidutinio stiprumo vėjas. Šio modelio prototipas iškils 2015 m., o serijinė gamyba prasidės 2016 m. Pirmiausia šios jėgainės bus siūlomos Vokietijos rinkai. Tikimasi, kad per 2019 m. jau bus pagaminama apie 500 vienetų „E-126 EP4“.

2017 m. „Enercon“ pristatys ir „IEC III“ modelio, skirto vietoms, kuriose pučia silpnas vėjas, prototipą. Vėliau bus pristatytas ir trečiasis „EP4“ serijos modelis, skirtas vietoms, kuriose pučia stiprūs vėjai, sakoma bendrovės pranešime.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: TV3
TV3
(30)
(1)
(29)

Komentarai (0)